Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés pohár desszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Pudinghoz:

30 g cukor
500 ml tej

Meggyszószhoz:

100 g fagyasztott meggy
125 ml víz
20 g cukor

Szóráshoz:

75 g étcsokoládé reszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Puding:
Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot az előkészített tálakba, poharakba egyenletesen elosztjuk, fóliával letakarjuk, és félretesszük.

Meggyszósz:
A kiolvasztott meggyet és a cukrot egy főzőedénybe rakjuk, majd főzzük. A keményítőt a vízzel alaposan elkeverjük és a forró meggyhez adjuk. Folyamatos keverés mellett, közepes hőfokon tovább főzzük, míg krémes állagot kapunk.

A kész pudingok tetején elosztjuk, majd hagyjuk kihűlni.

Végül étcsokoládé reszelékkel díszítjük.
Csokoládés pohár desszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!