Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés-kávés szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 24 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 24 szelet Csokoládés-kávés szelet elkészítéséhez

Sütőlemezhez (40x30 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Tésztához:

4 darab tojás (M-es)
100 g cukor
100 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál instant kávépor

Ropogós töltelékhez:

200 g étcsokoládé
200 g vajas keksz

Tejszínes töltelékhez:

150 g étcsokoládé
800 ml hideg habtejszín
80 g cukor

Díszítéshez:

kb. 70 g csokoládé lapocska (ét)
kb. 1 teáskanál instant kávépor

A Csokoládés-kávés szelet elkészítése lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőlemezt kikenjük zsiradékkal, és ráhelyezzük a sütőpapírt. A sütőlemez ellaposodó oldalán a sütőpapírt visszahajtjuk (így a megsült tésztát könnyedén ki tudjuk majd emelni). A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálba tesszük, konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A vanillincukorral összekevert cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóval és az instant kávéporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a sütőlemezre simítjuk, majd a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: kb. 11-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztát óvatosan (a visszahajtott sütőpapírcsík segítségével) levesszük a sütőlemezről, egy másik sütőpapírra vagy deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk a tetejéről a sütőpapírt.

Ropogós töltelék:
A csokoládét durvára aprítjuk, és vízgőz felett megolvasztjuk. A kekszeket zacskóba tesszük, lezárjuk, majd sodrófával finomra törjük. A csokoládét és a kekszdarabokat összekeverjük, és egyenletesen elosztjuk a tésztán.

Tejszínes töltelék:
A csokoládét szintén megolvasztjuk. A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük. A habot elfelezzük, az egyik felébe óvatosan belekeverjük az olvasztott csokoládét, és egyenletesen a ropogós rétegre simítjuk. A süteményt minimum 30 percre hűtőbe tesszük. A maradék tejszínhabot egyenletesen rásimítjuk a csokoládés töltelékre, és minimum 2 órára hűtőbe tesszük.

Díszítés:
Tálalás előtt a süteményt 24 darabra vágjuk. Minden darabra ráteszünk egy-egy csokoládé lapocskát, és megszórjuk instant kávéporral.

Tipp:

Ehhez a süteményhez jól felhasználhatjuk a megmaradt kekszeket és csokoládékat.
Csokoládés-kávés szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
3 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!