Dominó-süti
Hozzávalók
Tepsihez (40 x 30 cm):
sütőkeret
zsiradék
Tésztához:
250 g lágy vaj vagy margarin
150 g barna cukor
5 darab tojás (M-es)
150 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding Csokoládéízű
100 g őrölt mogyoró vagy dió
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor mézeskalács fűszerkeverékkel
125 ml tej
Kenéshez:
540 g meggylekvár vagy zselé
Marcipános-tejszínes krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Marcipán
3 evőkanál forró víz
6 - 8 csepp keserűmandula aroma
800 ml hideg habtejszín
4 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Csokimázhoz:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
50 g vaj vagy margarin
Díszítéshez:
kb. 15 dominó kocka desszert
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit zsiradékkal kikenjük, és rátesszük a sütőkeretet. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat a legmagasabb fokozaton egyesével kb. ½ perc alatt belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a pudingporral, a mogyoróval és a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd a tejjel felváltva közepes fokozaton belekeverjük a masszába. A tésztát egyenletesen elkenjük a tepsiben, és a tepsit a sütő középső részébe tesszük, majd megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A meggylekvárt közepes méretű edényben felforraljuk, és kb. 2 percig főzzük. Az edény ne legyen túl kicsi, mert a gyümölcskrém főzés közben erősen habzik. A krémet kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenletesen elosztjuk a süteményen, és hűtőszekrényben hagyjuk kihűlni.
Marcipános-tejszínes krém:
A marcipánmasszát durvára reszeljük. A marcipánreszeléket a forró vízzel és a keserűmandula aromával tálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Hozzáadunk 100 ml habtejszínt és 1 tasak habfixálót, majd kb. 1 perc alatt simára keverjük. A maradék tejszínt 3 tasak habfixálóval keményre felverjük. A marcipánmasszát óvatosan beleforgatjuk a tejszínbe. A krémet elkenjük a süteményen, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Csokimáz:
A tortabevonót a vajjal vagy margarinnal alacsony hőfokon gőz fölött megolvasztjuk, és jól összekeverjük. A máz ne legyen túl forró, egy kicsit hagyhatjuk hűlni. A mázat óvatosan elkenjük a jól lehűlt tejszínes krémen.
Díszítés:
10 dominót éles késsel elfelezünk, a maradékot pedig negyedeljük. A dominó-sütit a dominódarabokkal ízlésesen díszítjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat a legmagasabb fokozaton egyesével kb. ½ perc alatt belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a pudingporral, a mogyoróval és a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd a tejjel felváltva közepes fokozaton belekeverjük a masszába. A tésztát egyenletesen elkenjük a tepsiben, és a tepsit a sütő középső részébe tesszük, majd megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A meggylekvárt közepes méretű edényben felforraljuk, és kb. 2 percig főzzük. Az edény ne legyen túl kicsi, mert a gyümölcskrém főzés közben erősen habzik. A krémet kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenletesen elosztjuk a süteményen, és hűtőszekrényben hagyjuk kihűlni.
Marcipános-tejszínes krém:
A marcipánmasszát durvára reszeljük. A marcipánreszeléket a forró vízzel és a keserűmandula aromával tálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Hozzáadunk 100 ml habtejszínt és 1 tasak habfixálót, majd kb. 1 perc alatt simára keverjük. A maradék tejszínt 3 tasak habfixálóval keményre felverjük. A marcipánmasszát óvatosan beleforgatjuk a tejszínbe. A krémet elkenjük a süteményen, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Csokimáz:
A tortabevonót a vajjal vagy margarinnal alacsony hőfokon gőz fölött megolvasztjuk, és jól összekeverjük. A máz ne legyen túl forró, egy kicsit hagyhatjuk hűlni. A mázat óvatosan elkenjük a jól lehűlt tejszínes krémen.
Díszítés:
10 dominót éles késsel elfelezünk, a maradékot pedig negyedeljük. A dominó-sütit a dominódarabokkal ízlésesen díszítjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
Ízlés szerint a csokoládémázat elkészíthetjük D. Oetker Prémium Ét tortabevonóval is.
