Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Denevér muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

125 ml étolaj, pl. napraforgó olaj
75 ml tej vagy víz
2 db tojás (M-es)
50 g szeletelt mandula

A díszítéshez:

kb. 12 db fogpiszkáló

Elkészítés

Előkészítés:

A muffinpapírokat (a doboz tartalmazza) a tepsibe tesszük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C(előmelegítve)

Töltsük le az alábbi oldalról és nyomtassuk ki a denevér sablont:
https://recipesblob.blob.core.windows.net/files/stencils/9e74ef204f1b491392695959c948d597/2019-04-03-08-53/fledermaus-apple-cake-muffins2

Elkészítés:

Tészta:
A süteményport keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk az olajat, a tejet vagy vizet és a tojást, majd az egészet kézi habverővel sima tésztává keverjük. Végül belekeverjük a mandulát és a csoki darabokat (a doboz tartalmazza). A tésztát 2 evőkanál segítségével rögtön elosztjuk a formákban. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A muffint kivesszük a tepsiből és rácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítás alapján megolvasztjuk. A denevér-sablonra egy ív sütőpapírt fektetünk. A tasakot megtöröljük, egy kis csücsköt levágunk, és a tortabevonóval először megrajzoljuk a kontúrokat, majd kitöltjük vele a figurát. Összesen kb. 12 denevért készítünk. Mielőtt a tortabevonó megszilárdulna, beleszitálunk egy kis kakaót. A még folyékony tortabevonóba fogpiszkálót teszünk, majd hagyjuk a figurát megszilárdulni.

A denevéreket kenőkéssel óvatosan leválasztjuk a sütőpapírról. A muffint megszórjuk kakaóval és beletesszük a csoki figurákat.

Tipp:

Ha a muffint nem szeretnénk csoki figurákkal díszíteni, akkor kivághatjuk a sablonokat, és a papír-denevéreket ráragaszthatjuk a fogpiszkálóra.
Denevér muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2021-07-09
1 Kedvelés

Kókuszt a sütibe!

A kókuszreszelék valahogy sosem megy ki a divatból, és ezt nagyon jól is teszi! Ugyanúgy szerepel a „retró” sütemények hozzávalói között, mint a mai, modern desszertekben. Mi lehet a titka?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-18
1 Kedvelés

Mit sütsz apák napjára?

A májusi anyák napja és gyereknap után valahogy hajlamosak vagyunk kevesebb figyelmet szentelni a június középen megtartott apák napjának. Pedig az édesapák ugyanúgy megérdemlik az ünneplést!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-16
2 Kedvelés

Amerikai palacsinta, édesség (nem csak) reggelire

Ki ne látott volna már olyan filmet vagy rajzfilmet, amiben a főhős épp egy hatalmas torony banánnal, áfonyával megpakolt, juharsziruppal csorgatott amerikai palacsinta tornyot készül reggelizni?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-09
1 Kedvelés

Kezdődik a foci EB, mutatunk pár tippet, mivel készülj a meccsekre!

A meccsnézés elmaradhatatlan kiegészítői a sós, vagy akár édes ropogtatnivalók. Mutatjuk, milyen csodákkal lepd meg szeretteidet a labdarúgó Európa-bajnokságra! Inspirálódj receptjeinkből – garantáljuk, hogy minden meccsen tiéd lesz a legfinomabb találat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-06-02
2 Kedvelés

Süssünk sajtos süteményeket!

Sajtból van a Hold! … Vagy ha a Hold nem is, cikkünk süteményei bizony telis-tele vannak ízletes sajtokkal. És ki ne szeretné a sajtokat?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-05-28
1 Kedvelés

Low carb édességek – csökkentsük a szénhidrátot!

Első hallásra talán nehéz küldetésnek tűnik a szénhidrát csökkentése, hiszen a sütemények, desszertek alapvetően igencsak gazdagok szénhidrátokban.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!