Szódabikarbónás kenyérke
Hozzávalók
Szódabikarbónás kenyérke
450 g finom- vagy tönkölybúza liszt
500 ml kefír vagy natúr joghurt
1 teáskanál cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
másfél teáskanál só
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit vagy sütőformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hozzávalókat egy nagy tálba szitáljuk és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) az egészet jól összedolgozzuk, addig keverjük, míg sima tésztát nem kapunk.
A tésztából kenyércipót formázunk és a tepsibe tesszük. A tetejét vízzel lekenjük, majd az előmelegített sütő középső részébe toljuk és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 50-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után sütőrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
A tésztából kenyércipót formázunk és a tepsibe tesszük. A tetejét vízzel lekenjük, majd az előmelegített sütő középső részébe toljuk és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 50-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után sütőrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
Kedvencnek jelölöm
Szódabikarbónás kenyérke
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Szódabikarbónás kenyérke
450 g finom- vagy tönkölybúza liszt
500 ml kefír vagy natúr joghurt
1 teáskanál cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
másfél teáskanál só
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit vagy sütőformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A hozzávalókat egy nagy tálba szitáljuk és konyhai robotgéppel (dagasztóspirál) az egészet jól összedolgozzuk, addig keverjük, míg sima tésztát nem kapunk.
A tésztából kenyércipót formázunk és a tepsibe tesszük. A tetejét vízzel lekenjük, majd az előmelegített sütő középső részébe toljuk és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 50-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után sütőrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
A tésztából kenyércipót formázunk és a tepsibe tesszük. A tetejét vízzel lekenjük, majd az előmelegített sütő középső részébe toljuk és aranybarnára sütjük.
Sütési idő: kb. 50-60 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után sütőrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?