Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 24 cm):

sütőpapír

Piskótatésztához:

3 darab tojás (M-es)
3 evőkanál forró víz
100 g cukor
75 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

400 ml hideg tej
kb. 5 evőkanál gyümölcslekvár

Díszítéshez:

100 ml habtejszín
néhány csokoládé, dekorszív
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskóta:
A tojásokat és a forró vizet keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Szórjuk bele a vanillincukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kakaóval, majd a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük a masszához. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a formában. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára és süssük meg a piskótát.

Sütési idő: kb. 28-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a kapcsos forma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral fedett süteményesrácsra. Vegyük le a forma alját, és hagyjuk kihűlni a süteményt.

Óvatosan húzzuk le a sütőpapírt és vágjuk át az alapot egyszer vízszintesen.

Krém:
Készítsük el a csokoládés tortakrémet a tejjel a csomagoláson található utasítás szerint. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra és kenjük meg a gyümölcslekvárral. A krém 2/3-át kenjük az alapra, és a felső alapot vágott felével felfelé helyezzük rá. Kenjük meg a tortát a maradék krémmel.

Díszítés:
A habtejszínt verjük keményre, majd tegyük egy habzsákba és különböző nagyságú pöttyökkel díszítsük a torta tetejét. Legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.

Tálalás előtt szórjuk meg a tortát kakaóval, és díszítsük a dekor szívekkel.
Csokoládés torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
50 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!