Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Leveles táskák

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Spenótos töltelékhez:

1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
150 g fagyasztott, apróra vágott spenótlevél
50 g vegán sajt
kb. 75 g Dr. Oetker Creme VEGA (1/2 csésze)
frissen őrölt bors
egy kevés frissen reszelt szerecsendió

Vegán húsos töltelékhez:

1 kis fej vöröshagyma
50 g pirospaprika
100 g vegán húspótló
kb. 75 g Dr. Oetker Creme VEGA (1/2 csésze)
frissen őrölt bors
egy kevés cayenne bors egy
kevés őrölt kömény

Kenéshez-szóráshoz:

1 evőkanál víz
fekete szezámmag vagy világos szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Spenótos töltelék:
Hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra a hagymát. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Pirítsuk meg vagy olvasszuk fel a hagymát és a spenótleveleket. Vágjuk apró kockákra a vegán sajtot és adjuk a spenóthoz a creme vegával és a fűszernövényekkel együtt. Ízesítsük a spenótos- sajtos tölteléket sóval, borssal és szerecsendióval, majd hagyjuk kihűlni.

Vegán húsos töltelék:
Hámozzuk meg a hagymát, tisztítsuk meg a paprikát, és kockázzunk mindent apróra. Gyúrjuk össze a vegán húspótlót a hagymával, a paprikával, a creme vegával és a fűszerekkel.

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből vegyük ki és hagyjuk állni. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Tekerjünk ki 1 csomag leveles tésztát. Vágjunk ki kb. 15 négyzetet (kb. 8 x 8 cm). Tegyük a spenótos tölteléket egyenletesen a négyzetek közepére. A széleket kenjük meg egy kis vízzel, hajtsuk háromszögekké, és nyomjuk le a széleket erősen.

Tekerjük ki a második csomag leveles tésztát, és vágjuk ki a négyzeteket, az előzőnek megfelelően. Tegyük a vegán húsos tölteléket egyenletesen a négyzetek közepére. Kenjük meg a széleket egy kis vízzel, hajtsuk háromszögekké, és nyomjuk le a széleket erősen.

Az összes leveles táska szélét villával jól nyomjuk össze, majd kenjük meg egy kevés vízzel, és szórjuk meg szezámmaggal. Helyezzük a táskákat a tepsire, és tegyük a tepsit a sütő alsó részbe és süssük meg a tésztát.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Hagyjuk a tésztát kissé kihűlni, majd langyosan tálaljuk.

Tipp:

A leveles táskákat egyszerű lefagyasztani. Felolvasztás után csak süssük alsó és felső sütés: 200°C-on kb. 5 percig.
Leveles táskák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!