Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncstorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 14 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (kb. 24 cm Ø):

sütőpapír

Tésztához:

4 darab tojássárgája (M-es)
100 g szitált porcukor
4 darab tojásfehérje (M-es)
150 g búzaliszt
½ kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor

Puncs töltelékhez:

125 ml vörösbor
50 g cukor
1 darab citrom leve
3-4 darab narancs leve
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum vagy 60 ml rum
300 g durvára morzsolt piskóta
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét(nagylyukú reszelőn reszelve)
120 g baracklekvár

Kenéshez:

80 g leszűrt, forró sárgabaracklekvár

Cukormázhoz:

200 g porcukor
némi piros sütő- és ételfesték
kb. 3-4 evőkanál víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaformát sütőpapírral béleljük ki. és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskóta:
A keverékhez a tojássárgákat a porcukorral és a vanillincukorral konyhai robotgéppel(habverő) krémesre verjük. Verjük fel a tojásfehérjét, és adjuk a tojássárgájás keverékhez. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, szitáljuk bele a tojásos masszába, és kézi habverővel keverjük bele. Öntsük a masszát kapcsos tortaformába. Tegyük a formát a sütőben lévő alsó rácsra és süssük meg a piskótát.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A formát tegyük egy süteményrácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt piskótát vízszintesen egyszer vágjuk át.

Töltelék:
A töltelékhez forraljuk fel a bort, a cukrot, a citrom- és narancslevet, valamint a citrom- és narancshéjat. Vegyük le a tűzről, hagyjuk kissé kihűlni, majd adjuk hozzá a rumot. Keverjük össze a durvára morzsolt piskótával és a csokoládé reszelékkel.
A baracklekvár felét kenjük az alapra. A piskótalapra kenjük rá a puncsos tölteléket, majd kenjük meg a maradék lekvárral. Helyezzük rá a második piskótaréteget, nyomjuk le, és fedjük le egy sütőpapírral és helyezzünk rá némi súlyt, és hagyjuk így legalább 2 órán át.

Kenés:
A tortát kenjük meg a forró lekvárral és hagyjuk, amíg a lekvár megdermed.

Máz:
A porcukrot a vízzel keverjük csomómentesre és némi sütő- és ételszínezékkel színezzük tetszés szerint. Az elkészített cukormázzal fedjük be a tortát.

Tippek:

Morzsolt piskótához készítsük el a tortalapot még egyszer és azt morzsoljuk össze vagy használjunk fel maradék süteményt.
A puncstortát tálalásig hűvös, száraz helyen tartsuk. Ne tároljuk a hűtőben, különben a máz folyóssá válik.
Puncstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!