Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Darálós keksz

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 40-45 darab

Hozzávalók

kb. 40-45 darab elkészítéséhez

Darálós kekszhez:

húsdaráló
kekszformázó előlap

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

400 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
140 g lágy vaj vagy margarin
150 g cukor
2 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A húsdarálót előkészítjük, a kekszformázó előlapot feltesszük rá. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 4-6 órára (de még jobb, ha egy éjszakára) a hűtőbe tesszük pihenni.

Másnap a pihentetett tésztát kivesszük a hűtőből, kicsomagoljuk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát részleteiben ledaráljuk a húsdarálón, közben a kekszformázó előlap nyílásait tetszés szerint váltogatjuk. A kekszcsíkokat kb. 8 cm hosszú darabokra vágjuk, és az előkészített tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A kekszek végeit belemárthatjuk olvasztott Dr. Oetker tortabevonóba.
Darálós keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!