Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 darab elkészítéséhez

Palacsintához:

2 darab tojás (M-es)
2 teáskanál cukor
200 ml tej
200 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
némi étolaj, pl. napraforgóolaj a sütéshez
kb. 300 g vegyes bogyós gyümölcsök
250 ml tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Palacsintatészta:
A tojásokat a cukorral és a bourbon vaníliás cukorral egy keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Röviden keverjük bele a tejet. Keverjük össze a lisztet a kakaóval és a sütőporral, és közepes fokozaton keverjük bele a masszába.

Hevítsük fel az olajat egy tapadásmentes serpenyőben. Öntsünk minden palacsintához kb. 2 evőkanálnyi tésztát, és közepes lángon süssük meg mindkét oldalát.

Mossuk meg a bogyós gyümölcsöket. A desszertöntetet készítsük el a tasakon lévő leírás szerint. Tálaljuk a forró csokoládés palacsintákat csokoládészósszal és friss bogyós gyümölcsökkel.
Csokoládés palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!