
Vegán csokis-bogyós gyümölcsös mini torták



Hozzávalók
6 mini tortaformához (10 cm Ø):
vegán margarin
búzaliszt
Tésztához:
150 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g melasz
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
70 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
125 ml édesítetlen szójaital
Gyümölcsréteghez:
125 g szeder
125 g áfonya (fekete áfonya)
100 g meggy, legjobb, ha szárral együtt
Csokikrémhez:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó Ét prémium
300 g selyemtofu
kb. 2 evőkanál melasz
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 evőkanál aprított menta
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Díszítéshez:
Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
mentalevelek
Elkészítés
Előkészítés:
A formákat zsiradékkal kikenjük, és belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formákban elosztjuk, majd rácson, a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A minitortákat sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Gyümölcsréteg:
A bogyós gyümölcsöket szemezzük, adott esetben megmossuk, és szárazra törölgetjük. A meggyet megmossuk és szárazra törölgetjük.
Csokikrém:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint megolvasztjuk. A tofut a cukorral, a vaníliás cukorral és az aprított mentával keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) jól összekeverjük. Belekeverjük a habfixálót, majd az olvasztott tortabevonó kb. felét. A maradék tortabevonót elosztjuk a minitortákon. A krémet mélyhűtő tasakba töltjük, lezárjuk, és egy kis csücsköt levágunk. A krémet egyenletesen rányomjuk a minitortákra.
A bogyós gyümölcsöket és a meggyet a krémen elosztjuk, és a tortákat tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A minitortákat tálalás előtt kakaóval megszórjuk, és mentalevelekkel díszítjük.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formákban elosztjuk, majd rácson, a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A minitortákat sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Gyümölcsréteg:
A bogyós gyümölcsöket szemezzük, adott esetben megmossuk, és szárazra törölgetjük. A meggyet megmossuk és szárazra törölgetjük.
Csokikrém:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint megolvasztjuk. A tofut a cukorral, a vaníliás cukorral és az aprított mentával keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) jól összekeverjük. Belekeverjük a habfixálót, majd az olvasztott tortabevonó kb. felét. A maradék tortabevonót elosztjuk a minitortákon. A krémet mélyhűtő tasakba töltjük, lezárjuk, és egy kis csücsköt levágunk. A krémet egyenletesen rányomjuk a minitortákra.
A bogyós gyümölcsöket és a meggyet a krémen elosztjuk, és a tortákat tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A minitortákat tálalás előtt kakaóval megszórjuk, és mentalevelekkel díszítjük.
Tipp:
A tortalapokat maximum 2 nappal előtte megsüthetjük vagy le is fagyaszthatjuk.

Kedvencnek jelölöm

Vegán csokis-bogyós gyümölcsös mini torták
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
6 mini tortaformához (10 cm Ø):
vegán margarin
búzaliszt
Tésztához:
150 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g melasz
1 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
70 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
125 ml édesítetlen szójaital
Gyümölcsréteghez:
125 g szeder
125 g áfonya (fekete áfonya)
100 g meggy, legjobb, ha szárral együtt
Csokikrémhez:
300 g selyemtofu
kb. 2 evőkanál melasz
1 evőkanál aprított menta
2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A formákat zsiradékkal kikenjük, és belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formákban elosztjuk, majd rácson, a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A minitortákat sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Gyümölcsréteg:
A bogyós gyümölcsöket szemezzük, adott esetben megmossuk, és szárazra törölgetjük. A meggyet megmossuk és szárazra törölgetjük.
Csokikrém:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint megolvasztjuk. A tofut a cukorral, a vaníliás cukorral és az aprított mentával keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) jól összekeverjük. Belekeverjük a habfixálót, majd az olvasztott tortabevonó kb. felét. A maradék tortabevonót elosztjuk a minitortákon. A krémet mélyhűtő tasakba töltjük, lezárjuk, és egy kis csücsköt levágunk. A krémet egyenletesen rányomjuk a minitortákra.
A bogyós gyümölcsöket és a meggyet a krémen elosztjuk, és a tortákat tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A minitortákat tálalás előtt kakaóval megszórjuk, és mentalevelekkel díszítjük.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formákban elosztjuk, majd rácson, a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A minitortákat sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Gyümölcsréteg:
A bogyós gyümölcsöket szemezzük, adott esetben megmossuk, és szárazra törölgetjük. A meggyet megmossuk és szárazra törölgetjük.
Csokikrém:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint megolvasztjuk. A tofut a cukorral, a vaníliás cukorral és az aprított mentával keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) jól összekeverjük. Belekeverjük a habfixálót, majd az olvasztott tortabevonó kb. felét. A maradék tortabevonót elosztjuk a minitortákon. A krémet mélyhűtő tasakba töltjük, lezárjuk, és egy kis csücsköt levágunk. A krémet egyenletesen rányomjuk a minitortákra.
A bogyós gyümölcsöket és a meggyet a krémen elosztjuk, és a tortákat tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A minitortákat tálalás előtt kakaóval megszórjuk, és mentalevelekkel díszítjük.
Tipp:
A tortalapokat maximum 2 nappal előtte megsüthetjük vagy le is fagyaszthatjuk.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?