Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés tönkölykeksz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 darab elkészítéséhez

Tésztához:

100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
50 g zabpehely
100 g nádcukor
100 g puha vaj vagy margarin
1 darab tojás (M-es)
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
½ teáskanál só
50 g csokoládé pasztilla vagy durvára vágott csokoládé
50 g durvára vágott mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőlemezre sütőpapírt helyezünk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A teljes kiőrlésű tönkölylisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A többi hozzávalót, 1 evőkanál csokoládé pasztilla (vagy durvára tört csokoládé) és szintén 1 evőkanál durvára tört mandula kivételével, hozzáadjuk. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) összedolgozzuk. Az így kapott tésztát 15 egyenlő részre osztjuk, és kerek, lapos korongokat (kb. 6 cm átmérő) formázunk belőlük. A sütőlemezre helyezzük, megszórjuk a félretett csokoládéval és mandulával, majd a sütő középső részén megsütjük.

Sütési idő: 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Jól záródó dobozban a kekszek kb. két hétig eltarthatók.
Csokoládés tönkölykeksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-12-04
0 Kedvelés

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában

Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!