Spenótos palacsinta
Hozzávalók
Tésztához:
200 g leveles spenót (friss vagy fagyasztott)
só
250 g búzaliszt
1 pohár Dr. Oetker Creme Vega
250 ml szénsavas ásványvíz
4 darab tojás (M-es)
őrölt szerecsendió
Ezenkívül:
kb. 80 g vaj vagy kb. 8 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
Elkészítés
Elkészítés:
A friss spenótot megtisztítjuk, óvatosan megmossuk, lecsepegtetjük és sós vízben blansírozzuk. Vagy a fagyasztott spenótot kiolvasztjuk. Ezután a spenótot kézzel jól kinyomjuk. A spenótot, a lisztet, a creme vega-t, a vizet és a tojásokat egy keverőtálba tesszük, és egy turmixgéppel (vagy botmixerrel) simára pürésítjük. Kb. 1 teáskanál sóval és szerecsendióval ízesítjük. A spenótos palacsinta tésztát legalább 30 percig pihentetjük.
Egy kis vajat vagy olajat melegítsünk közepes lángon egy bevonatos serpenyőben (kb. 25 cm átmérőjű). A tésztát egy forgó mozdulattal egyenletesen osszuk el a serpenyő alján (szükség esetén egy merőkanál vagy kanál domborulatával simítsuk el). A spenótos palacsintát alacsony-közepes lángon kb. 2 percig sütjük. Vegyük ki a palacsintát a serpenyőből egy fakanállal vagy hosszú spatulával. Süssük meg a maradék tésztát ugyanúgy, minden sütés előtt megkeverjük a spenótos palacsinta tésztát.
Tálaljuk a spenótos palacsintát morzsolt juhsajttal, Dr. Oetker Creme Vega-val, pirított fenyőmaggal, kis paradicsommal, rukkolával vagy babyspenóttal.
Egy kis vajat vagy olajat melegítsünk közepes lángon egy bevonatos serpenyőben (kb. 25 cm átmérőjű). A tésztát egy forgó mozdulattal egyenletesen osszuk el a serpenyő alján (szükség esetén egy merőkanál vagy kanál domborulatával simítsuk el). A spenótos palacsintát alacsony-közepes lángon kb. 2 percig sütjük. Vegyük ki a palacsintát a serpenyőből egy fakanállal vagy hosszú spatulával. Süssük meg a maradék tésztát ugyanúgy, minden sütés előtt megkeverjük a spenótos palacsinta tésztát.
Tálaljuk a spenótos palacsintát morzsolt juhsajttal, Dr. Oetker Creme Vega-val, pirított fenyőmaggal, kis paradicsommal, rukkolával vagy babyspenóttal.
Kedvencnek jelölöm
Spenótos palacsinta
Hozzávalók
kb. 8-10 darab elkészítéséhez
Tésztához:
200 g leveles spenót (friss vagy fagyasztott)
só
250 g búzaliszt
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
250 ml szénsavas ásványvíz
4 darab tojás (M-es)
őrölt szerecsendió
Ezenkívül:
kb. 80 g vaj vagy kb. 8 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A friss spenótot megtisztítjuk, óvatosan megmossuk, lecsepegtetjük és sós vízben blansírozzuk. Vagy a fagyasztott spenótot kiolvasztjuk. Ezután a spenótot kézzel jól kinyomjuk. A spenótot, a lisztet, a creme vega-t, a vizet és a tojásokat egy keverőtálba tesszük, és egy turmixgéppel (vagy botmixerrel) simára pürésítjük. Kb. 1 teáskanál sóval és szerecsendióval ízesítjük. A spenótos palacsinta tésztát legalább 30 percig pihentetjük.
Egy kis vajat vagy olajat melegítsünk közepes lángon egy bevonatos serpenyőben (kb. 25 cm átmérőjű). A tésztát egy forgó mozdulattal egyenletesen osszuk el a serpenyő alján (szükség esetén egy merőkanál vagy kanál domborulatával simítsuk el). A spenótos palacsintát alacsony-közepes lángon kb. 2 percig sütjük. Vegyük ki a palacsintát a serpenyőből egy fakanállal vagy hosszú spatulával. Süssük meg a maradék tésztát ugyanúgy, minden sütés előtt megkeverjük a spenótos palacsinta tésztát.
Tálaljuk a spenótos palacsintát morzsolt juhsajttal, Dr. Oetker Creme Vega-val, pirított fenyőmaggal, kis paradicsommal, rukkolával vagy babyspenóttal.
Egy kis vajat vagy olajat melegítsünk közepes lángon egy bevonatos serpenyőben (kb. 25 cm átmérőjű). A tésztát egy forgó mozdulattal egyenletesen osszuk el a serpenyő alján (szükség esetén egy merőkanál vagy kanál domborulatával simítsuk el). A spenótos palacsintát alacsony-közepes lángon kb. 2 percig sütjük. Vegyük ki a palacsintát a serpenyőből egy fakanállal vagy hosszú spatulával. Süssük meg a maradék tésztát ugyanúgy, minden sütés előtt megkeverjük a spenótos palacsinta tésztát.
Tálaljuk a spenótos palacsintát morzsolt juhsajttal, Dr. Oetker Creme Vega-val, pirított fenyőmaggal, kis paradicsommal, rukkolával vagy babyspenóttal.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?