Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgadinnyés panna cotta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Panna cottához:

600 ml habtejszín (30%-os)
80 g cukor
1 csipet só

Sárgadinnyés réteghez:

300 g sárgadinnye (előkészítve mérjük le)
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő

Díszítéshez:

kb. 50 g sárgadinnye (előkészítve mérjük le)

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Panna cotta:
A tejszínt a cukorral, a citromhéjjal és a sóval főzőedényben felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot. A zselatint hideg vízben kb. 5 percig áztatjuk, majd erőteljesen kinyomkodjuk, és a meleg tejszínes krémbe keverjük, míg teljesen fel nem oldódik. A krémet elosztjuk 4 desszertes pohárban, és legalább 3 órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Sárgadinnyés réteg:
A sárgadinnyét megpucoljuk, magjait eltávolítjuk, és kimérünk belőle 300 grammot, valamint a díszítéshez kb. 50 grammot. A 300 g sárgadinnyét botmixerrel pürésítjük, majd egy kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és felmelegítjük. A keményítőt kb. 2 evőkanál hideg vízben simára keverjük, a dinnyéhez adjuk, és közepes lángon, kevergetve sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután elosztjuk a panna cotta desszertek tetején, és a sárgadinnyekockákkal díszítve tálaljuk.

Tipp:

A panna cotta desszerteket menta- vagy citromfűlevelekkel is díszíthetjük.
Sárgadinnyés panna cotta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!