Mogyorós fenyőfák
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
6 darab saslikpálca (fa)
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
kb. 100-120 g mogyorókrém pl. Nutella®
80 g hántolt törökmogyoró
Kenéshez:
1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej
Díszítéshez:
némi alma
porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A törökmogyorót egy serpenyőbe szórjuk, és közepes lángon, rázogatva világos színűre pirítjuk, majd rögtön áttesszük egy hideg tányérra és hűlni hagyjuk. Ezután késsel durvára aprítjuk. A saslikpálcákat legalább 10-15 percre hideg vízbe áztatjuk. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük a mogyorókrémmel, majd hosszában kettévágjuk. Az egyik tésztacsíkot egyenletesen megszórjuk a durvára vágott mogyoróval, majd a másik tésztacsíkot mogyorókrémes felével lefelé ráfordítjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. A tésztát a hosszabb oldal mentén 6 darab egyforma széles csíkra vágjuk. Egy-egy csík tésztát fenyőfát formázva a szárazra törölt nyársra húzunk, és a tepsibe helyezzük. A tojássárgáját felverjük a tejjel, és megkenjük vele a fenyőfák tetejét és oldalait. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a fenyőfákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész fenyőfákat a tepsiben hagyjuk kihűlni. A megmosott almát szeleteljük (tetszés szerint meghámozhatjuk), kis méretű, csillag formájú szaggatóval kiszaggatjuk, és egyesével a nyársak tetejére szúrjuk. A fenyőfákat porcukorral meghintve tálaljuk.
A leveles tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük a mogyorókrémmel, majd hosszában kettévágjuk. Az egyik tésztacsíkot egyenletesen megszórjuk a durvára vágott mogyoróval, majd a másik tésztacsíkot mogyorókrémes felével lefelé ráfordítjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. A tésztát a hosszabb oldal mentén 6 darab egyforma széles csíkra vágjuk. Egy-egy csík tésztát fenyőfát formázva a szárazra törölt nyársra húzunk, és a tepsibe helyezzük. A tojássárgáját felverjük a tejjel, és megkenjük vele a fenyőfák tetejét és oldalait. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a fenyőfákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész fenyőfákat a tepsiben hagyjuk kihűlni. A megmosott almát szeleteljük (tetszés szerint meghámozhatjuk), kis méretű, csillag formájú szaggatóval kiszaggatjuk, és egyesével a nyársak tetejére szúrjuk. A fenyőfákat porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
A fenyőfákat alma helyett Dr. Oetker Marcipánból kiszúrt csillagokkal is díszíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Mogyorós fenyőfák
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
6 darab saslikpálca (fa)
Tésztához:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelékhez:
kb. 100-120 g mogyorókrém pl. Nutella®
80 g hántolt törökmogyoró
Kenéshez:
1 darab tojássárgája (M-es)
1 evőkanál tej
Díszítéshez:
némi alma
porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A törökmogyorót egy serpenyőbe szórjuk, és közepes lángon, rázogatva világos színűre pirítjuk, majd rögtön áttesszük egy hideg tányérra és hűlni hagyjuk. Ezután késsel durvára aprítjuk. A saslikpálcákat legalább 10-15 percre hideg vízbe áztatjuk. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük a mogyorókrémmel, majd hosszában kettévágjuk. Az egyik tésztacsíkot egyenletesen megszórjuk a durvára vágott mogyoróval, majd a másik tésztacsíkot mogyorókrémes felével lefelé ráfordítjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. A tésztát a hosszabb oldal mentén 6 darab egyforma széles csíkra vágjuk. Egy-egy csík tésztát fenyőfát formázva a szárazra törölt nyársra húzunk, és a tepsibe helyezzük. A tojássárgáját felverjük a tejjel, és megkenjük vele a fenyőfák tetejét és oldalait. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a fenyőfákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész fenyőfákat a tepsiben hagyjuk kihűlni. A megmosott almát szeleteljük (tetszés szerint meghámozhatjuk), kis méretű, csillag formájú szaggatóval kiszaggatjuk, és egyesével a nyársak tetejére szúrjuk. A fenyőfákat porcukorral meghintve tálaljuk.
A leveles tésztát kitekerjük, egyenletesen megkenjük a mogyorókrémmel, majd hosszában kettévágjuk. Az egyik tésztacsíkot egyenletesen megszórjuk a durvára vágott mogyoróval, majd a másik tésztacsíkot mogyorókrémes felével lefelé ráfordítjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. A tésztát a hosszabb oldal mentén 6 darab egyforma széles csíkra vágjuk. Egy-egy csík tésztát fenyőfát formázva a szárazra törölt nyársra húzunk, és a tepsibe helyezzük. A tojássárgáját felverjük a tejjel, és megkenjük vele a fenyőfák tetejét és oldalait. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a fenyőfákat megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-18 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész fenyőfákat a tepsiben hagyjuk kihűlni. A megmosott almát szeleteljük (tetszés szerint meghámozhatjuk), kis méretű, csillag formájú szaggatóval kiszaggatjuk, és egyesével a nyársak tetejére szúrjuk. A fenyőfákat porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
A fenyőfákat alma helyett Dr. Oetker Marcipánból kiszúrt csillagokkal is díszíthetjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?