Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés tönkölykeksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
50 g zabpehely
100 g nádcukor
100 g puha vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
½ teáskanál só
50 g csokoládé pasztilla vagy durvára vágott csokoládé
50 g durvára vágott mandula

Elkészítés

Előkészítés:

A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:

A teljes kiőrlésű tönkölylisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót, 1 evőkanál csokoládé pasztilla (vagy durvára tört csokoládé) és szintén 1 evőkanál durvára tört mandula kivételével, hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) összedolgozzuk. Az így kapott tésztát 15 egyenlő részre osztjuk, és kerek, lapos korongokat (kb. 6 cm átmérő) formázunk belőlük. A sütőlemezre helyezzük, megszórjuk a félretett csokoládéval és mandulával, majd a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: 12-15 perc

A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Jól záródó dobozban a kekszek kb. két hétig eltarthatók.
Csokoládés tönkölykeksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-27
0 Kedvelés

Süssünk a gyerekekkel karácsonyra!

Sokunk számára a karácsonyi időszak elválaszthatatlanul összefonódik a sütéssel – ezt pedig imádják a gyerekek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-25
1 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
1 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!