
Csokoládés piskóta


Hozzávalók
Piskótához:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót.
A vajat a cukorral együtt robotgéppel, közepes fokozaton habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön kikeverjük, apránként belekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a csokiszirupot is. A tésztát a formába öntjük és simára rázogatjuk.
A tésztát tűpróbáig sütjük, ha már nem ragad, kész.
Kivesszük a sütőből, kiborítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, hűlni hagyjuk.
Amikor a tészta teljesen kihűlt, a tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és bevonjuk vele a kész sütit.
Tálalás


Csokoládés piskóta
Hozzávalók
Piskótához:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót.
A vajat a cukorral együtt robotgéppel, közepes fokozaton habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön kikeverjük, apránként belekeverjük a száraz hozzávalókat, majd a csokiszirupot is. A tésztát a formába öntjük és simára rázogatjuk.
A tésztát tűpróbáig sütjük, ha már nem ragad, kész.
Kivesszük a sütőből, kiborítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, hűlni hagyjuk.
Amikor a tészta teljesen kihűlt, a tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és bevonjuk vele a kész sütit.
Tálalás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?