Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés-meggyes desszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

350 g meggy (befőtt, nettó tömeg)
200 ml hideg tej
2 evőkanál aprított étcsokoládé

Díszítéshez:

1 evőkanál aprított étcsokoládé

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A meggybefőttet szűrőbe tesszük, hagyjuk jól lecsepegni. A befőtt levét felfogjuk, 100 ml-t kimérünk belőle. A meggyszemeket szét osztjuk 4 desszertes pohárban vagy egy nagyobb desszertes tálban, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez.

Elkészítés:

Krém:

Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A befőtt kimért levét és az aprított étcsokoládét hozzákeverjük. A krémet a meggyekre kanalazzuk, tálalásig hűtőbe tesszük.

Díszítés:

A desszertet a félretett meggyekkel és aprított étcsokoládéval díszítjük.

Tipp:

Fekete-erdő desszertet is készíthetünk úgy, hogy a krémhez további 2 evőkanál cseresznyepálinkát keverünk.
A meggy és a csokoládé klasszikus párosítás, mely a Csokoládés-meggyes desszert ízvilágát is adja.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!