
Denevér muffin



Hozzávalók
A tésztához:
A díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C(előmelegítve)
Töltsük le az alábbi oldalról és nyomtassuk ki a denevér sablont:
https://recipesblob.blob.core.windows.net/files/stencils/9e74ef204f1b491392695959c948d597/2019-04-03-08-53/fledermaus-apple-cake-muffins2
Elkészítés:
Az alapport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért tejet és a napraforgóolajat, és a konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük. Ezt követően a tésztához keverjük a mandulát és a dobozban lévő csokoládédarabokat is. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk az előkészített formákban. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint kivesszük a tepsiből és rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítás alapján megolvasztjuk. A denevér-sablonra egy ív sütőpapírt fektetünk. A tasakot megtöröljük, egy kis csücsköt levágunk, és a tortabevonóval először megrajzoljuk a kontúrokat, majd kitöltjük vele a figurát. Összesen kb. 12 denevért készítünk. Mielőtt a tortabevonó megszilárdulna, beleszitálunk egy kis kakaót. A még folyékony tortabevonóba fogpiszkálót teszünk, majd hagyjuk a figurát megszilárdulni.
A denevéreket kenőkéssel óvatosan leválasztjuk a sütőpapírról. A muffint megszórjuk kakaóval és beletesszük a csoki figurákat.
Tipp:


Denevér muffin
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
A tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C(előmelegítve)
Töltsük le az alábbi oldalról és nyomtassuk ki a denevér sablont:
https://recipesblob.blob.core.windows.net/files/stencils/9e74ef204f1b491392695959c948d597/2019-04-03-08-53/fledermaus-apple-cake-muffins2
Elkészítés:
Az alapport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a tojást, a kimért tejet és a napraforgóolajat, és a konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 2 percig) sima tésztává keverjük. Ezt követően a tésztához keverjük a mandulát és a dobozban lévő csokoládédarabokat is. A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk az előkészített formákban. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A muffint kivesszük a tepsiből és rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a tasakon lévő utasítás alapján megolvasztjuk. A denevér-sablonra egy ív sütőpapírt fektetünk. A tasakot megtöröljük, egy kis csücsköt levágunk, és a tortabevonóval először megrajzoljuk a kontúrokat, majd kitöltjük vele a figurát. Összesen kb. 12 denevért készítünk. Mielőtt a tortabevonó megszilárdulna, beleszitálunk egy kis kakaót. A még folyékony tortabevonóba fogpiszkálót teszünk, majd hagyjuk a figurát megszilárdulni.
A denevéreket kenőkéssel óvatosan leválasztjuk a sütőpapírról. A muffint megszórjuk kakaóval és beletesszük a csoki figurákat.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?