Réteges gyümölcsjoghurt
Hozzávalók
250 g mirelit erdeigyümölcs-keverék
½ kávéskanál őrölt fahéj
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé színtelen
800 g zsírszegény natúr joghurt
4 evőkanál méz
Elkészítés
Elkészítés:
A gyümölcskeveréket felengedés nélkül egy lábasba szórjuk, hozzákeverjük a fahéjat, és aláöntünk kevés (2-3 evőkanál) vizet. Pár percet pároljuk, amíg a gyümölcsszemek kissé összeesnek. Közben a tortazselét 300 ml vízzel, a tasakon található utasítás szerint elkészítjük. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a gyümölcsöt, majd néhányszor átkeverve megvárjuk, hogy kissé kihűljön. Ezután kb. 2/3-át elosztjuk 8 darab desszertes pohár aljában.
A joghurtot simára keverjük a folyékony mézzel, és a gyümölcsös rétegre kanalazzuk. A maradék gyümölcsöt elosztjuk a tetején, tálalásig hűtőbe tesszük.
A joghurtot simára keverjük a folyékony mézzel, és a gyümölcsös rétegre kanalazzuk. A maradék gyümölcsöt elosztjuk a tetején, tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
Ha rétegezés közben túlságosan bezselésedik a lábasban a gyümölcs, tegyük vissza a tűzhelyre, és lassú tűzön, kevergetve melegítsük folyóssá.
Kedvencnek jelölöm
Réteges gyümölcsjoghurt
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
250 g mirelit erdeigyümölcs-keverék
½ kávéskanál őrölt fahéj
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé színtelen
800 g zsírszegény natúr joghurt
4 evőkanál méz
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A gyümölcskeveréket felengedés nélkül egy lábasba szórjuk, hozzákeverjük a fahéjat, és aláöntünk kevés (2-3 evőkanál) vizet. Pár percet pároljuk, amíg a gyümölcsszemek kissé összeesnek. Közben a tortazselét 300 ml vízzel, a tasakon található utasítás szerint elkészítjük. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a gyümölcsöt, majd néhányszor átkeverve megvárjuk, hogy kissé kihűljön. Ezután kb. 2/3-át elosztjuk 8 darab desszertes pohár aljában.
A joghurtot simára keverjük a folyékony mézzel, és a gyümölcsös rétegre kanalazzuk. A maradék gyümölcsöt elosztjuk a tetején, tálalásig hűtőbe tesszük.
A joghurtot simára keverjük a folyékony mézzel, és a gyümölcsös rétegre kanalazzuk. A maradék gyümölcsöt elosztjuk a tetején, tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
Ha rétegezés közben túlságosan bezselésedik a lábasban a gyümölcs, tegyük vissza a tűzhelyre, és lassú tűzön, kevergetve melegítsük folyóssá.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?