Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos-mandulás szívek

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

A kelt tésztához:

375 g búzaliszt
75 g porcukor
125 g margarin
125 g sovány túró
1 db tojás (közepes méretű)

A töltelékhez:

400 g sárgabarack (lecsepegtetett befőtt )
125 g sovány túró

Ezenkívül:

3 ek. sárgabaracklekvár
50 g mandulaforgács
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Barackos-mandulás szívek sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A mandulát egy teflonedényben alacsony hőmérsékleten aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk egy tányéron kihűlni. A sárgabarackbefőttet lecsöpögtetjük. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)

Elkészítés:

A Barackos-mandulás szívek sütemény töltelékéhez a marcipánmasszát apró kockára vágjuk, és egy keverőedénybe tesszük. A túrót hozzáadjuk és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük.

A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, majd 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Szív alakú kiszúró forma segítségével (kb. 10 cm átmérőjű) a szíveket kiszúrjuk, majd a sütőtepsibe helyezzük. A tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta, úgy, hogy a szívek széleit 1 cm szélességben szabadon hagyjuk. Az elfelezett barackokat, domború oldalukkal felfelé a szívekre helyezzük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 20 - 25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a Barackos-mandulás szívek süteményt sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A baracklekvárt egy szűrőn átpasszírozzuk, és egy főzőedényben rövid ideig felfőzzük. A Barackos-mandulás szívek sütemények tetejét a forró lekvárral bevonjuk, majd a szeletelt mandulával hintjük.
A Barackos-mandulás szívek látványos édes sütemény Valentin-napra, Anyák napjára.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!