![Dominó-süti](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31800/domino-suti-15494.webp)
Dominó-süti
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez (40 x 30 cm):
Tésztához:
Kenéshez:
Marcipános-tejszínes krémhez:
Csokimázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat a legmagasabb fokozaton egyesével kb. ½ perc alatt belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a pudingporral, a mogyoróval és a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd a tejjel felváltva közepes fokozaton belekeverjük a masszába. A tésztát egyenletesen elkenjük a tepsiben, és a tepsit a sütő középső részébe tesszük, majd megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A meggylekvárt közepes méretű edényben felforraljuk, és kb. 2 percig főzzük. Az edény ne legyen túl kicsi, mert a gyümölcskrém főzés közben erősen habzik. A krémet kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenletesen elosztjuk a süteményen, és hűtőszekrényben hagyjuk kihűlni.
Marcipános-tejszínes krém:
A marcipánmasszát durvára reszeljük. A marcipánreszeléket a forró vízzel és a keserűmandula aromával tálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Hozzáadunk 100 ml habtejszínt és 1 tasak habfixálót, majd kb. 1 perc alatt simára keverjük. A maradék tejszínt 3 tasak habfixálóval keményre felverjük. A marcipánmasszát óvatosan beleforgatjuk a tejszínbe. A krémet elkenjük a süteményen, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Csokimáz:
A tortabevonót a vajjal vagy margarinnal alacsony hőfokon gőz fölött megolvasztjuk, és jól összekeverjük. A máz ne legyen túl forró, egy kicsit hagyhatjuk hűlni. A mázat óvatosan elkenjük a jól lehűlt tejszínes krémen.
Díszítés:
10 dominót éles késsel elfelezünk, a maradékot pedig negyedeljük. A dominó-sütit a dominódarabokkal ízlésesen díszítjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Dominó-süti
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (40 x 30 cm):
Tésztához:
Kenéshez:
Marcipános-tejszínes krémhez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat a legmagasabb fokozaton egyesével kb. ½ perc alatt belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a pudingporral, a mogyoróval és a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd a tejjel felváltva közepes fokozaton belekeverjük a masszába. A tésztát egyenletesen elkenjük a tepsiben, és a tepsit a sütő középső részébe tesszük, majd megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A meggylekvárt közepes méretű edényben felforraljuk, és kb. 2 percig főzzük. Az edény ne legyen túl kicsi, mert a gyümölcskrém főzés közben erősen habzik. A krémet kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenletesen elosztjuk a süteményen, és hűtőszekrényben hagyjuk kihűlni.
Marcipános-tejszínes krém:
A marcipánmasszát durvára reszeljük. A marcipánreszeléket a forró vízzel és a keserűmandula aromával tálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Hozzáadunk 100 ml habtejszínt és 1 tasak habfixálót, majd kb. 1 perc alatt simára keverjük. A maradék tejszínt 3 tasak habfixálóval keményre felverjük. A marcipánmasszát óvatosan beleforgatjuk a tejszínbe. A krémet elkenjük a süteményen, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Csokimáz:
A tortabevonót a vajjal vagy margarinnal alacsony hőfokon gőz fölött megolvasztjuk, és jól összekeverjük. A máz ne legyen túl forró, egy kicsit hagyhatjuk hűlni. A mázat óvatosan elkenjük a jól lehűlt tejszínes krémen.
Díszítés:
10 dominót éles késsel elfelezünk, a maradékot pedig negyedeljük. A dominó-sütit a dominódarabokkal ízlésesen díszítjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
![Dominó-süti](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31800/domino-suti-15494.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?