
Nugátos mini torták



Hozzávalók
Muffin formához ( 24 darabos ):
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, végül golyóvá formázzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd kb. ½ cm vastagra nyújtjuk. Kerek, hullámos szélű kiszúróval (kb. 7 cm ø) tallérokat szúrunk ki. A tallérokat óvatosan beletesszük a mélyedésekbe. A maradék tésztából kis csillagokat (kb. 3 cm ø) szúrunk ki.
Töltelék:
A mogyorót, rumos mazsolát, citromhéjat és fahéjat egy kanállal összekeverjük. A nugát csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mogyorós töltelék alapot és a masszát a 24 előkészített mélyedésben egyenletesen elosztjuk. Tetszés szerint kis csillagokat tehetünk a tetejére. A muffinsütőt a sütő középső részébe toljuk és a kosárkákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mini tortácskákat a muffin formában rácson hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiemeljük a mélyedésekből (adott esetben hegyes késsel segítünk).
Díszítés:
A süteményt porcukorral megszórjuk.
Tippek:
A mini tortácskák kb. 2 napig tárolhatók.


Nugátos mini torták
Hozzávalók
kb. 24 darab elkészítéséhez
Muffin formához ( 24 darabos ):
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, végül golyóvá formázzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd kb. ½ cm vastagra nyújtjuk. Kerek, hullámos szélű kiszúróval (kb. 7 cm ø) tallérokat szúrunk ki. A tallérokat óvatosan beletesszük a mélyedésekbe. A maradék tésztából kis csillagokat (kb. 3 cm ø) szúrunk ki.
Töltelék:
A mogyorót, rumos mazsolát, citromhéjat és fahéjat egy kanállal összekeverjük. A nugát csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mogyorós töltelék alapot és a masszát a 24 előkészített mélyedésben egyenletesen elosztjuk. Tetszés szerint kis csillagokat tehetünk a tetejére. A muffinsütőt a sütő középső részébe toljuk és a kosárkákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mini tortácskákat a muffin formában rácson hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiemeljük a mélyedésekből (adott esetben hegyes késsel segítünk).
Díszítés:
A süteményt porcukorral megszórjuk.
Tippek:
A mini tortácskák kb. 2 napig tárolhatók.

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?