Barackos-mandulás szívek
Hozzávalók
A kelt tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
125 g margarin
125 g sovány túró
1 db tojás (közepes méretű)
A töltelékhez:
400 g sárgabarack (lecsepegtetett befőtt )
150 g Dr. Oetker Marcipán
125 g sovány túró
Ezenkívül:
3 ek. sárgabaracklekvár
50 g mandulaforgács
Elkészítés
Előkészítés:
A Barackos-mandulás szívek sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A mandulát egy teflonedényben alacsony hőmérsékleten aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk egy tányéron kihűlni. A sárgabarackbefőttet lecsöpögtetjük. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
A mandulát egy teflonedényben alacsony hőmérsékleten aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk egy tányéron kihűlni. A sárgabarackbefőttet lecsöpögtetjük. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A Barackos-mandulás szívek sütemény töltelékéhez a marcipánmasszát apró kockára vágjuk, és egy keverőedénybe tesszük. A túrót hozzáadjuk és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük.
A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, majd 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Szív alakú kiszúró forma segítségével (kb. 10 cm átmérőjű) a szíveket kiszúrjuk, majd a sütőtepsibe helyezzük. A tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta, úgy, hogy a szívek széleit 1 cm szélességben szabadon hagyjuk. Az elfelezett barackokat, domború oldalukkal felfelé a szívekre helyezzük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 - 25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a Barackos-mandulás szívek süteményt sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A baracklekvárt egy szűrőn átpasszírozzuk, és egy főzőedényben rövid ideig felfőzzük. A Barackos-mandulás szívek sütemények tetejét a forró lekvárral bevonjuk, majd a szeletelt mandulával hintjük.
A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, majd 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Szív alakú kiszúró forma segítségével (kb. 10 cm átmérőjű) a szíveket kiszúrjuk, majd a sütőtepsibe helyezzük. A tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta, úgy, hogy a szívek széleit 1 cm szélességben szabadon hagyjuk. Az elfelezett barackokat, domború oldalukkal felfelé a szívekre helyezzük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 - 25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a Barackos-mandulás szívek süteményt sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A baracklekvárt egy szűrőn átpasszírozzuk, és egy főzőedényben rövid ideig felfőzzük. A Barackos-mandulás szívek sütemények tetejét a forró lekvárral bevonjuk, majd a szeletelt mandulával hintjük.
Kedvencnek jelölöm
Barackos-mandulás szívek
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
A kelt tésztához:
375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
125 g margarin
125 g sovány túró
1 db tojás (közepes méretű)
A töltelékhez:
400 g sárgabarack (lecsepegtetett befőtt )
150 g Dr. Oetker Marcipán
125 g sovány túró
Ezenkívül:
3 ek. sárgabaracklekvár
50 g mandulaforgács
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Barackos-mandulás szívek sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A mandulát egy teflonedényben alacsony hőmérsékleten aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk egy tányéron kihűlni. A sárgabarackbefőttet lecsöpögtetjük. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
A mandulát egy teflonedényben alacsony hőmérsékleten aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk egy tányéron kihűlni. A sárgabarackbefőttet lecsöpögtetjük. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
A Barackos-mandulás szívek sütemény töltelékéhez a marcipánmasszát apró kockára vágjuk, és egy keverőedénybe tesszük. A túrót hozzáadjuk és az egészet konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük.
A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, majd 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Szív alakú kiszúró forma segítségével (kb. 10 cm átmérőjű) a szíveket kiszúrjuk, majd a sütőtepsibe helyezzük. A tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta, úgy, hogy a szívek széleit 1 cm szélességben szabadon hagyjuk. Az elfelezett barackokat, domború oldalukkal felfelé a szívekre helyezzük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 - 25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a Barackos-mandulás szívek süteményt sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A baracklekvárt egy szűrőn átpasszírozzuk, és egy főzőedényben rövid ideig felfőzzük. A Barackos-mandulás szívek sütemények tetejét a forró lekvárral bevonjuk, majd a szeletelt mandulával hintjük.
A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton 2 percig sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen hengerré formázzuk, majd 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Szív alakú kiszúró forma segítségével (kb. 10 cm átmérőjű) a szíveket kiszúrjuk, majd a sütőtepsibe helyezzük. A tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta, úgy, hogy a szívek széleit 1 cm szélességben szabadon hagyjuk. Az elfelezett barackokat, domború oldalukkal felfelé a szívekre helyezzük.
A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 - 25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a Barackos-mandulás szívek süteményt sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A baracklekvárt egy szűrőn átpasszírozzuk, és egy főzőedényben rövid ideig felfőzzük. A Barackos-mandulás szívek sütemények tetejét a forró lekvárral bevonjuk, majd a szeletelt mandulával hintjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?