
Csokoládés torta



Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 24 cm):
Piskótatésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a forró vizet keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Szórjuk bele a vanillincukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kakaóval, majd a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük a masszához. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a formában. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 28-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a kapcsos forma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral fedett süteményesrácsra. Vegyük le a forma alját, és hagyjuk kihűlni a süteményt.
Óvatosan húzzuk le a sütőpapírt és vágjuk át az alapot egyszer vízszintesen.
Krém:
Készítsük el a csokoládés tortakrémet a tejjel a csomagoláson található utasítás szerint. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra és kenjük meg a gyümölcslekvárral. A krém 2/3-át kenjük az alapra, és a felső alapot vágott felével felfelé helyezzük rá. Kenjük meg a tortát a maradék krémmel.
Díszítés:
A habtejszínt verjük keményre, majd tegyük egy habzsákba és különböző nagyságú pöttyökkel díszítsük a torta tetejét. Legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Tálalás előtt szórjuk meg a tortát kakaóval, és díszítsük a dekor szívekkel.


Csokoládés torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 24 cm):
Piskótatésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a forró vizet keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. Szórjuk bele a vanillincukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kakaóval, majd a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük a masszához. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a formában. Helyezzük a formát a sütő alsó részében lévő rácsára és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 28-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Lazítsuk meg és távolítsuk el a kapcsos forma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral fedett süteményesrácsra. Vegyük le a forma alját, és hagyjuk kihűlni a süteményt.
Óvatosan húzzuk le a sütőpapírt és vágjuk át az alapot egyszer vízszintesen.
Krém:
Készítsük el a csokoládés tortakrémet a tejjel a csomagoláson található utasítás szerint. Helyezzük az alsó tortalapot egy tortatálra és kenjük meg a gyümölcslekvárral. A krém 2/3-át kenjük az alapra, és a felső alapot vágott felével felfelé helyezzük rá. Kenjük meg a tortát a maradék krémmel.
Díszítés:
A habtejszínt verjük keményre, majd tegyük egy habzsákba és különböző nagyságú pöttyökkel díszítsük a torta tetejét. Legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
Tálalás előtt szórjuk meg a tortát kakaóval, és díszítsük a dekor szívekkel.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?