Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spenótos palacsinta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8-10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8-10 darab elkészítéséhez

Tésztához:

200 g leveles spenót (friss vagy fagyasztott)
250 g búzaliszt
250 ml szénsavas ásványvíz
4 darab tojás (M-es)
őrölt szerecsendió

Ezenkívül:

kb. 80 g vaj vagy kb. 8 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A friss spenótot megtisztítjuk, óvatosan megmossuk, lecsepegtetjük és sós vízben blansírozzuk. Vagy a fagyasztott spenótot kiolvasztjuk. Ezután a spenótot kézzel jól kinyomjuk. A spenótot, a lisztet, a creme vega-t, a vizet és a tojásokat egy keverőtálba tesszük, és egy turmixgéppel (vagy botmixerrel) simára pürésítjük. Kb. 1 teáskanál sóval és szerecsendióval ízesítjük. A spenótos palacsinta tésztát legalább 30 percig pihentetjük.

Egy kis vajat vagy olajat melegítsünk közepes lángon egy bevonatos serpenyőben (kb. 25 cm átmérőjű). A tésztát egy forgó mozdulattal egyenletesen osszuk el a serpenyő alján (szükség esetén egy merőkanál vagy kanál domborulatával simítsuk el). A spenótos palacsintát alacsony-közepes lángon kb. 2 percig sütjük. Vegyük ki a palacsintát a serpenyőből egy fakanállal vagy hosszú spatulával. Süssük meg a maradék tésztát ugyanúgy, minden sütés előtt megkeverjük a spenótos palacsinta tésztát.

Tálaljuk a spenótos palacsintát morzsolt juhsajttal, Dr. Oetker Creme Vega-val, pirított fenyőmaggal, kis paradicsommal, rukkolával vagy babyspenóttal.
Spenótos palacsinta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!