Diós-mogyorókrémes szívek
Hozzávalók
Leveles tészta:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelék:
150 g őrölt dió
40 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
40 ml forró tej
40 g lágy mogyorókrém
A kenéshez:
1 közepes méretű felvert tojás
Elkészítés
Előkészítés:
A Diós-mogyorókrémes szívek sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tésztát a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük és kitekerjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 170 °C (előmelegítve)
A tésztát a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük és kitekerjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
Összekeverjük a hozzávalókat és egyenletesen a tésztára kenjük.
A tésztát a rövid oldal mentén áthajtjuk, megnyomkodjuk és kb. 2 cm-es kb. 16 darab csíkra felvágjuk. A csíkokat megcsavarjuk és egy kicsit széthúzzuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben szív alakokat formázunk belőlük.
A végeket kevés tojással megkenjük, összenyomjuk és a Diós-mogyorókrémes szívek sütemény tetejét tojással megkenjük. A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Összekeverjük a hozzávalókat és egyenletesen a tésztára kenjük.
A tésztát a rövid oldal mentén áthajtjuk, megnyomkodjuk és kb. 2 cm-es kb. 16 darab csíkra felvágjuk. A csíkokat megcsavarjuk és egy kicsit széthúzzuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben szív alakokat formázunk belőlük.
A végeket kevés tojással megkenjük, összenyomjuk és a Diós-mogyorókrémes szívek sütemény tetejét tojással megkenjük. A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp
A Diós-mogyorókrémes szívek sütemény tetejét apróra vágott pisztáciával, mandulával, mogyoróval, ét- vagy fehércsokoládéból készült öntettel díszíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Diós-mogyorókrémes szívek
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Leveles tészta:
1 csomag Dr. Oetker Leveles tészta
Töltelék:
150 g őrölt dió
40 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
40 ml forró tej
40 g lágy mogyorókrém
A kenéshez:
1 közepes méretű felvert tojás
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Diós-mogyorókrémes szívek sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tésztát a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük és kitekerjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 170 °C (előmelegítve)
A tésztát a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük és kitekerjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
Összekeverjük a hozzávalókat és egyenletesen a tésztára kenjük.
A tésztát a rövid oldal mentén áthajtjuk, megnyomkodjuk és kb. 2 cm-es kb. 16 darab csíkra felvágjuk. A csíkokat megcsavarjuk és egy kicsit széthúzzuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben szív alakokat formázunk belőlük.
A végeket kevés tojással megkenjük, összenyomjuk és a Diós-mogyorókrémes szívek sütemény tetejét tojással megkenjük. A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Összekeverjük a hozzávalókat és egyenletesen a tésztára kenjük.
A tésztát a rövid oldal mentén áthajtjuk, megnyomkodjuk és kb. 2 cm-es kb. 16 darab csíkra felvágjuk. A csíkokat megcsavarjuk és egy kicsit széthúzzuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben szív alakokat formázunk belőlük.
A végeket kevés tojással megkenjük, összenyomjuk és a Diós-mogyorókrémes szívek sütemény tetejét tojással megkenjük. A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp
A Diós-mogyorókrémes szívek sütemény tetejét apróra vágott pisztáciával, mandulával, mogyoróval, ét- vagy fehércsokoládéból készült öntettel díszíthetjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?