Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kajszi-őszibarack likőr

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 25 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25 adag elkészítéséhez

Nagy edényhez/üveghez tetővel (kb. 3 l):

400 g kajszibarack
400 g piros bélű őszibarack
300 g fehér kandiscukor
750 ml vodka
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az üveget forró vízzel kimossuk, és lecsöpögtetjük.

Elkészítés:

A kajszi- és az őszibarackot megmossuk, és kis kockákra vágjuk, majd beleöntjük az üvegbe. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. Az üvegbe töltjük a vaníliarudat, a kikapart vaníliát, a kandiscukrot, a citromsavat és a vodkát, majd az üveget lezárjuk. A likőrt legalább 5 hétig állni hagyjuk, közben alkalmanként összerázzuk.
A likőrt szűrőn keresztül leöntjük, és kisebb, forró vízzel átmosott üvegekbe töltjük.

TIpp:

A barackmagok felét hagyjuk a likőrben állni, ezzel intenzívebb aromát érhetünk el.
A Kajszi-őszibarack likőr vodka és barackfélék hozzáadásával készül.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!