Pudingporos omlós keksz
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Sárga tésztához:
110 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
100 g margarin
50 g porcukor
Rózsaszín tésztához:
110 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding puncs
100 g margarin
50 g porcukor
Barna tésztához:
100 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding csokoládéízű
100 g margarin
50 g porcukor
Elkészítés
Elkészítés:
Tészta:
A tésztákhoz a hozzávalókat színenként, keverőtálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. Kézzel kissé átgyúrjuk, majd frissentartó fóliába csomagolva legalább 40 percre hideg helyre tesszük.
A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztákból kb. 13-16 g-os gömböket formázunk. A tepsibe egymástól egy kis távolságra helyezzük, villával kissé ellapítjuk, ezzel meg is mintázva a kekszek tetejét. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kekszeket tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A tésztákhoz a hozzávalókat színenként, keverőtálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. Kézzel kissé átgyúrjuk, majd frissentartó fóliába csomagolva legalább 40 percre hideg helyre tesszük.
A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztákból kb. 13-16 g-os gömböket formázunk. A tepsibe egymástól egy kis távolságra helyezzük, villával kissé ellapítjuk, ezzel meg is mintázva a kekszek tetejét. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kekszeket tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Epres vagy étcsokoládés Dr. Oetker pudingporokkal is elkészíthetjük a kekszeket.
Kedvencnek jelölöm
Pudingporos omlós keksz
Hozzávalók
kb. 54-57 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Sárga tésztához:
110 g búzaliszt
100 g margarin
50 g porcukor
Rózsaszín tésztához:
110 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding puncs
100 g margarin
50 g porcukor
Barna tésztához:
100 g búzaliszt
100 g margarin
50 g porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Tészta:
A tésztákhoz a hozzávalókat színenként, keverőtálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. Kézzel kissé átgyúrjuk, majd frissentartó fóliába csomagolva legalább 40 percre hideg helyre tesszük.
A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztákból kb. 13-16 g-os gömböket formázunk. A tepsibe egymástól egy kis távolságra helyezzük, villával kissé ellapítjuk, ezzel meg is mintázva a kekszek tetejét. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kekszeket tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A tésztákhoz a hozzávalókat színenként, keverőtálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. Kézzel kissé átgyúrjuk, majd frissentartó fóliába csomagolva legalább 40 percre hideg helyre tesszük.
A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztákból kb. 13-16 g-os gömböket formázunk. A tepsibe egymástól egy kis távolságra helyezzük, villával kissé ellapítjuk, ezzel meg is mintázva a kekszek tetejét. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kekszeket tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Epres vagy étcsokoládés Dr. Oetker pudingporokkal is elkészíthetjük a kekszeket.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?