Túrókrém bogyós gyümölcsökkel
Hozzávalók
Túrókrémhez:
6 lap Dr. Oetker Lapzselatin
500 g sovány túró
200 ml habtejszín
80 g cukor
60 ml citromlé
kb. 150 g vegyes bogyós gyümölcs (pl. piros ribizli, eper, áfonya)
Elkészítés
Előkészítés:
A lapzselatint a csomagoláson található útmutató szerint beáztatjuk és feloldjuk.
Elkészítés:
Túrókrém:
A túrót a habtejszínnel, a cukorral és a citromlével simára keverjük. Először kb. 4 evőkanál krémet habverővel a zselatinhoz adunk, majd a többi krémet is hozzákeverjük. A krémet 4-6 darab vízzel kiöblített csészébe vagy egyszemélyes kerámia szufléformába adagoljuk, és kb. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt a gyümölcsöt megmossuk, szemezzük, és 50 g-ot pürésítünk belőle.
Tálalás előtt egy éles kés segítségével óvatosan körbevágjuk a túrókrémet a forma peremét követve, majd a formákat rövid időre meleg vízbe állítjuk. Ezután a túrókrémet desszertes tányérokra borítjuk, és a gyümölcsökkel, valamint a gyümölcspürével tálaljuk.
A túrót a habtejszínnel, a cukorral és a citromlével simára keverjük. Először kb. 4 evőkanál krémet habverővel a zselatinhoz adunk, majd a többi krémet is hozzákeverjük. A krémet 4-6 darab vízzel kiöblített csészébe vagy egyszemélyes kerámia szufléformába adagoljuk, és kb. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt a gyümölcsöt megmossuk, szemezzük, és 50 g-ot pürésítünk belőle.
Tálalás előtt egy éles kés segítségével óvatosan körbevágjuk a túrókrémet a forma peremét követve, majd a formákat rövid időre meleg vízbe állítjuk. Ezután a túrókrémet desszertes tányérokra borítjuk, és a gyümölcsökkel, valamint a gyümölcspürével tálaljuk.
Tippek:
Lapzselatin helyett 1 tasak Dr. Oetker Őrölt Zselatint is használhatunk.
A pürésített gyümölcsöt tetszés szerint egy szitán keresztül átpasszírozhatjuk.
A pürésített gyümölcsöt tetszés szerint egy szitán keresztül átpasszírozhatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Túrókrém bogyós gyümölcsökkel
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Túrókrémhez:
6 lap Dr. Oetker Lapzselatin
500 g sovány túró
200 ml habtejszín
80 g cukor
60 ml citromlé
kb. 150 g vegyes bogyós gyümölcs (pl. piros ribizli, eper, áfonya)
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A lapzselatint a csomagoláson található útmutató szerint beáztatjuk és feloldjuk.
Elkészítés:
Túrókrém:
A túrót a habtejszínnel, a cukorral és a citromlével simára keverjük. Először kb. 4 evőkanál krémet habverővel a zselatinhoz adunk, majd a többi krémet is hozzákeverjük. A krémet 4-6 darab vízzel kiöblített csészébe vagy egyszemélyes kerámia szufléformába adagoljuk, és kb. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt a gyümölcsöt megmossuk, szemezzük, és 50 g-ot pürésítünk belőle.
Tálalás előtt egy éles kés segítségével óvatosan körbevágjuk a túrókrémet a forma peremét követve, majd a formákat rövid időre meleg vízbe állítjuk. Ezután a túrókrémet desszertes tányérokra borítjuk, és a gyümölcsökkel, valamint a gyümölcspürével tálaljuk.
A túrót a habtejszínnel, a cukorral és a citromlével simára keverjük. Először kb. 4 evőkanál krémet habverővel a zselatinhoz adunk, majd a többi krémet is hozzákeverjük. A krémet 4-6 darab vízzel kiöblített csészébe vagy egyszemélyes kerámia szufléformába adagoljuk, és kb. 3 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt a gyümölcsöt megmossuk, szemezzük, és 50 g-ot pürésítünk belőle.
Tálalás előtt egy éles kés segítségével óvatosan körbevágjuk a túrókrémet a forma peremét követve, majd a formákat rövid időre meleg vízbe állítjuk. Ezután a túrókrémet desszertes tányérokra borítjuk, és a gyümölcsökkel, valamint a gyümölcspürével tálaljuk.
Tippek:
Lapzselatin helyett 1 tasak Dr. Oetker Őrölt Zselatint is használhatunk.
A pürésített gyümölcsöt tetszés szerint egy szitán keresztül átpasszírozhatjuk.
A pürésített gyümölcsöt tetszés szerint egy szitán keresztül átpasszírozhatjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?