
Diós-mogyorókrémes szívek



Hozzávalók
Leveles tészta:
Töltelék:
A kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A tésztát a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük és kitekerjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Összekeverjük a hozzávalókat és egyenletesen a tésztára kenjük.
A tésztát a rövid oldal mentén áthajtjuk, megnyomkodjuk és kb. 2 cm-es kb. 16 darab csíkra felvágjuk. A csíkokat megcsavarjuk és egy kicsit széthúzzuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben szív alakokat formázunk belőlük.
A végeket kevés tojással megkenjük, összenyomjuk és a Diós-mogyorókrémes szívek sütemény tetejét tojással megkenjük. A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp


Diós-mogyorókrémes szívek
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
Leveles tészta:
Töltelék:
A kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tésztát a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük és kitekerjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Összekeverjük a hozzávalókat és egyenletesen a tésztára kenjük.
A tésztát a rövid oldal mentén áthajtjuk, megnyomkodjuk és kb. 2 cm-es kb. 16 darab csíkra felvágjuk. A csíkokat megcsavarjuk és egy kicsit széthúzzuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben szív alakokat formázunk belőlük.
A végeket kevés tojással megkenjük, összenyomjuk és a Diós-mogyorókrémes szívek sütemény tetejét tojással megkenjük. A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Tipp

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?