Diós banánkenyér
Hozzávalók
Püspökkenyér formához (25 x 11 cm):
zsiradék
búzaliszt
Tésztához:
2 darab érett banán (kb. 220 g, előkészítve mérve)
50 g dió
225 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
175 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
½ teáskanál őrölt fahéj
125 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
Mázhoz:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Elkészítés
Előkészítés:
A banánokat kis szeletekre vágjuk vagy durvára szétnyomjuk. A diót durvára aprítjuk. A formát zsiradékkal kikenjük, és belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. A dió kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. 1 evőkanál diót félreteszünk, a többit belekeverjük. A tésztát a formába töltjük, és elsimítjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra toljuk. Kb. 15 perc sütés után a süteményt hegyes késsel középen hosszában kb. 1 cm mélyen bevágjuk.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig a formában sütőrácson állni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A tortabevonót a csomagoláson található útmutatás szerint megolvasztjuk. A mázat a süteményen elkenjük, majd az aprított diódarabokkal megszórjuk.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. A dió kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. 1 evőkanál diót félreteszünk, a többit belekeverjük. A tésztát a formába töltjük, és elsimítjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra toljuk. Kb. 15 perc sütés után a süteményt hegyes késsel középen hosszában kb. 1 cm mélyen bevágjuk.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig a formában sütőrácson állni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A tortabevonót a csomagoláson található útmutatás szerint megolvasztjuk. A mázat a süteményen elkenjük, majd az aprított diódarabokkal megszórjuk.
Tipp:
A banánkenyeret elkészíthetjük már az előző nap is.
Kedvencnek jelölöm
Diós banánkenyér
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Püspökkenyér formához (25 x 11 cm):
zsiradék
búzaliszt
Tésztához:
2 darab érett banán (kb. 220 g, előkészítve mérve)
50 g dió
225 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
175 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
½ teáskanál őrölt fahéj
125 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)
Mázhoz:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A banánokat kis szeletekre vágjuk vagy durvára szétnyomjuk. A diót durvára aprítjuk. A formát zsiradékkal kikenjük, és belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. A dió kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. 1 evőkanál diót félreteszünk, a többit belekeverjük. A tésztát a formába töltjük, és elsimítjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra toljuk. Kb. 15 perc sütés után a süteményt hegyes késsel középen hosszában kb. 1 cm mélyen bevágjuk.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig a formában sütőrácson állni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A tortabevonót a csomagoláson található útmutatás szerint megolvasztjuk. A mázat a süteményen elkenjük, majd az aprított diódarabokkal megszórjuk.
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. A dió kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. 1 evőkanál diót félreteszünk, a többit belekeverjük. A tésztát a formába töltjük, és elsimítjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra toljuk. Kb. 15 perc sütés után a süteményt hegyes késsel középen hosszában kb. 1 cm mélyen bevágjuk.
Sütési idő: kb. 50-55 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt 10 percig a formában sütőrácson állni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A tortabevonót a csomagoláson található útmutatás szerint megolvasztjuk. A mázat a süteményen elkenjük, majd az aprított diódarabokkal megszórjuk.
Tipp:
A banánkenyeret elkészíthetjük már az előző nap is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?