Csokoládépuding vanília-szívekkel
Hozzávalók
Csokoládépuding:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládéízű
50 g cukor
500 ml tej
Vaníliaízű puding:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
30 g cukor
375 ml tej
Ezenkívül:
körítéshez néhány szem eper
szívformájú kiszúró
Elkészítés
Elkészítés
Csokoládépuding:
A pudingport összekeverjük a cukorral és fokozatosan 100 ml tejjel simára keverjük. A maradék 400 ml tejet főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a megkevert pudingport és keverés közben legalább 1 percig főni hagyjuk. A pudingot kicsi, hideg vízzel kimosott pudingformákba töltjük és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Vaníliaízű puding:
A pudingport összekeverjük a cukorral és fokozatosan legalább 100 ml tejjel simára keverjük. A maradék tejet főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a megkevert pudingport és keverés közben rövid idő alatt felfőzzük. A pudingot hideg vízzel kiöblített lapos formába (kb. 15*25 cm) töltjük és legalább 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Közben megmossuk és megpucoljuk az epret.
A csokoládépudingot óvatosan kifordítjuk a formákból és tálra borítjuk.
A vaníliapudingot egy vízzel megnedvesített vágódeszkára borítjuk és szíveket szúrunk vagy vágunk ki belőle.
A kifordított csokoládépudingot a vanília-szívekkel és az előkészített eperrel körítve tálaljuk.
A pudingport összekeverjük a cukorral és fokozatosan 100 ml tejjel simára keverjük. A maradék 400 ml tejet főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a megkevert pudingport és keverés közben legalább 1 percig főni hagyjuk. A pudingot kicsi, hideg vízzel kimosott pudingformákba töltjük és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Vaníliaízű puding:
A pudingport összekeverjük a cukorral és fokozatosan legalább 100 ml tejjel simára keverjük. A maradék tejet főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a megkevert pudingport és keverés közben rövid idő alatt felfőzzük. A pudingot hideg vízzel kiöblített lapos formába (kb. 15*25 cm) töltjük és legalább 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Közben megmossuk és megpucoljuk az epret.
A csokoládépudingot óvatosan kifordítjuk a formákból és tálra borítjuk.
A vaníliapudingot egy vízzel megnedvesített vágódeszkára borítjuk és szíveket szúrunk vagy vágunk ki belőle.
A kifordított csokoládépudingot a vanília-szívekkel és az előkészített eperrel körítve tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Csokoládépuding vanília-szívekkel
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Ezenkívül:
körítéshez néhány szem eper
szívformájú kiszúró
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Csokoládépuding:
A pudingport összekeverjük a cukorral és fokozatosan 100 ml tejjel simára keverjük. A maradék 400 ml tejet főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a megkevert pudingport és keverés közben legalább 1 percig főni hagyjuk. A pudingot kicsi, hideg vízzel kimosott pudingformákba töltjük és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Vaníliaízű puding:
A pudingport összekeverjük a cukorral és fokozatosan legalább 100 ml tejjel simára keverjük. A maradék tejet főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a megkevert pudingport és keverés közben rövid idő alatt felfőzzük. A pudingot hideg vízzel kiöblített lapos formába (kb. 15*25 cm) töltjük és legalább 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Közben megmossuk és megpucoljuk az epret.
A csokoládépudingot óvatosan kifordítjuk a formákból és tálra borítjuk.
A vaníliapudingot egy vízzel megnedvesített vágódeszkára borítjuk és szíveket szúrunk vagy vágunk ki belőle.
A kifordított csokoládépudingot a vanília-szívekkel és az előkészített eperrel körítve tálaljuk.
A pudingport összekeverjük a cukorral és fokozatosan 100 ml tejjel simára keverjük. A maradék 400 ml tejet főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a megkevert pudingport és keverés közben legalább 1 percig főni hagyjuk. A pudingot kicsi, hideg vízzel kimosott pudingformákba töltjük és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Vaníliaízű puding:
A pudingport összekeverjük a cukorral és fokozatosan legalább 100 ml tejjel simára keverjük. A maradék tejet főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a megkevert pudingport és keverés közben rövid idő alatt felfőzzük. A pudingot hideg vízzel kiöblített lapos formába (kb. 15*25 cm) töltjük és legalább 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Közben megmossuk és megpucoljuk az epret.
A csokoládépudingot óvatosan kifordítjuk a formákból és tálra borítjuk.
A vaníliapudingot egy vízzel megnedvesített vágódeszkára borítjuk és szíveket szúrunk vagy vágunk ki belőle.
A kifordított csokoládépudingot a vanília-szívekkel és az előkészített eperrel körítve tálaljuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?