Kedvencnek jelölöm
Dominó-süti
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (40 x 30 cm):
sütőkeret
zsiradék
Tésztához:
250 g lágy vaj vagy margarin
150 g barna cukor
5 darab tojás (M-es)
150 g búzaliszt
100 g őrölt mogyoró vagy dió
125 ml tej
Kenéshez:
540 g meggylekvár vagy zselé
Marcipános-tejszínes krémhez:
1 tasak Dr. Oetker Marcipán
3 evőkanál forró víz
6 - 8 csepp keserűmandula aroma
800 ml hideg habtejszín
4 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Díszítéshez:
kb. 15 dominó kocka desszert
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit zsiradékkal kikenjük, és rátesszük a sütőkeretet. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat a legmagasabb fokozaton egyesével kb. ½ perc alatt belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a pudingporral, a mogyoróval és a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd a tejjel felváltva közepes fokozaton belekeverjük a masszába. A tésztát egyenletesen elkenjük a tepsiben, és a tepsit a sütő középső részébe tesszük, majd megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A meggylekvárt közepes méretű edényben felforraljuk, és kb. 2 percig főzzük. Az edény ne legyen túl kicsi, mert a gyümölcskrém főzés közben erősen habzik. A krémet kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenletesen elosztjuk a süteményen, és hűtőszekrényben hagyjuk kihűlni.
Marcipános-tejszínes krém:
A marcipánmasszát durvára reszeljük. A marcipánreszeléket a forró vízzel és a keserűmandula aromával tálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Hozzáadunk 100 ml habtejszínt és 1 tasak habfixálót, majd kb. 1 perc alatt simára keverjük. A maradék tejszínt 3 tasak habfixálóval keményre felverjük. A marcipánmasszát óvatosan beleforgatjuk a tejszínbe. A krémet elkenjük a süteményen, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Csokimáz:
A tortabevonót a vajjal vagy margarinnal alacsony hőfokon gőz fölött megolvasztjuk, és jól összekeverjük. A máz ne legyen túl forró, egy kicsit hagyhatjuk hűlni. A mázat óvatosan elkenjük a jól lehűlt tejszínes krémen.
Díszítés:
10 dominót éles késsel elfelezünk, a maradékot pedig negyedeljük. A dominó-sütit a dominódarabokkal ízlésesen díszítjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, míg kötött masszát nem kapunk. A tojásokat a legmagasabb fokozaton egyesével kb. ½ perc alatt belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a pudingporral, a mogyoróval és a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd a tejjel felváltva közepes fokozaton belekeverjük a masszába. A tésztát egyenletesen elkenjük a tepsiben, és a tepsit a sütő középső részébe tesszük, majd megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A meggylekvárt közepes méretű edényben felforraljuk, és kb. 2 percig főzzük. Az edény ne legyen túl kicsi, mert a gyümölcskrém főzés közben erősen habzik. A krémet kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenletesen elosztjuk a süteményen, és hűtőszekrényben hagyjuk kihűlni.
Marcipános-tejszínes krém:
A marcipánmasszát durvára reszeljük. A marcipánreszeléket a forró vízzel és a keserűmandula aromával tálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Hozzáadunk 100 ml habtejszínt és 1 tasak habfixálót, majd kb. 1 perc alatt simára keverjük. A maradék tejszínt 3 tasak habfixálóval keményre felverjük. A marcipánmasszát óvatosan beleforgatjuk a tejszínbe. A krémet elkenjük a süteményen, és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Csokimáz:
A tortabevonót a vajjal vagy margarinnal alacsony hőfokon gőz fölött megolvasztjuk, és jól összekeverjük. A máz ne legyen túl forró, egy kicsit hagyhatjuk hűlni. A mázat óvatosan elkenjük a jól lehűlt tejszínes krémen.
Díszítés:
10 dominót éles késsel elfelezünk, a maradékot pedig negyedeljük. A dominó-sütit a dominódarabokkal ízlésesen díszítjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
Ízlés szerint a csokoládémázat elkészíthetjük D. Oetker Prémium Ét tortabevonóval is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?