Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokival csurgatott aprósütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

200 g búzaliszt
½ csapott kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
50 g darált mandula
50 g porcukor
1 csipet só
1 db tojás (M-es méret)
100 g Rama Vajas íz
1 ek. tej

A díszítéshez:

Dr. Oetker dekorok

Elkészítés

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: 200°C (előmelegítve)
Légkeveréses: 180°C (előmelegítve)

Elkészítés:

Linzer tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. Ha a tészta ragad, rövid időre tegyük hideg helyre.
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen 1⁄2 cm vékonyra kinyújtjuk. Kb. 20-20-20 darab különböző méretű kerek süteményt (Ø pl.: 2,5 cm, 3 cm, 4 cm) szúrunk ki. Ezeket a tepsibe helyezzük és megsütjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: 10 - 12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az aprósüteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson található elkészítési javaslat alapján felolvasztjuk. Óvatosan kis adagokat teszünk a nagy süteményekre úgy, hogy a cseppek lecsurogjanak a szélén. Aztán rátesszük a középső süteményeket és ezeket szintén tortabevonóval díszítjük. A végén rátesszük a kicsi süteményeket is. Ízlés szerint színes tortadarával és dekorcukorral megszórjuk, mielőtt még a tortabevonó megszilárdulna.

Tippek:

Legjobb, ha egy tepsiben azonos méretű süteményeket sütünk, hogy egyformán barnuljanak.
Jól záró dobozban a kekszeket kb. három hétig tárolhatjuk.
Csokival csurgatott aprósütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-11
0 Kedvelés

Krémes, a hagyományos sütemények királynője

Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!