Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés-meggyes desszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

350 g meggy (befőtt, nettó tömeg)
200 ml hideg tej
2 evőkanál aprított étcsokoládé

Díszítéshez:

1 evőkanál aprított étcsokoládé

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A meggybefőttet szűrőbe tesszük, hagyjuk jól lecsepegni. A befőtt levét felfogjuk, 100 ml-t kimérünk belőle. A meggyszemeket szét osztjuk 4 desszertes pohárban vagy egy nagyobb desszertes tálban, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez.

Elkészítés:

Krém:

Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A befőtt kimért levét és az aprított étcsokoládét hozzákeverjük. A krémet a meggyekre kanalazzuk, tálalásig hűtőbe tesszük.

Díszítés:

A desszertet a félretett meggyekkel és aprított étcsokoládéval díszítjük.

Tipp:

Fekete-erdő desszertet is készíthetünk úgy, hogy a krémhez további 2 evőkanál cseresznyepálinkát keverünk.
A meggy és a csokoládé klasszikus párosítás, mely a Csokoládés-meggyes desszert ízvilágát is adja.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-11-29
0 Kedvelés

Habkönnyű desszertcsoda, ez a mousse

A franciák tudnak valamit, ha desszertről van szó! A mousse az egyik leghíresebb édes-ségük, a könnyű, habos csoda a XVIII. századtól töretlenül gyűjti lelkes rajongóit.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-21
0 Kedvelés

Fókuszban az energiatakarékosság – melegítsük elő a sütőt?

Hogyan tudnánk még spórolni? – tesszük fel a kérdést. Lássuk, mi a helyzet a sütéssel, kötelező az előmelegítés?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-11-08
0 Kedvelés

Jön a tél, készítsünk testet-lelket melengető italokat!

Nyáron minél jobban behűtött limonádékra, koktélokra vágyunk. Télen pedig pont az ellenkezőjükre: kerüljön a poharunkba valami igazán forró, finom, melengető ital!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!