Puncstorta
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (kb. 24 cm Ø):
sütőpapír
Tésztához:
4 darab tojássárgája (M-es)
100 g szitált porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
4 darab tojásfehérje (M-es)
150 g búzaliszt
½ kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
Puncs töltelékhez:
125 ml vörösbor
50 g cukor
1 darab citrom leve
3-4 darab narancs leve
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt narancshéj
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma Rum vagy 60 ml rum
300 g durvára morzsolt piskóta
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét(nagylyukú reszelőn reszelve)
120 g baracklekvár
Kenéshez:
80 g leszűrt, forró sárgabaracklekvár
Cukormázhoz:
200 g porcukor
némi piros sütő- és ételfesték
kb. 3-4 evőkanál víz
Elkészítés
Előkészítés:
A tortaformát sütőpapírral béleljük ki. és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Piskóta:
A keverékhez a tojássárgákat a porcukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel(habverő) krémesre verjük. Verjük fel a tojásfehérjét, és adjuk a tojássárgájás keverékhez. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, szitáljuk bele a tojásos masszába, és kézi habverővel keverjük bele. Öntsük a masszát kapcsos tortaformába. Tegyük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A formát tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt piskótát vízszintesen egyszer vágjuk át.
Töltelék:
A töltelékhez forraljuk fel a bort, a cukrot, a citrom- és narancslevet, valamint a citrom- és narancshéjat. Vegyük le a tűzről, hagyjuk kissé kihűlni, majd adjuk hozzá a rumot. Keverjük össze a durvára morzsolt piskótával és a csokoládé reszelékkel.
A baracklekvár felét kenjük az alapra. A piskótalapra kenjük rá a puncsos tölteléket, majd kenjük meg a maradék lekvárral. Helyezzük rá a második piskótaréteget, nyomjuk le, és fedjük le egy sütőpapírral és helyezzünk rá némi súlyt, és hagyjuk így legalább 2 órán át.
Kenés:
A tortát kenjük meg a forró lekvárral és hagyjuk, amíg a lekvár megdermed.
Máz:
A porcukrot a vízzel keverjük csomómentesre és némi sütő- és ételszínezékkel színezzük tetszés szerint. Az elkészített cukormázzal fedjük be a tortát.
A keverékhez a tojássárgákat a porcukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel(habverő) krémesre verjük. Verjük fel a tojásfehérjét, és adjuk a tojássárgájás keverékhez. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, szitáljuk bele a tojásos masszába, és kézi habverővel keverjük bele. Öntsük a masszát kapcsos tortaformába. Tegyük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A formát tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt piskótát vízszintesen egyszer vágjuk át.
Töltelék:
A töltelékhez forraljuk fel a bort, a cukrot, a citrom- és narancslevet, valamint a citrom- és narancshéjat. Vegyük le a tűzről, hagyjuk kissé kihűlni, majd adjuk hozzá a rumot. Keverjük össze a durvára morzsolt piskótával és a csokoládé reszelékkel.
A baracklekvár felét kenjük az alapra. A piskótalapra kenjük rá a puncsos tölteléket, majd kenjük meg a maradék lekvárral. Helyezzük rá a második piskótaréteget, nyomjuk le, és fedjük le egy sütőpapírral és helyezzünk rá némi súlyt, és hagyjuk így legalább 2 órán át.
Kenés:
A tortát kenjük meg a forró lekvárral és hagyjuk, amíg a lekvár megdermed.
Máz:
A porcukrot a vízzel keverjük csomómentesre és némi sütő- és ételszínezékkel színezzük tetszés szerint. Az elkészített cukormázzal fedjük be a tortát.
Tippek:
Morzsolt piskótához készítsük el a tortalapot még egyszer és azt morzsoljuk össze vagy használjunk fel maradék süteményt.
A puncstortát tálalásig hűvös, száraz helyen tartsuk. Ne tároljuk a hűtőben, különben a máz folyóssá válik.
A puncstortát tálalásig hűvös, száraz helyen tartsuk. Ne tároljuk a hűtőben, különben a máz folyóssá válik.
