
Déligyümölcsös gyümölcstorta



Hozzávalók
Gyümölcstorta formához (kb. 28 cm ø):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Tésztához:
120 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
3 darab tojás (M-es)
120 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
1 csipet só
Töltelékhez:
1 tasak Dr. Oetker Prémium Puding bourbon vaníliás
300 ml tej
100 g lágy vaj vagy margarin
60 g porcukor
175 g mandarin (konzerv, lecsöpögtetve)
kb. 3 darab kivi
kb. 1 darab banán
Tetejére:
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé színtelen
3 csapott evőkanál cukor
250 ml víz
Elkészítés
Előkészítés:
A gyümölcstorta formát kikenjük zsiradékkal, beszórjuk liszttel, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formában elosztjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a formában, sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd kifordítjuk a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint, de cukor nélkül és 300 ml tejjel elkészítjük, majd frissentartó fóliával letakarjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután konyhai robotgéppel (habverő) hozzádolgozzuk a lágy vajat vagy margarint és a porcukrot. A krémet elsimítjuk a tortalap mélyedésében.
A mandaringerezdeket lecsöpögtetjük, a kivit és a banánt megmossuk, meghámozzuk, félkarikára vágjuk, majd tetszőlegesen kirakjuk a gyümölcsökkel a krémet.
A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint a cukorral és vízzel elkészítjük, evőkanállal elosztjuk a gyümölcsökön, és hagyjuk megszilárdulni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formában elosztjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a formában, sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd kifordítjuk a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint, de cukor nélkül és 300 ml tejjel elkészítjük, majd frissentartó fóliával letakarjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután konyhai robotgéppel (habverő) hozzádolgozzuk a lágy vajat vagy margarint és a porcukrot. A krémet elsimítjuk a tortalap mélyedésében.
A mandaringerezdeket lecsöpögtetjük, a kivit és a banánt megmossuk, meghámozzuk, félkarikára vágjuk, majd tetszőlegesen kirakjuk a gyümölcsökkel a krémet.
A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint a cukorral és vízzel elkészítjük, evőkanállal elosztjuk a gyümölcsökön, és hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
A banánt kenjük át egy kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg.

Kedvencnek jelölöm

Déligyümölcsös gyümölcstorta
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Gyümölcstorta formához (kb. 28 cm ø):
némi zsiradék
némi búzaliszt
Tésztához:
120 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
3 darab tojás (M-es)
120 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
1 csipet só
Töltelékhez:
300 ml tej
100 g lágy vaj vagy margarin
60 g porcukor
175 g mandarin (konzerv, lecsöpögtetve)
kb. 3 darab kivi
kb. 1 darab banán
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A gyümölcstorta formát kikenjük zsiradékkal, beszórjuk liszttel, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formában elosztjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a formában, sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd kifordítjuk a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint, de cukor nélkül és 300 ml tejjel elkészítjük, majd frissentartó fóliával letakarjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután konyhai robotgéppel (habverő) hozzádolgozzuk a lágy vajat vagy margarint és a porcukrot. A krémet elsimítjuk a tortalap mélyedésében.
A mandaringerezdeket lecsöpögtetjük, a kivit és a banánt megmossuk, meghámozzuk, félkarikára vágjuk, majd tetszőlegesen kirakjuk a gyümölcsökkel a krémet.
A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint a cukorral és vízzel elkészítjük, evőkanállal elosztjuk a gyümölcsökön, és hagyjuk megszilárdulni.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formában elosztjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot a formában, sütőrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd kifordítjuk a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
A pudingot a csomagoláson található leírás szerint, de cukor nélkül és 300 ml tejjel elkészítjük, majd frissentartó fóliával letakarjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután konyhai robotgéppel (habverő) hozzádolgozzuk a lágy vajat vagy margarint és a porcukrot. A krémet elsimítjuk a tortalap mélyedésében.
A mandaringerezdeket lecsöpögtetjük, a kivit és a banánt megmossuk, meghámozzuk, félkarikára vágjuk, majd tetszőlegesen kirakjuk a gyümölcsökkel a krémet.
A tortazselét a csomagoláson található leírás szerint a cukorral és vízzel elkészítjük, evőkanállal elosztjuk a gyümölcsökön, és hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
A banánt kenjük át egy kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg.

Legújabb cikkek
1

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

2

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

3

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?