Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládépuding vanília-szívekkel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Csokoládépuding:

50 g cukor
500 ml tej

Vaníliaízű puding:

30 g cukor
375 ml tej

Ezenkívül:

körítéshez néhány szem eper
szívformájú kiszúró

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Csokoládépuding:
A pudingport összekeverjük a cukorral és fokozatosan 100 ml tejjel simára keverjük. A maradék 400 ml tejet főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a megkevert pudingport és keverés közben legalább 1 percig főni hagyjuk. A pudingot kicsi, hideg vízzel kimosott pudingformákba töltjük és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Vaníliaízű puding:
A pudingport összekeverjük a cukorral és fokozatosan legalább 100 ml tejjel simára keverjük. A maradék tejet főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a megkevert pudingport és keverés közben rövid idő alatt felfőzzük. A pudingot hideg vízzel kiöblített lapos formába (kb. 15*25 cm) töltjük és legalább 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Közben megmossuk és megpucoljuk az epret.

A csokoládépudingot óvatosan kifordítjuk a formákból és tálra borítjuk.

A vaníliapudingot egy vízzel megnedvesített vágódeszkára borítjuk és szíveket szúrunk vagy vágunk ki belőle.

A kifordított csokoládépudingot a vanília-szívekkel és az előkészített eperrel körítve tálaljuk.
Csokoládépuding vanília-szívekkel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!