Denevér muffin
Hozzávalók
A tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Muffin alappor
125 ml napraforgó olaj
125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
50 g szeletelt mandula
A díszítéshez:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
kevés Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
kb. 12 db fogpiszkáló
Elkészítés
Előkészítés:
A muffinpapírokat (a doboz tartalmazza) a tepsibe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C(előmelegítve)
Töltsük le az alábbi oldalról és nyomtassuk ki a denevér sablont:
https://recipesblob.blob.core.windows.net/files/stencils/9e74ef204f1b491392695959c948d597/2019-04-03-08-53/fledermaus-apple-cake-muffins2
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C(előmelegítve)
Töltsük le az alábbi oldalról és nyomtassuk ki a denevér sablont:
https://recipesblob.blob.core.windows.net/files/stencils/9e74ef204f1b491392695959c948d597/2019-04-03-08-53/fledermaus-apple-cake-muffins2
Elkészítés:
Tészta:
Az alapport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért tejet és a napraforgóolajat, és a konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük. Ezt követően a tésztához keverjük a mandulát és a dobozban lévő csokoládédarabokat is. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk az előkészített formákban. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint kivesszük a tepsiből és rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítás alapján megolvasztjuk. A denevér-sablonra egy ív sütőpapírt fektetünk. A tasakot megtöröljük, egy kis csücsköt levágunk, és a tortabevonóval először megrajzoljuk a kontúrokat, majd kitöltjük vele a figurát. Összesen kb. 12 denevért készítünk. Mielőtt a tortabevonó megszilárdulna, beleszitálunk egy kis kakaót. A még folyékony tortabevonóba fogpiszkálót teszünk, majd hagyjuk a figurát megszilárdulni.
A denevéreket kenőkéssel óvatosan leválasztjuk a sütőpapírról. A muffint megszórjuk kakaóval és beletesszük a csoki figurákat.
Az alapport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért tejet és a napraforgóolajat, és a konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük. Ezt követően a tésztához keverjük a mandulát és a dobozban lévő csokoládédarabokat is. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk az előkészített formákban. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint kivesszük a tepsiből és rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítás alapján megolvasztjuk. A denevér-sablonra egy ív sütőpapírt fektetünk. A tasakot megtöröljük, egy kis csücsköt levágunk, és a tortabevonóval először megrajzoljuk a kontúrokat, majd kitöltjük vele a figurát. Összesen kb. 12 denevért készítünk. Mielőtt a tortabevonó megszilárdulna, beleszitálunk egy kis kakaót. A még folyékony tortabevonóba fogpiszkálót teszünk, majd hagyjuk a figurát megszilárdulni.
A denevéreket kenőkéssel óvatosan leválasztjuk a sütőpapírról. A muffint megszórjuk kakaóval és beletesszük a csoki figurákat.
Tipp:
Ha a muffint nem szeretnénk csoki figurákkal díszíteni, akkor kivághatjuk a sablonokat, és a papír-denevéreket ráragaszthatjuk a fogpiszkálóra.
Kedvencnek jelölöm
Denevér muffin
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
A tésztához:
1 doboz Dr. Oetker Muffin alappor
125 ml napraforgó olaj
125 ml tej
1 darab tojás (M-es)
50 g szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A muffinpapírokat (a doboz tartalmazza) a tepsibe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C(előmelegítve)
Töltsük le az alábbi oldalról és nyomtassuk ki a denevér sablont:
https://recipesblob.blob.core.windows.net/files/stencils/9e74ef204f1b491392695959c948d597/2019-04-03-08-53/fledermaus-apple-cake-muffins2
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C(előmelegítve)
Töltsük le az alábbi oldalról és nyomtassuk ki a denevér sablont:
https://recipesblob.blob.core.windows.net/files/stencils/9e74ef204f1b491392695959c948d597/2019-04-03-08-53/fledermaus-apple-cake-muffins2
Elkészítés:
Tészta:
Az alapport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért tejet és a napraforgóolajat, és a konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük. Ezt követően a tésztához keverjük a mandulát és a dobozban lévő csokoládédarabokat is. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk az előkészített formákban. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint kivesszük a tepsiből és rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítás alapján megolvasztjuk. A denevér-sablonra egy ív sütőpapírt fektetünk. A tasakot megtöröljük, egy kis csücsköt levágunk, és a tortabevonóval először megrajzoljuk a kontúrokat, majd kitöltjük vele a figurát. Összesen kb. 12 denevért készítünk. Mielőtt a tortabevonó megszilárdulna, beleszitálunk egy kis kakaót. A még folyékony tortabevonóba fogpiszkálót teszünk, majd hagyjuk a figurát megszilárdulni.
A denevéreket kenőkéssel óvatosan leválasztjuk a sütőpapírról. A muffint megszórjuk kakaóval és beletesszük a csoki figurákat.
Az alapport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért tejet és a napraforgóolajat, és a konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük. Ezt követően a tésztához keverjük a mandulát és a dobozban lévő csokoládédarabokat is. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk az előkészített formákban. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint kivesszük a tepsiből és rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítás alapján megolvasztjuk. A denevér-sablonra egy ív sütőpapírt fektetünk. A tasakot megtöröljük, egy kis csücsköt levágunk, és a tortabevonóval először megrajzoljuk a kontúrokat, majd kitöltjük vele a figurát. Összesen kb. 12 denevért készítünk. Mielőtt a tortabevonó megszilárdulna, beleszitálunk egy kis kakaót. A még folyékony tortabevonóba fogpiszkálót teszünk, majd hagyjuk a figurát megszilárdulni.
A denevéreket kenőkéssel óvatosan leválasztjuk a sütőpapírról. A muffint megszórjuk kakaóval és beletesszük a csoki figurákat.
Tipp:
Ha a muffint nem szeretnénk csoki figurákkal díszíteni, akkor kivághatjuk a sablonokat, és a papír-denevéreket ráragaszthatjuk a fogpiszkálóra.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?