Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szódabikarbónás kenyérke

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Szódabikarbónás kenyérke

450 g finom- vagy tönkölybúza liszt
500 ml kefír vagy natúr joghurt
1 teáskanál cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
másfél teáskanál só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit vagy sütőformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A hozzávalókat egy nagy tálba szitáljuk és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) az egészet jól összedolgozzuk, addig keverjük, míg sima tésztát nem kapunk.
A tésztából kenyércipót formázunk és a tepsibe tesszük. A tetejét vízzel lekenjük, majd az előmelegített sütő középső részébe toljuk és aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 50-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után sütőrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
Szódabikarbónás kenyérke

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!