Csokoládés pohár desszert
Hozzávalók
Pudinghoz:
1 tasak Dr. Oetker Prémium Puding csokoládés
30 g cukor
500 ml tej
Meggyszószhoz:
100 g fagyasztott meggy
10 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
125 ml víz
20 g cukor
Szóráshoz:
75 g étcsokoládé reszelék
Elkészítés
Elkészítés:
Puding:
Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot az előkészített tálakba, poharakba egyenletesen elosztjuk, fóliával letakarjuk, és félretesszük.
Meggyszósz:
A kiolvasztott meggyet és a cukrot egy főzőedénybe rakjuk, majd főzzük. A keményítőt a vízzel alaposan elkeverjük és a forró meggyhez adjuk. Folyamatos keverés mellett, közepes hőfokon tovább főzzük, míg krémes állagot kapunk.
A kész pudingok tetején elosztjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Végül étcsokoládé reszelékkel díszítjük.
Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot az előkészített tálakba, poharakba egyenletesen elosztjuk, fóliával letakarjuk, és félretesszük.
Meggyszósz:
A kiolvasztott meggyet és a cukrot egy főzőedénybe rakjuk, majd főzzük. A keményítőt a vízzel alaposan elkeverjük és a forró meggyhez adjuk. Folyamatos keverés mellett, közepes hőfokon tovább főzzük, míg krémes állagot kapunk.
A kész pudingok tetején elosztjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Végül étcsokoládé reszelékkel díszítjük.
Kedvencnek jelölöm
Csokoládés pohár desszert
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Szóráshoz:
75 g étcsokoládé reszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Puding:
Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot az előkészített tálakba, poharakba egyenletesen elosztjuk, fóliával letakarjuk, és félretesszük.
Meggyszósz:
A kiolvasztott meggyet és a cukrot egy főzőedénybe rakjuk, majd főzzük. A keményítőt a vízzel alaposan elkeverjük és a forró meggyhez adjuk. Folyamatos keverés mellett, közepes hőfokon tovább főzzük, míg krémes állagot kapunk.
A kész pudingok tetején elosztjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Végül étcsokoládé reszelékkel díszítjük.
Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot az előkészített tálakba, poharakba egyenletesen elosztjuk, fóliával letakarjuk, és félretesszük.
Meggyszósz:
A kiolvasztott meggyet és a cukrot egy főzőedénybe rakjuk, majd főzzük. A keményítőt a vízzel alaposan elkeverjük és a forró meggyhez adjuk. Folyamatos keverés mellett, közepes hőfokon tovább főzzük, míg krémes állagot kapunk.
A kész pudingok tetején elosztjuk, majd hagyjuk kihűlni.
Végül étcsokoládé reszelékkel díszítjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?