Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokival csurgatott aprósütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 darab elkészítéséhez

A tésztához:

200 g búzaliszt
½ csapott kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g darált mandula
50 g porcukor
1 csipet só
1 db tojás (M-es méret)
100 g Rama Vajas íz
1 ek. tej

A díszítéshez:

Dr. Oetker dekorok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Csokival csurgatott aprósütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: 200°C (előmelegítve)
Légkeveréses: 180°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Linzer tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. Ha a tészta ragad, rövid időre tegyük hideg helyre.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 1⁄2 cm vékonyra kinyújtjuk. Kb. 20-20-20 darab különböző méretű kerek süteményt (Ø pl.: 2,5 cm, 3 cm, 4 cm) szúrunk ki. Ezeket a tepsibe helyezzük és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: 10 - 12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az aprósüteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található elkészítési javaslat alapján felolvasztjuk. Óvatosan kis adagokat teszünk a nagy süteményekre úgy, hogy a cseppek lecsurogjanak a szélén. Aztán rátesszük a középső süteményeket és ezeket szintén tortabevonóval díszítjük. A végén rátesszük a kicsi süteményeket is. A Csokival csurgatott aprósütemény ízlés szerint színes tortadarával és dekorcukorral megszórható, mielőtt még a tortabevonó megszilárdulna.

Tippek:

Legjobb, ha egy tepsiben azonos méretű süteményeket sütünk, hogy egyformán barnuljanak.
Jól záró dobozban a Csokival csurgatott aprósütemény kb. három hétig tárolható.
Csokival csurgatott aprósütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!