Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Dominó-süti

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (40 x 30 cm):

sütőkeret
zsiradék

Tésztához:

250 g lágy vaj vagy margarin
150 g barna cukor
5 darab tojás (M-es)
150 g búzaliszt
100 g őrölt mogyoró vagy dió
125 ml tej

Kenéshez:

540 g meggylekvár vagy zselé

Marcipános-tejszínes krémhez:

3 evőkanál forró víz
6 - 8 csepp keserűmandula aroma
800 ml hideg habtejszín

Csokimázhoz:

50 g vaj vagy margarin

Díszítéshez:

kb. 15 dominó kocka desszert
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kikenjük, és rátesszük a sütőkeretet. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat a legmagasabb fokozaton egyesével kb. ½ perc alatt belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a pudingporral, a mogyoróval és a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd a tejjel felváltva közepes fokozaton belekeverjük a masszába. A tésztát egyenletesen elkenjük a tepsiben, és a tepsit a sütő középső részébe tesszük, majd megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A meggylekvárt közepes méretű edényben felforraljuk, és kb. 2 percig főzzük. Az edény ne legyen túl kicsi, mert a gyümölcskrém főzés közben erősen habzik. A krémet kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenletesen elosztjuk a süteményen, és hűtőszekrényben hagyjuk kihűlni.

Marcipános-tejszínes krém:
A marcipánmasszát durvára reszeljük. A marcipánreszeléket a forró vízzel és a keserűmandula aromával tálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Hozzáadunk 100 ml habtejszínt és 1 tasak habfixálót, majd kb. 1 perc alatt simára keverjük. A maradék tejszínt 3 tasak habfixálóval keményre felverjük. A marcipánmasszát óvatosan beleforgatjuk a tejszínbe. A krémet elkenjük a süteményen, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Csokimáz:
A tortabevonót a vajjal vagy margarinnal alacsony hőfokon gőz fölött megolvasztjuk, és jól összekeverjük. A máz ne legyen túl forró, egy kicsit hagyhatjuk hűlni. A mázat óvatosan elkenjük a jól lehűlt tejszínes krémen.

Díszítés:
10 dominót éles késsel elfelezünk, a maradékot pedig negyedeljük. A dominó-sütit a dominódarabokkal ízlésesen díszítjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:

Ízlés szerint a csokoládémázat elkészíthetjük D. Oetker Prémium Ét tortabevonóval is.
Dominó-süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!