Csokoládés-kávés szelet
Hozzávalók
Sütőlemezhez (40x30 cm):
Tésztához:
Ropogós töltelékhez:
Tejszínes töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálba tesszük, konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A vanillincukorral összekevert cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóval és az instant kávéporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a sütőlemezre simítjuk, majd a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 11-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztát óvatosan (a visszahajtott sütőpapírcsík segítségével) levesszük a sütőlemezről, egy másik sütőpapírra vagy deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk a tetejéről a sütőpapírt.
Ropogós töltelék:
A csokoládét durvára aprítjuk, és vízgőz felett megolvasztjuk. A kekszeket zacskóba tesszük, lezárjuk, majd sodrófával finomra törjük. A csokoládét és a kekszdarabokat összekeverjük, és egyenletesen elosztjuk a tésztán.
Tejszínes töltelék:
A csokoládét szintén megolvasztjuk. A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük. A habot elfelezzük, az egyik felébe óvatosan belekeverjük az olvasztott csokoládét, és egyenletesen a ropogós rétegre simítjuk. A süteményt minimum 30 percre hűtőbe tesszük. A maradék tejszínhabot egyenletesen rásimítjuk a csokoládés töltelékre, és minimum 2 órára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a süteményt 24 darabra vágjuk. Minden darabra ráteszünk egy-egy csokoládé lapocskát, és megszórjuk instant kávéporral.
Tipp:
Csokoládés-kávés szelet
Hozzávalók
kb. 24 szelet elkészítéséhez
Sütőlemezhez (40x30 cm):
Tésztához:
Ropogós töltelékhez:
Tejszínes töltelékhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálba tesszük, konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A vanillincukorral összekevert cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóval és az instant kávéporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a sütőlemezre simítjuk, majd a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 11-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztát óvatosan (a visszahajtott sütőpapírcsík segítségével) levesszük a sütőlemezről, egy másik sütőpapírra vagy deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk a tetejéről a sütőpapírt.
Ropogós töltelék:
A csokoládét durvára aprítjuk, és vízgőz felett megolvasztjuk. A kekszeket zacskóba tesszük, lezárjuk, majd sodrófával finomra törjük. A csokoládét és a kekszdarabokat összekeverjük, és egyenletesen elosztjuk a tésztán.
Tejszínes töltelék:
A csokoládét szintén megolvasztjuk. A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük. A habot elfelezzük, az egyik felébe óvatosan belekeverjük az olvasztott csokoládét, és egyenletesen a ropogós rétegre simítjuk. A süteményt minimum 30 percre hűtőbe tesszük. A maradék tejszínhabot egyenletesen rásimítjuk a csokoládés töltelékre, és minimum 2 órára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a süteményt 24 darabra vágjuk. Minden darabra ráteszünk egy-egy csokoládé lapocskát, és megszórjuk instant kávéporral.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?