![Csokival csurgatott aprósütemény](https://sutnijo.hu/storage/recipes/23901/33008-csokival-csurgatott-aprosutemeny.jpg)
Csokival csurgatott aprósütemény
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
A tésztához:
A díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 200°C (előmelegítve)
Légkeveréses: 180°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. Ha a tészta ragad, rövid időre tegyük hideg helyre.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 1⁄2 cm vékonyra kinyújtjuk. Kb. 20-20-20 darab különböző méretű kerek süteményt (Ø pl.: 2,5 cm, 3 cm, 4 cm) szúrunk ki. Ezeket a tepsibe helyezzük és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: 10 - 12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az aprósüteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található elkészítési javaslat alapján felolvasztjuk. Óvatosan kis adagokat teszünk a nagy süteményekre úgy, hogy a cseppek lecsurogjanak a szélén. Aztán rátesszük a középső süteményeket és ezeket szintén tortabevonóval díszítjük. A végén rátesszük a kicsi süteményeket is. A Csokival csurgatott aprósütemény ízlés szerint színes tortadarával és dekorcukorral megszórható, mielőtt még a tortabevonó megszilárdulna.
Tippek:
Jól záró dobozban a Csokival csurgatott aprósütemény kb. három hétig tárolható.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Csokival csurgatott aprósütemény
Hozzávalók
kb. 20 darab elkészítéséhez
A tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 200°C (előmelegítve)
Légkeveréses: 180°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. Ha a tészta ragad, rövid időre tegyük hideg helyre.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 1⁄2 cm vékonyra kinyújtjuk. Kb. 20-20-20 darab különböző méretű kerek süteményt (Ø pl.: 2,5 cm, 3 cm, 4 cm) szúrunk ki. Ezeket a tepsibe helyezzük és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: 10 - 12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az aprósüteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található elkészítési javaslat alapján felolvasztjuk. Óvatosan kis adagokat teszünk a nagy süteményekre úgy, hogy a cseppek lecsurogjanak a szélén. Aztán rátesszük a középső süteményeket és ezeket szintén tortabevonóval díszítjük. A végén rátesszük a kicsi süteményeket is. A Csokival csurgatott aprósütemény ízlés szerint színes tortadarával és dekorcukorral megszórható, mielőtt még a tortabevonó megszilárdulna.
Tippek:
Jól záró dobozban a Csokival csurgatott aprósütemény kb. három hétig tárolható.
![Csokival csurgatott aprósütemény](https://sutnijo.hu/storage/recipes/23901/33008-csokival-csurgatott-aprosutemeny.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?