Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szódabikarbónás kenyérke

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Szódabikarbónás kenyérke

450 g finom- vagy tönkölybúza liszt
500 ml kefír vagy natúr joghurt
1 teáskanál cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
másfél teáskanál só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit vagy sütőformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A hozzávalókat egy nagy tálba szitáljuk és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) az egészet jól összedolgozzuk, addig keverjük, míg sima tésztát nem kapunk.
A tésztából kenyércipót formázunk és a tepsibe tesszük. A tetejét vízzel lekenjük, majd az előmelegített sütő középső részébe toljuk és aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 50-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után sütőrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
Szódabikarbónás kenyérke

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!