
Csokoládés palacsinta



Hozzávalók
Palacsintához:
Elkészítés
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Röviden keverjük bele a tejet. Keverjük össze a lisztet a kakaóval és a sütőporral, és közepes fokozaton keverjük bele a masszába.
Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Öntsünk minden palacsintához kb. 2 evőkanálnyi tésztát, és közepes lángon süssük meg mindkét oldalát.
Mossuk meg a bogyós gyümölcsöket. A desszertöntetet készítsük el a tasakon lévő leírás szerint. Tálaljuk a forró csokoládés palacsintákat csokoládészósszal és friss bogyós gyümölcsökkel.


Csokoládés palacsinta
Hozzávalók
kb. 10 darab elkészítéséhez
Palacsintához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Röviden keverjük bele a tejet. Keverjük össze a lisztet a kakaóval és a sütőporral, és közepes fokozaton keverjük bele a masszába.
Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Öntsünk minden palacsintához kb. 2 evőkanálnyi tésztát, és közepes lángon süssük meg mindkét oldalát.
Mossuk meg a bogyós gyümölcsöket. A desszertöntetet készítsük el a tasakon lévő leírás szerint. Tálaljuk a forró csokoládés palacsintákat csokoládészósszal és friss bogyós gyümölcsökkel.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?