![Nugátos mini torták](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30461/43159-nugatos-mini-tortak.jpg)
Nugátos mini torták
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Muffin formához ( 24 darabos ):
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, végül golyóvá formázzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd kb. ½ cm vastagra nyújtjuk. Kerek, hullámos szélű kiszúróval (kb. 7 cm ø) tallérokat szúrunk ki. A tallérokat óvatosan beletesszük a mélyedésekbe. A maradék tésztából kis csillagokat (kb. 3 cm ø) szúrunk ki.
Töltelék:
A mogyorót, rumos mazsolát, citromhéjat és fahéjat egy kanállal összekeverjük. A nugát csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mogyorós töltelék alapot és a masszát a 24 előkészített mélyedésben egyenletesen elosztjuk. Tetszés szerint kis csillagokat tehetünk a tetejére. A muffinsütőt a sütő középső részébe toljuk és a kosárkákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mini tortácskákat a muffin formában rácson hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiemeljük a mélyedésekből (adott esetben hegyes késsel segítünk).
Díszítés:
A süteményt porcukorral megszórjuk.
Tippek:
A mini tortácskák kb. 2 napig tárolhatók.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Nugátos mini torták
Hozzávalók
kb. 24 darab elkészítéséhez
Muffin formához ( 24 darabos ):
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk, végül golyóvá formázzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, majd kb. ½ cm vastagra nyújtjuk. Kerek, hullámos szélű kiszúróval (kb. 7 cm ø) tallérokat szúrunk ki. A tallérokat óvatosan beletesszük a mélyedésekbe. A maradék tésztából kis csillagokat (kb. 3 cm ø) szúrunk ki.
Töltelék:
A mogyorót, rumos mazsolát, citromhéjat és fahéjat egy kanállal összekeverjük. A nugát csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mogyorós töltelék alapot és a masszát a 24 előkészített mélyedésben egyenletesen elosztjuk. Tetszés szerint kis csillagokat tehetünk a tetejére. A muffinsütőt a sütő középső részébe toljuk és a kosárkákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A mini tortácskákat a muffin formában rácson hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiemeljük a mélyedésekből (adott esetben hegyes késsel segítünk).
Díszítés:
A süteményt porcukorral megszórjuk.
Tippek:
A mini tortácskák kb. 2 napig tárolhatók.
![Nugátos mini torták](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30461/43159-nugatos-mini-tortak.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?