![Csokoládés-kávés szelet](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30984/43688-csokolades-kaves-szelet.jpg)
Csokoládés-kávés szelet
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Sütőlemezhez (40x30 cm):
Tésztához:
Ropogós töltelékhez:
Tejszínes töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálba tesszük, konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A vanillincukorral összekevert cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóval és az instant kávéporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a sütőlemezre simítjuk, majd a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 11-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztát óvatosan (a visszahajtott sütőpapírcsík segítségével) levesszük a sütőlemezről, egy másik sütőpapírra vagy deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk a tetejéről a sütőpapírt.
Ropogós töltelék:
A csokoládét durvára aprítjuk, és vízgőz felett megolvasztjuk. A kekszeket zacskóba tesszük, lezárjuk, majd sodrófával finomra törjük. A csokoládét és a kekszdarabokat összekeverjük, és egyenletesen elosztjuk a tésztán.
Tejszínes töltelék:
A csokoládét szintén megolvasztjuk. A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük. A habot elfelezzük, az egyik felébe óvatosan belekeverjük az olvasztott csokoládét, és egyenletesen a ropogós rétegre simítjuk. A süteményt minimum 30 percre hűtőbe tesszük. A maradék tejszínhabot egyenletesen rásimítjuk a csokoládés töltelékre, és minimum 2 órára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a süteményt 24 darabra vágjuk. Minden darabra ráteszünk egy-egy csokoládé lapocskát, és megszórjuk instant kávéporral.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Csokoládés-kávés szelet
Hozzávalók
kb. 24 szelet elkészítéséhez
Sütőlemezhez (40x30 cm):
Tésztához:
Ropogós töltelékhez:
Tejszínes töltelékhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálba tesszük, konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton, kb. 1 perc alatt habosra verjük. A vanillincukorral összekevert cukrot hozzáforgatjuk, elkeverjük, majd a habverővel további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral, a kakaóval és az instant kávéporral összekeverjük, és rövid idő alatt, a legalacsonyabb fokozaton hozzákeverjük. A tésztát a sütőlemezre simítjuk, majd a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: kb. 11-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült tésztát óvatosan (a visszahajtott sütőpapírcsík segítségével) levesszük a sütőlemezről, egy másik sütőpapírra vagy deszkára borítjuk úgy, hogy a sütéshez használt sütőpapír legyen felfelé. Hagyjuk kihűlni, ezután lehúzzuk a tetejéről a sütőpapírt.
Ropogós töltelék:
A csokoládét durvára aprítjuk, és vízgőz felett megolvasztjuk. A kekszeket zacskóba tesszük, lezárjuk, majd sodrófával finomra törjük. A csokoládét és a kekszdarabokat összekeverjük, és egyenletesen elosztjuk a tésztán.
Tejszínes töltelék:
A csokoládét szintén megolvasztjuk. A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük. A habot elfelezzük, az egyik felébe óvatosan belekeverjük az olvasztott csokoládét, és egyenletesen a ropogós rétegre simítjuk. A süteményt minimum 30 percre hűtőbe tesszük. A maradék tejszínhabot egyenletesen rásimítjuk a csokoládés töltelékre, és minimum 2 órára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
Tálalás előtt a süteményt 24 darabra vágjuk. Minden darabra ráteszünk egy-egy csokoládé lapocskát, és megszórjuk instant kávéporral.
Tipp:
![Csokoládés-kávés szelet](https://sutnijo.hu/storage/recipes/30984/43688-csokolades-kaves-szelet.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?