
Epres sütemény



Hozzávalók
Tepsihez (40 x 30 cm):
Tésztához:
Vaníliapudinghoz:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsiben elosztjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Pudingos-epres réteg:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint cukorral és 800 ml tejjel elkészítjük, azonnal elosztjuk a tortalapon és elsimítjuk. Az epreket megmossuk, megtisztítjuk, elfelezzük, majd elosztjuk a pudingon.
Tortazselé:
Mindkét tasak tortazselét a csomagoláson található leírás szerint cukorral és vízzel elkészítjük, evőkanállal elosztjuk az epreken, és hagyjuk megszilárdulni.


Epres sütemény
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (40 x 30 cm):
Tésztához:
Vaníliapudinghoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a tepsiben elosztjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Pudingos-epres réteg:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint cukorral és 800 ml tejjel elkészítjük, azonnal elosztjuk a tortalapon és elsimítjuk. Az epreket megmossuk, megtisztítjuk, elfelezzük, majd elosztjuk a pudingon.
Tortazselé:
Mindkét tasak tortazselét a csomagoláson található leírás szerint cukorral és vízzel elkészítjük, evőkanállal elosztjuk az epreken, és hagyjuk megszilárdulni.

Legújabb cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?