
Csokoládés tönkölykeksz



Hozzávalók
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A teljes kiőrlésű tönkölylisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót, 1 evőkanál csokoládé pasztilla (vagy durvára tört csokoládé) és szintén 1 evőkanál durvára tört mandula kivételével, hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) összedolgozzuk. Az így kapott tésztát 15 egyenlő részre osztjuk, és kerek, lapos korongokat (kb. 6 cm átmérő) formázunk belőlük. A sütőlemezre helyezzük, megszórjuk a félretett csokoládéval és mandulával, majd a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:


Csokoládés tönkölykeksz
Hozzávalók
kb. 15 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A teljes kiőrlésű tönkölylisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót, 1 evőkanál csokoládé pasztilla (vagy durvára tört csokoládé) és szintén 1 evőkanál durvára tört mandula kivételével, hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) összedolgozzuk. Az így kapott tésztát 15 egyenlő részre osztjuk, és kerek, lapos korongokat (kb. 6 cm átmérő) formázunk belőlük. A sütőlemezre helyezzük, megszórjuk a félretett csokoládéval és mandulával, majd a sütő középső részén megsütjük.
Sütési idő: 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?