
Pudingporos omlós keksz



Hozzávalók
Tepsihez:
Sárga tésztához:
Rózsaszín tésztához:
Barna tésztához:
Elkészítés
Elkészítés:
A tésztákhoz a hozzávalókat színenként, keverőtálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. Kézzel kissé átgyúrjuk, majd frissentartó fóliába csomagolva legalább 40 percre hideg helyre tesszük.
A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztákból kb. 13-16 g-os gömböket formázunk. A tepsibe egymástól egy kis távolságra helyezzük, villával kissé ellapítjuk, ezzel meg is mintázva a kekszek tetejét. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kekszeket tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:


Pudingporos omlós keksz
Hozzávalók
kb. 54-57 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Sárga tésztához:
Rózsaszín tésztához:
Barna tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A tésztákhoz a hozzávalókat színenként, keverőtálban konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává dagasztjuk. Kézzel kissé átgyúrjuk, majd frissentartó fóliába csomagolva legalább 40 percre hideg helyre tesszük.
A tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztákból kb. 13-16 g-os gömböket formázunk. A tepsibe egymástól egy kis távolságra helyezzük, villával kissé ellapítjuk, ezzel meg is mintázva a kekszek tetejét. A tepsit a sütő középső részébe tesszük és a kekszeket megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-17 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A megsült kekszeket tepsivel együtt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?