
Diós-mogyorókrémes szívek



Hozzávalók
Leveles tészta:
Töltelék:
A kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tésztát a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük és kitekerjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Összekeverjük a hozzávalókat és egyenletesen a tésztára kenjük.
A tésztát a rövid oldal mentén áthajtjuk, megnyomkodjuk és kb. 2 cm-es kb. 16 darab csíkra felvágjuk. A csíkokat megcsavarjuk és egy kicsit széthúzzuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben szív alakokat formázunk belőlük.
A végeket kevés tojással megkenjük, összenyomjuk és a Diós-mogyorókrémes szívek sütemény tetejét tojással megkenjük. A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp


Diós-mogyorókrémes szívek
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Leveles tészta:
Töltelék:
A kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tésztát a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük és kitekerjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Összekeverjük a hozzávalókat és egyenletesen a tésztára kenjük.
A tésztát a rövid oldal mentén áthajtjuk, megnyomkodjuk és kb. 2 cm-es kb. 16 darab csíkra felvágjuk. A csíkokat megcsavarjuk és egy kicsit széthúzzuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben szív alakokat formázunk belőlük.
A végeket kevés tojással megkenjük, összenyomjuk és a Diós-mogyorókrémes szívek sütemény tetejét tojással megkenjük. A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp

Legújabb cikkek

Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?