Vegán csokis-bogyós gyümölcsös mini torták
Hozzávalók
6 mini tortaformához (10 cm Ø):
Tésztához:
Gyümölcsréteghez:
Csokikrémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formákban elosztjuk, majd rácson, a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A minitortákat sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Gyümölcsréteg:
A bogyós gyümölcsöket szemezzük, adott esetben megmossuk, és szárazra törölgetjük. A meggyet megmossuk és szárazra törölgetjük.
Csokikrém:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint megolvasztjuk. A tofut a cukorral, a vaníliás cukorral és az aprított mentával keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) jól összekeverjük. Belekeverjük a habfixálót, majd az olvasztott tortabevonó kb. felét. A maradék tortabevonót elosztjuk a minitortákon. A krémet mélyhűtő tasakba töltjük, lezárjuk, és egy kis csücsköt levágunk. A krémet egyenletesen rányomjuk a minitortákra.
A bogyós gyümölcsöket és a meggyet a krémen elosztjuk, és a tortákat tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A minitortákat tálalás előtt kakaóval megszórjuk, és mentalevelekkel díszítjük.
Tipp:
Vegán csokis-bogyós gyümölcsös mini torták
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
6 mini tortaformához (10 cm Ø):
Tésztához:
Gyümölcsréteghez:
Csokikrémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formákban elosztjuk, majd rácson, a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A minitortákat sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Gyümölcsréteg:
A bogyós gyümölcsöket szemezzük, adott esetben megmossuk, és szárazra törölgetjük. A meggyet megmossuk és szárazra törölgetjük.
Csokikrém:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint megolvasztjuk. A tofut a cukorral, a vaníliás cukorral és az aprított mentával keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) jól összekeverjük. Belekeverjük a habfixálót, majd az olvasztott tortabevonó kb. felét. A maradék tortabevonót elosztjuk a minitortákon. A krémet mélyhűtő tasakba töltjük, lezárjuk, és egy kis csücsköt levágunk. A krémet egyenletesen rányomjuk a minitortákra.
A bogyós gyümölcsöket és a meggyet a krémen elosztjuk, és a tortákat tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A minitortákat tálalás előtt kakaóval megszórjuk, és mentalevelekkel díszítjük.
Tipp:
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?