
Sárgabarackos pite



Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
3 darab tojás (M-es)
180 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
300 g tejföl
300 g búzaliszt
½ tasak Dr. Oetker Sütőpor
Tetejére:
300 g sárgabarack
2 evőkanál cukor
Elkészítés
Előkészítés:
A barackokat megmossuk, kimagozzuk, felcikkezzük. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 3 percig keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt is. A lisztben elkeverjük a sütőport, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük. A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk a barackokkal (héjas oldalukkal lefelé), és megszórjuk a cukorral. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
Őszibarackkal is elkészíthetjük.

Kedvencnek jelölöm

Sárgabarackos pite
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
3 darab tojás (M-es)
180 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
300 g tejföl
300 g búzaliszt
½ tasak Dr. Oetker Sütőpor
Tetejére:
300 g sárgabarack
2 evőkanál cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A barackokat megmossuk, kimagozzuk, felcikkezzük. A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 3 percig keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt is. A lisztben elkeverjük a sütőport, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük. A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk a barackokkal (héjas oldalukkal lefelé), és megszórjuk a cukorral. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
Őszibarackkal is elkészíthetjük.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?