Epres sütemény
Hozzávalók
Tepsihez (40 x 30 cm):
sütőpapír
zsiradék
Tésztához:
250 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
200 g lágy vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)
100 ml tej
Vaníliapudinghoz:
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding Vaníliaízű
70 g cukor
800 ml tej
kb. 1 ½ kg eper
Mázhoz:
2 tasak Dr. Oetker Tortazselé piros
6 csapott evőkanál cukor
500 ml víz
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit zsiradékkal kikenjük és sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsiben elosztjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Pudingos-epres réteg:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint cukorral és 800 ml tejjel elkészítjük, azonnal elosztjuk a tortalapon és elsimítjuk. Az epreket megmossuk, megtisztítjuk, elfelezzük, majd elosztjuk a pudingon.
Tortazselé:
Mindkét tasak tortazselét a csomagoláson található leírás szerint cukorral és vízzel elkészítjük, evőkanállal elosztjuk az epreken, és hagyjuk megszilárdulni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsiben elosztjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Pudingos-epres réteg:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint cukorral és 800 ml tejjel elkészítjük, azonnal elosztjuk a tortalapon és elsimítjuk. Az epreket megmossuk, megtisztítjuk, elfelezzük, majd elosztjuk a pudingon.
Tortazselé:
Mindkét tasak tortazselét a csomagoláson található leírás szerint cukorral és vízzel elkészítjük, evőkanállal elosztjuk az epreken, és hagyjuk megszilárdulni.
Kedvencnek jelölöm
Epres sütemény
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (40 x 30 cm):
sütőpapír
zsiradék
Tésztához:
250 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
200 g lágy vaj vagy margarin
4 darab tojás (M-es)
100 ml tej
Vaníliapudinghoz:
70 g cukor
800 ml tej
kb. 1 ½ kg eper
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit zsiradékkal kikenjük és sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsiben elosztjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Pudingos-epres réteg:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint cukorral és 800 ml tejjel elkészítjük, azonnal elosztjuk a tortalapon és elsimítjuk. Az epreket megmossuk, megtisztítjuk, elfelezzük, majd elosztjuk a pudingon.
Tortazselé:
Mindkét tasak tortazselét a csomagoláson található leírás szerint cukorral és vízzel elkészítjük, evőkanállal elosztjuk az epreken, és hagyjuk megszilárdulni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsiben elosztjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Pudingos-epres réteg:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint cukorral és 800 ml tejjel elkészítjük, azonnal elosztjuk a tortalapon és elsimítjuk. Az epreket megmossuk, megtisztítjuk, elfelezzük, majd elosztjuk a pudingon.
Tortazselé:
Mindkét tasak tortazselét a csomagoláson található leírás szerint cukorral és vízzel elkészítjük, evőkanállal elosztjuk az epreken, és hagyjuk megszilárdulni.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?