Mini Berliner fánkok
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Élesztős tésztához:
100 ml tej
100 g vaj vagy margarin
300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant élesztő
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
½ teáskanál só
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
Vaníliás töltelékhez:
100 ml tej
100 ml habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Expressz desszertöntet vaníliaízű
Bevonathoz:
kb. 40 g vaj vagy margarin
kb. 50 g porcukor
Szóráshoz:
némi porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint.
Elkészítés:
Tészta:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, és keverjük össze az instant élesztővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, valamint a langyos tej-vaj keveréket, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, amíg sima tészta lesz belőle. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át a tésztát még egyszer röviden. Osszuk a tésztát kb. 20 egyenlő darabra. Minden tésztadarabot formázzunk sima golyóvá, majd helyezzük őket egymás mellé az előkészített tepsire, és kissé lapítsuk el.
Letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni további kb. 15-20 percig, amíg láthatóan megnő a méretük. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a fánkokat.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint. A fánkokat közvetlenül a sütés után kenjük meg az olvasztott vajjal, forgassuk meg a cukorban, és hagyjuk kissé kihűlni egy süteményrácson.
A fánkok töltése:
Öntsük a tejet és a habtejszínt egy keverőtálba. Adjuk hozzá a desszertport és legalább 1 percig keverjük jól össze kézi habverővel, majd hagyjuk néhány percig sűrűsödni. Töltsük a vaníliaszószt egy kb. 4 mm Ø díszítőfejjel ellátott habzsákba és minden fánk oldalába nyomjunk egy kis vaníliás szószt.
Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg a fánkokat egy kevés porcukorral.
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, és keverjük össze az instant élesztővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, valamint a langyos tej-vaj keveréket, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, amíg sima tészta lesz belőle. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át a tésztát még egyszer röviden. Osszuk a tésztát kb. 20 egyenlő darabra. Minden tésztadarabot formázzunk sima golyóvá, majd helyezzük őket egymás mellé az előkészített tepsire, és kissé lapítsuk el.
Letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni további kb. 15-20 percig, amíg láthatóan megnő a méretük. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a fánkokat.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint. A fánkokat közvetlenül a sütés után kenjük meg az olvasztott vajjal, forgassuk meg a cukorban, és hagyjuk kissé kihűlni egy süteményrácson.
A fánkok töltése:
Öntsük a tejet és a habtejszínt egy keverőtálba. Adjuk hozzá a desszertport és legalább 1 percig keverjük jól össze kézi habverővel, majd hagyjuk néhány percig sűrűsödni. Töltsük a vaníliaszószt egy kb. 4 mm Ø díszítőfejjel ellátott habzsákba és minden fánk oldalába nyomjunk egy kis vaníliás szószt.
Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg a fánkokat egy kevés porcukorral.
Tippek:
A fánkokat forró olajban is kisüthetjük.
A fánkok jól fagyaszthatóak.
A fánkok jól fagyaszthatóak.
Kedvencnek jelölöm
Mini Berliner fánkok
Hozzávalók
kb. 20 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
sütőpapír
Élesztős tésztához:
100 ml tej
100 g vaj vagy margarin
300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
50 g cukor
½ teáskanál só
1 darab tojás (M-es)
1 darab tojássárgája (M-es)
Vaníliás töltelékhez:
100 ml tej
100 ml habtejszín
Bevonathoz:
kb. 40 g vaj vagy margarin
kb. 50 g porcukor
Szóráshoz:
némi porcukor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat vagy margarint.
Elkészítés:
Tészta:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, és keverjük össze az instant élesztővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, valamint a langyos tej-vaj keveréket, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, amíg sima tészta lesz belőle. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át a tésztát még egyszer röviden. Osszuk a tésztát kb. 20 egyenlő darabra. Minden tésztadarabot formázzunk sima golyóvá, majd helyezzük őket egymás mellé az előkészített tepsire, és kissé lapítsuk el.
Letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni további kb. 15-20 percig, amíg láthatóan megnő a méretük. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a fánkokat.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint. A fánkokat közvetlenül a sütés után kenjük meg az olvasztott vajjal, forgassuk meg a cukorban, és hagyjuk kissé kihűlni egy süteményrácson.
A fánkok töltése:
Öntsük a tejet és a habtejszínt egy keverőtálba. Adjuk hozzá a desszertport és legalább 1 percig keverjük jól össze kézi habverővel, majd hagyjuk néhány percig sűrűsödni. Töltsük a vaníliaszószt egy kb. 4 mm Ø díszítőfejjel ellátott habzsákba és minden fánk oldalába nyomjunk egy kis vaníliás szószt.
Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg a fánkokat egy kevés porcukorral.
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, és keverjük össze az instant élesztővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, valamint a langyos tej-vaj keveréket, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, amíg sima tészta lesz belőle. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc).
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át a tésztát még egyszer röviden. Osszuk a tésztát kb. 20 egyenlő darabra. Minden tésztadarabot formázzunk sima golyóvá, majd helyezzük őket egymás mellé az előkészített tepsire, és kissé lapítsuk el.
Letakarva, meleg helyen hagyjuk kelni további kb. 15-20 percig, amíg láthatóan megnő a méretük. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a fánkokat.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Olvasszuk fel a vajat vagy margarint. A fánkokat közvetlenül a sütés után kenjük meg az olvasztott vajjal, forgassuk meg a cukorban, és hagyjuk kissé kihűlni egy süteményrácson.
A fánkok töltése:
Öntsük a tejet és a habtejszínt egy keverőtálba. Adjuk hozzá a desszertport és legalább 1 percig keverjük jól össze kézi habverővel, majd hagyjuk néhány percig sűrűsödni. Töltsük a vaníliaszószt egy kb. 4 mm Ø díszítőfejjel ellátott habzsákba és minden fánk oldalába nyomjunk egy kis vaníliás szószt.
Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg a fánkokat egy kevés porcukorral.
Tippek:
A fánkokat forró olajban is kisüthetjük.
A fánkok jól fagyaszthatóak.
A fánkok jól fagyaszthatóak.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?