Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán csokis-bogyós gyümölcsös mini torták

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 6 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

6 darab elkészítéséhez

6 mini tortaformához (10 cm Ø):

vegán margarin
búzaliszt

Tésztához:

150 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
75 g melasz
70 ml étolaj, pl. napraforgóolaj
125 ml édesítetlen szójaital

Gyümölcsréteghez:

125 g szeder
125 g áfonya (fekete áfonya)
100 g meggy, legjobb, ha szárral együtt

Csokikrémhez:

300 g selyemtofu
kb. 2 evőkanál melasz
1 evőkanál aprított menta

Díszítéshez:

mentalevelek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A formákat zsiradékkal kikenjük, és belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formákban elosztjuk, majd rácson, a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A minitortákat sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Gyümölcsréteg:
A bogyós gyümölcsöket szemezzük, adott esetben megmossuk, és szárazra törölgetjük. A meggyet megmossuk és szárazra törölgetjük.

Csokikrém:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint megolvasztjuk. A tofut a cukorral, a vaníliás cukorral és az aprított mentával keverőpohárban konyhai robotgéppel (habverő) jól összekeverjük. Belekeverjük a habfixálót, majd az olvasztott tortabevonó kb. felét. A maradék tortabevonót elosztjuk a minitortákon. A krémet mélyhűtő tasakba töltjük, lezárjuk, és egy kis csücsköt levágunk. A krémet egyenletesen rányomjuk a minitortákra.
A bogyós gyümölcsöket és a meggyet a krémen elosztjuk, és a tortákat tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A minitortákat tálalás előtt kakaóval megszórjuk, és mentalevelekkel díszítjük.

Tipp:

A tortalapokat maximum 2 nappal előtte megsüthetjük vagy le is fagyaszthatjuk.
A Vegán csokis-bogyós gyümölcsös mini torták receptje 6 darab sütemény elkészítésére elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!