Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés bögre sütemény

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 1 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

1 adag elkészítéséhez

Hőálló bögréhez (kb. 300 ml):

némi étolaj, pl. napraforgóolaj

Tésztához:

40 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
15 g cukor
1 darab tojás (M-es)
1 evőkanál tej
3 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A bögrét vékonyan kenjük ki étolajjal.

Elkészítés:

Tészta:
Tegyük a lisztet, a sütőport, a kakaót, a cukrot és a vanillincukrot egy tálba, és keverjük össze. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és villával keverjük össze alaposan, hogy tésztát kapjunk.

Kanalazzuk a tésztát a bögrébe, majd helyezzük a mikrohullámú sütőbe, és válasszuk a következő beállítást.

600 watt

kb. 2 és fél perc

A bögre felmelegszik, ezért edényfogó kesztyű segítségével vegyük ki a mikrohullámú sütőből.

Tálalás előtt hagyjuk állni kb. 2 percig a bögrés süteményt.

Tippek:

Keverjünk 1 evőkanál csokoládécseppet a tésztába.
A csokoládés bögrés süteményt melegen tálaljuk.
Ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.
Csokoládés bögre sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!