Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós banánkenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Püspökkenyér formához (25 x 11 cm):

zsiradék
búzaliszt

Tésztához:

2 darab érett banán (kb. 220 g, előkészítve mérve)
50 g dió
225 g búzaliszt
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
175 g cukor
½ teáskanál őrölt fahéj
125 g lágy vaj vagy margarin
2 darab tojás (M-es)

Mázhoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A banánokat kis szeletekre vágjuk vagy durvára szétnyomjuk. A diót durvára aprítjuk. A formát zsiradékkal kikenjük, és belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. A dió kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. 1 evőkanál diót félreteszünk, a többit belekeverjük. A tésztát a formába töltjük, és elsimítjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra toljuk. Kb. 15 perc sütés után a süteményt hegyes késsel középen hosszában kb. 1 cm mélyen bevágjuk.

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt 10 percig a formában sütőrácson állni hagyjuk, majd kivesszük a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A tortabevonót a csomagoláson található útmutatás szerint megolvasztjuk. A mázat a süteményen elkenjük, majd az aprított diódarabokkal megszórjuk.

Tipp:

A banánkenyeret elkészíthetjük már az előző nap is.
Diós banánkenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!