Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

DNK, avagy dagasztás nélküli kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

DNK, avagy dagasztás nélküli kenyér

50 dkg kenyérliszt, BL80
2 kk. só
2 dkg friss élesztő
4 dl langyos víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az élesztőt belemorzsoljuk, majd ráöntjük a langyos vizet.
Egy fakanállal alaposan összeforgatjuk.
Lefedve, a konyhapulton 12 órát hagyjuk pihenni.
Ezután lisztes kézzel elkezdjük az edényben átforgatni, közben az edény falát is meghintjük liszttel.
Hagyjuk további 30 percet kelni.
Addig előmelegítjük a sütőt 250 fokra (nálam ez a maximum) benne a sütésre előkészített jénaival együtt.
Ha letelt a félóra és a sütő elérte a hőfokot, a jénait kiemeljük a sütőből, kikenjük vékonyan olajjal, meghintjük liszttel és belefordítjuk a tésztát.
Ráfordítjuk a jénai tetejét.
A sütőbe helyezve 10 percet sütjük alul-felül sütéssel a maximum hőfokon, majd csökkentjük 200-ra.
Amikor betesszük a kenyeret a sütőbe, egy vízzel teli tálkát is helyezünk a sütő aljába.
35 perc után eltávolítjuk a jénai fedelét és további 15 percet még sütjük.
Legvégül óvatosan kiemeljük a kenyeret a tálból és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás

819 g-os kenyérke.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig eláll.

Alternatív elkészítés

A kacsasütő jénaim 5 l űrtartalmú.
DNK, avagy dagasztás nélküli kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!