Sárgadinnyés panna cotta
Hozzávalók
Panna cottához:
4 lap Dr. Oetker Lapzselatin
600 ml habtejszín (30%-os)
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
1 csipet só
Sárgadinnyés réteghez:
300 g sárgadinnye (előkészítve mérjük le)
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
Díszítéshez:
kb. 50 g sárgadinnye (előkészítve mérjük le)
Elkészítés
Elkészítés:
Panna cotta:
A tejszínt a cukorral, a citromhéjjal és a sóval főzőedényben felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot. A zselatint hideg vízben kb. 5 percig áztatjuk, majd erőteljesen kinyomkodjuk, és a meleg tejszínes krémbe keverjük, míg teljesen fel nem oldódik. A krémet elosztjuk 4 desszertes pohárban, és legalább 3 órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Sárgadinnyés réteg:
A sárgadinnyét megpucoljuk, magjait eltávolítjuk, és kimérünk belőle 300 grammot, valamint a díszítéshez kb. 50 grammot. A 300 g sárgadinnyét botmixerrel pürésítjük, majd egy kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és felmelegítjük. A keményítőt kb. 2 evőkanál hideg vízben simára keverjük, a dinnyéhez adjuk, és közepes lángon, kevergetve sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután elosztjuk a panna cotta desszertek tetején, és a sárgadinnyekockákkal díszítve tálaljuk.
A tejszínt a cukorral, a citromhéjjal és a sóval főzőedényben felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot. A zselatint hideg vízben kb. 5 percig áztatjuk, majd erőteljesen kinyomkodjuk, és a meleg tejszínes krémbe keverjük, míg teljesen fel nem oldódik. A krémet elosztjuk 4 desszertes pohárban, és legalább 3 órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Sárgadinnyés réteg:
A sárgadinnyét megpucoljuk, magjait eltávolítjuk, és kimérünk belőle 300 grammot, valamint a díszítéshez kb. 50 grammot. A 300 g sárgadinnyét botmixerrel pürésítjük, majd egy kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és felmelegítjük. A keményítőt kb. 2 evőkanál hideg vízben simára keverjük, a dinnyéhez adjuk, és közepes lángon, kevergetve sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután elosztjuk a panna cotta desszertek tetején, és a sárgadinnyekockákkal díszítve tálaljuk.
Tipp:
A panna cotta desszerteket menta- vagy citromfűlevelekkel is díszíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Sárgadinnyés panna cotta
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Sárgadinnyés réteghez:
300 g sárgadinnye (előkészítve mérjük le)
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
Díszítéshez:
kb. 50 g sárgadinnye (előkészítve mérjük le)
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Panna cotta:
A tejszínt a cukorral, a citromhéjjal és a sóval főzőedényben felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot. A zselatint hideg vízben kb. 5 percig áztatjuk, majd erőteljesen kinyomkodjuk, és a meleg tejszínes krémbe keverjük, míg teljesen fel nem oldódik. A krémet elosztjuk 4 desszertes pohárban, és legalább 3 órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Sárgadinnyés réteg:
A sárgadinnyét megpucoljuk, magjait eltávolítjuk, és kimérünk belőle 300 grammot, valamint a díszítéshez kb. 50 grammot. A 300 g sárgadinnyét botmixerrel pürésítjük, majd egy kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és felmelegítjük. A keményítőt kb. 2 evőkanál hideg vízben simára keverjük, a dinnyéhez adjuk, és közepes lángon, kevergetve sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután elosztjuk a panna cotta desszertek tetején, és a sárgadinnyekockákkal díszítve tálaljuk.
A tejszínt a cukorral, a citromhéjjal és a sóval főzőedényben felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot. A zselatint hideg vízben kb. 5 percig áztatjuk, majd erőteljesen kinyomkodjuk, és a meleg tejszínes krémbe keverjük, míg teljesen fel nem oldódik. A krémet elosztjuk 4 desszertes pohárban, és legalább 3 órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Sárgadinnyés réteg:
A sárgadinnyét megpucoljuk, magjait eltávolítjuk, és kimérünk belőle 300 grammot, valamint a díszítéshez kb. 50 grammot. A 300 g sárgadinnyét botmixerrel pürésítjük, majd egy kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és felmelegítjük. A keményítőt kb. 2 evőkanál hideg vízben simára keverjük, a dinnyéhez adjuk, és közepes lángon, kevergetve sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután elosztjuk a panna cotta desszertek tetején, és a sárgadinnyekockákkal díszítve tálaljuk.
Tipp:
A panna cotta desszerteket menta- vagy citromfűlevelekkel is díszíthetjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?