
Leveles táskák



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Spenótos töltelékhez:
Vegán húsos töltelékhez:
Kenéshez-szóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés:
Hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra a hagymát. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Pirítsuk meg vagy olvasszuk fel a hagymát és a spenótleveleket. Vágjuk apró kockákra a vegán sajtot és adjuk a spenóthoz a creme vegával és a fűszernövényekkel együtt. Ízesítsük a spenótos- sajtos tölteléket sóval, borssal és szerecsendióval, majd hagyjuk kihűlni.
Vegán húsos töltelék:
Hámozzuk meg a hagymát, tisztítsuk meg a paprikát, és kockázzunk mindent apróra. Gyúrjuk össze a vegán húspótlót a hagymával, a paprikával, a creme vegával és a fűszerekkel.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből vegyük ki és hagyjuk állni. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Tekerjünk ki 1 csomag leveles tésztát. Vágjunk ki kb. 15 négyzetet (kb. 8 x 8 cm). Tegyük a spenótos tölteléket egyenletesen a négyzetek közepére. A széleket kenjük meg egy kis vízzel, hajtsuk háromszögekké, és nyomjuk le a széleket erősen.
Tekerjük ki a második csomag leveles tésztát, és vágjuk ki a négyzeteket, az előzőnek megfelelően. Tegyük a vegán húsos tölteléket egyenletesen a négyzetek közepére. Kenjük meg a széleket egy kis vízzel, hajtsuk háromszögekké, és nyomjuk le a széleket erősen.
Az összes leveles táska szélét villával jól nyomjuk össze, majd kenjük meg egy kevés vízzel, és szórjuk meg szezámmaggal. Helyezzük a táskákat a tepsire, és tegyük a tepsit a sütő alsó részbe és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a tésztát kissé kihűlni, majd langyosan tálaljuk.
Tipp:


Leveles táskák
Hozzávalók
kb. 20 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Spenótos töltelékhez:
Vegán húsos töltelékhez:
Kenéshez-szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra a hagymát. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Pirítsuk meg vagy olvasszuk fel a hagymát és a spenótleveleket. Vágjuk apró kockákra a vegán sajtot és adjuk a spenóthoz a creme vegával és a fűszernövényekkel együtt. Ízesítsük a spenótos- sajtos tölteléket sóval, borssal és szerecsendióval, majd hagyjuk kihűlni.
Vegán húsos töltelék:
Hámozzuk meg a hagymát, tisztítsuk meg a paprikát, és kockázzunk mindent apróra. Gyúrjuk össze a vegán húspótlót a hagymával, a paprikával, a creme vegával és a fűszerekkel.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből vegyük ki és hagyjuk állni. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Tekerjünk ki 1 csomag leveles tésztát. Vágjunk ki kb. 15 négyzetet (kb. 8 x 8 cm). Tegyük a spenótos tölteléket egyenletesen a négyzetek közepére. A széleket kenjük meg egy kis vízzel, hajtsuk háromszögekké, és nyomjuk le a széleket erősen.
Tekerjük ki a második csomag leveles tésztát, és vágjuk ki a négyzeteket, az előzőnek megfelelően. Tegyük a vegán húsos tölteléket egyenletesen a négyzetek közepére. Kenjük meg a széleket egy kis vízzel, hajtsuk háromszögekké, és nyomjuk le a széleket erősen.
Az összes leveles táska szélét villával jól nyomjuk össze, majd kenjük meg egy kevés vízzel, és szórjuk meg szezámmaggal. Helyezzük a táskákat a tepsire, és tegyük a tepsit a sütő alsó részbe és süssük meg a tésztát.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Hagyjuk a tésztát kissé kihűlni, majd langyosan tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?