
Csokoládés pohár desszert



Hozzávalók
Pudinghoz:
Meggyszószhoz:
Szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot az előkészített tálakba, poharakba egyenletesen elosztjuk, fóliával letakarjuk, és félretesszük.
Meggyszósz:
A kiolvasztott meggyet és a cukrot egy főzőedénybe rakjuk, majd főzzük. A keményítőt a vízzel alaposan elkeverjük és a forró meggyhez adjuk. Folyamatos keverés mellett, közepes hőfokon tovább főzzük, míg krémes állagot kapunk.
A kész pudingok tetején elosztjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Végül étcsokoládé reszelékkel díszítjük.


Csokoládés pohár desszert
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot az előkészített tálakba, poharakba egyenletesen elosztjuk, fóliával letakarjuk, és félretesszük.
Meggyszósz:
A kiolvasztott meggyet és a cukrot egy főzőedénybe rakjuk, majd főzzük. A keményítőt a vízzel alaposan elkeverjük és a forró meggyhez adjuk. Folyamatos keverés mellett, közepes hőfokon tovább főzzük, míg krémes állagot kapunk.
A kész pudingok tetején elosztjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Végül étcsokoládé reszelékkel díszítjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?