Kajszi-őszibarack likőr
Hozzávalók
Nagy edényhez/üveghez tetővel (kb. 3 l):
400 g kajszibarack
400 g piros bélű őszibarack
1 darab Dr. Oetker Vaníliarúd
300 g fehér kandiscukor
1 tasak Dr. Oetker Citromsav
750 ml vodka
Elkészítés
Előkészítés:
Az üveget forró vízzel kimossuk, és lecsöpögtetjük.
Elkészítés:
A kajszi- és az őszibarackot megmossuk, és kis kockákra vágjuk, majd beleöntjük az üvegbe. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. Az üvegbe töltjük a vaníliarudat, a kikapart vaníliát, a kandiscukrot, a citromsavat és a vodkát, majd az üveget lezárjuk. A likőrt legalább 5 hétig állni hagyjuk, közben alkalmanként összerázzuk.
A likőrt szűrőn keresztül leöntjük, és kisebb, forró vízzel átmosott üvegekbe töltjük.
A likőrt szűrőn keresztül leöntjük, és kisebb, forró vízzel átmosott üvegekbe töltjük.
TIpp:
A barackmagok felét hagyjuk a likőrben állni, ezzel intenzívebb aromát érhetünk el.
Kedvencnek jelölöm
Kajszi-őszibarack likőr
Hozzávalók
kb. 25 adag elkészítéséhez
Nagy edényhez/üveghez tetővel (kb. 3 l):
400 g kajszibarack
400 g piros bélű őszibarack
1 darab Dr. Oetker Vaníliarúd
300 g fehér kandiscukor
1 tasak Dr. Oetker Citromsav
750 ml vodka
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az üveget forró vízzel kimossuk, és lecsöpögtetjük.
Elkészítés:
A kajszi- és az őszibarackot megmossuk, és kis kockákra vágjuk, majd beleöntjük az üvegbe. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. Az üvegbe töltjük a vaníliarudat, a kikapart vaníliát, a kandiscukrot, a citromsavat és a vodkát, majd az üveget lezárjuk. A likőrt legalább 5 hétig állni hagyjuk, közben alkalmanként összerázzuk.
A likőrt szűrőn keresztül leöntjük, és kisebb, forró vízzel átmosott üvegekbe töltjük.
A likőrt szűrőn keresztül leöntjük, és kisebb, forró vízzel átmosott üvegekbe töltjük.
TIpp:
A barackmagok felét hagyjuk a likőrben állni, ezzel intenzívebb aromát érhetünk el.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?