Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés tönkölykeksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 darab elkészítéséhez

Tésztához:

100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
50 g zabpehely
100 g nádcukor
100 g puha vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
½ teáskanál só
50 g csokoládé pasztilla vagy durvára vágott csokoládé
50 g durvára vágott mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A teljes kiőrlésű tönkölylisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót, 1 evőkanál csokoládé pasztilla (vagy durvára tört csokoládé) és szintén 1 evőkanál durvára tört mandula kivételével, hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) összedolgozzuk. Az így kapott tésztát 15 egyenlő részre osztjuk, és kerek, lapos korongokat (kb. 6 cm átmérő) formázunk belőlük. A sütőlemezre helyezzük, megszórjuk a félretett csokoládéval és mandulával, majd a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Jól záródó dobozban a kekszek kb. két hétig eltarthatók.
Csokoládés tönkölykeksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!