Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Diós darálós keksz

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 45-50 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 45-50 darab elkészítéséhez

Diós darálós kekszhez:

húsdaráló
kekszformázó előlap

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

320 g búzaliszt
100 g dió
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
150 g lágy vaj vagy margarin
150 g cukor
2 darab tojás (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A húsdarálót előkészítjük, a kekszformázó előlapot feltesszük rá. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A diót finomra őröljük.

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet az őrölt dióval és a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, és legalább 4-6 órára (de még jobb, ha egy éjszakára) hűtőbe tesszük pihenni. Másnap a pihentetett tésztát kivesszük a hűtőből, kicsomagoljuk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát részleteiben ledaráljuk a húsdarálón, közben a kekszformázó előlap nyílásait tetszés szerint váltogatjuk. A kekszcsíkokat kb. 7-8 cm hosszú darabokra vágjuk, és az előkészített tepsibe tesszük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kekszeket megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kekszeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Őrölt mogyoróval vagy mandulával is elkészíthetjük a darálós kekszet.
Diós darálós keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!