
Sárgadinnyés panna cotta



Hozzávalók
Panna cottához:
Sárgadinnyés réteghez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A tejszínt a cukorral, a citromhéjjal és a sóval főzőedényben felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot. A zselatint hideg vízben kb. 5 percig áztatjuk, majd erőteljesen kinyomkodjuk, és a meleg tejszínes krémbe keverjük, míg teljesen fel nem oldódik. A krémet elosztjuk 4 desszertes pohárban, és legalább 3 órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Sárgadinnyés réteg:
A sárgadinnyét megpucoljuk, magjait eltávolítjuk, és kimérünk belőle 300 grammot, valamint a díszítéshez kb. 50 grammot. A 300 g sárgadinnyét botmixerrel pürésítjük, majd egy kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és felmelegítjük. A keményítőt kb. 2 evőkanál hideg vízben simára keverjük, a dinnyéhez adjuk, és közepes lángon, kevergetve sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután elosztjuk a panna cotta desszertek tetején, és a sárgadinnyekockákkal díszítve tálaljuk.
Tipp:


Sárgadinnyés panna cotta
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Sárgadinnyés réteghez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tejszínt a cukorral, a citromhéjjal és a sóval főzőedényben felforraljuk, majd visszavesszük alatta a lángot. A zselatint hideg vízben kb. 5 percig áztatjuk, majd erőteljesen kinyomkodjuk, és a meleg tejszínes krémbe keverjük, míg teljesen fel nem oldódik. A krémet elosztjuk 4 desszertes pohárban, és legalább 3 órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Sárgadinnyés réteg:
A sárgadinnyét megpucoljuk, magjait eltávolítjuk, és kimérünk belőle 300 grammot, valamint a díszítéshez kb. 50 grammot. A 300 g sárgadinnyét botmixerrel pürésítjük, majd egy kisebb lábasba öntjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és felmelegítjük. A keményítőt kb. 2 evőkanál hideg vízben simára keverjük, a dinnyéhez adjuk, és közepes lángon, kevergetve sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután elosztjuk a panna cotta desszertek tetején, és a sárgadinnyekockákkal díszítve tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?