Kedvencnek jelölöm
Puncstorta
Hozzávalók
kb. 14 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (kb. 24 cm Ø):
sütőpapír
Tésztához:
4 darab tojássárgája (M-es)
100 g szitált porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
4 darab tojásfehérje (M-es)
150 g búzaliszt
½ kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
Puncs töltelékhez:
125 ml vörösbor
50 g cukor
1 darab citrom leve
3-4 darab narancs leve
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum vagy 60 ml rum
300 g durvára morzsolt piskóta
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét(nagylyukú reszelőn reszelve)
120 g baracklekvár
Kenéshez:
80 g leszűrt, forró sárgabaracklekvár
Cukormázhoz:
200 g porcukor
némi piros sütő- és ételfesték
kb. 3-4 evőkanál víz
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortaformát sütőpapírral béleljük ki. és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Piskóta:
A keverékhez a tojássárgákat a porcukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel(habverő) krémesre verjük. Verjük fel a tojásfehérjét, és adjuk a tojássárgájás keverékhez. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, szitáljuk bele a tojásos masszába, és kézi habverővel keverjük bele. Öntsük a masszát kapcsos tortaformába. Tegyük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A formát tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt piskótát vízszintesen egyszer vágjuk át.
Töltelék:
A töltelékhez forraljuk fel a bort, a cukrot, a citrom- és narancslevet, valamint a citrom- és narancshéjat. Vegyük le a tűzről, hagyjuk kissé kihűlni, majd adjuk hozzá a rumot. Keverjük össze a durvára morzsolt piskótával és a csokoládé reszelékkel.
A baracklekvár felét kenjük az alapra. A piskótalapra kenjük rá a puncsos tölteléket, majd kenjük meg a maradék lekvárral. Helyezzük rá a második piskótaréteget, nyomjuk le, és fedjük le egy sütőpapírral és helyezzünk rá némi súlyt, és hagyjuk így legalább 2 órán át.
Kenés:
A tortát kenjük meg a forró lekvárral és hagyjuk, amíg a lekvár megdermed.
Máz:
A porcukrot a vízzel keverjük csomómentesre és némi sütő- és ételszínezékkel színezzük tetszés szerint. Az elkészített cukormázzal fedjük be a tortát.
A keverékhez a tojássárgákat a porcukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel(habverő) krémesre verjük. Verjük fel a tojásfehérjét, és adjuk a tojássárgájás keverékhez. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, szitáljuk bele a tojásos masszába, és kézi habverővel keverjük bele. Öntsük a masszát kapcsos tortaformába. Tegyük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A formát tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt piskótát vízszintesen egyszer vágjuk át.
Töltelék:
A töltelékhez forraljuk fel a bort, a cukrot, a citrom- és narancslevet, valamint a citrom- és narancshéjat. Vegyük le a tűzről, hagyjuk kissé kihűlni, majd adjuk hozzá a rumot. Keverjük össze a durvára morzsolt piskótával és a csokoládé reszelékkel.
A baracklekvár felét kenjük az alapra. A piskótalapra kenjük rá a puncsos tölteléket, majd kenjük meg a maradék lekvárral. Helyezzük rá a második piskótaréteget, nyomjuk le, és fedjük le egy sütőpapírral és helyezzünk rá némi súlyt, és hagyjuk így legalább 2 órán át.
Kenés:
A tortát kenjük meg a forró lekvárral és hagyjuk, amíg a lekvár megdermed.
Máz:
A porcukrot a vízzel keverjük csomómentesre és némi sütő- és ételszínezékkel színezzük tetszés szerint. Az elkészített cukormázzal fedjük be a tortát.
Tippek:
Morzsolt piskótához készítsük el a tortalapot még egyszer és azt morzsoljuk össze vagy használjunk fel maradék süteményt.
A puncstortát tálalásig hűvös, száraz helyen tartsuk. Ne tároljuk a hűtőben, különben a máz folyóssá válik.
A puncstortát tálalásig hűvös, száraz helyen tartsuk. Ne tároljuk a hűtőben, különben a máz folyóssá válik.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?