Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés piskóta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

20 dkg liszt
3 db egész tojás
15 dkg cukor
12 dkg Rama
2,4 dl csokiszirup
1 csipet só

Tetejére:

1 db Dr. Oetker Tortabevonó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy 20×20 cm-es sütőformát kibélelünk sütőpapírral.
Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót.
A vajat a cukorral együtt robotgéppel, közepes fokozaton habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön kikeverjük, apránként belekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a csokiszirupot is. A tésztát a formába öntjük és simára rázogatjuk.
A tésztát tűpróbáig sütjük, ha már nem ragad, kész.
Kivesszük a sütőből, kiborítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, hűlni hagyjuk.
Amikor a tészta teljesen kihűlt, a tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és bevonjuk vele a kész sütit.

Tálalás

Díszíthetjük sokféleképpen. Én most egy kis vajat habosra kevertem porcukorral, kakaóporral és körbe díszítettem vele a sütit, majd dekorcukorral megszórtam.
Csokoládés piskóta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!