Csokoládépuding vanília-szívekkel
Hozzávalók
Csokoládépuding:
Vaníliaízű puding:
Ezenkívül:
Elkészítés
Elkészítés
A pudingport összekeverjük a cukorral és fokozatosan 100 ml tejjel simára keverjük. A maradék 400 ml tejet főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a megkevert pudingport és keverés közben legalább 1 percig főni hagyjuk. A pudingot kicsi, hideg vízzel kimosott pudingformákba töltjük és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Vaníliaízű puding:
A pudingport összekeverjük a cukorral és fokozatosan legalább 100 ml tejjel simára keverjük. A maradék tejet főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a megkevert pudingport és keverés közben rövid idő alatt felfőzzük. A pudingot hideg vízzel kiöblített lapos formába (kb. 15*25 cm) töltjük és legalább 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Közben megmossuk és megpucoljuk az epret.
A csokoládépudingot óvatosan kifordítjuk a formákból és tálra borítjuk.
A vaníliapudingot egy vízzel megnedvesített vágódeszkára borítjuk és szíveket szúrunk vagy vágunk ki belőle.
A kifordított csokoládépudingot a vanília-szívekkel és az előkészített eperrel körítve tálaljuk.
Csokoládépuding vanília-szívekkel
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A pudingport összekeverjük a cukorral és fokozatosan 100 ml tejjel simára keverjük. A maradék 400 ml tejet főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a megkevert pudingport és keverés közben legalább 1 percig főni hagyjuk. A pudingot kicsi, hideg vízzel kimosott pudingformákba töltjük és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Vaníliaízű puding:
A pudingport összekeverjük a cukorral és fokozatosan legalább 100 ml tejjel simára keverjük. A maradék tejet főzőedényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzhelyről, hozzáadjuk a megkevert pudingport és keverés közben rövid idő alatt felfőzzük. A pudingot hideg vízzel kiöblített lapos formába (kb. 15*25 cm) töltjük és legalább 4 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Közben megmossuk és megpucoljuk az epret.
A csokoládépudingot óvatosan kifordítjuk a formákból és tálra borítjuk.
A vaníliapudingot egy vízzel megnedvesített vágódeszkára borítjuk és szíveket szúrunk vagy vágunk ki belőle.
A kifordított csokoládépudingot a vanília-szívekkel és az előkészített eperrel körítve tálaljuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?