Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kijevi krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (20x30 cm):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

400 g búzaliszt
200 g vaj vagy margarin
150 g porcukor
4 darab tojássárgája (M-es)
kb. 50 g tejföl

Habhoz:

4 darab tojásfehérje (M-es)
150 g porcukor
250 g dióbél

Krémhez:

800 ml hideg tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Kijevi krémes sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A dióbelet durvára vágjuk. A tepsit (3 darabot) kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A sütemény összes hozzávalóját konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, mindet 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tésztalapokat sodrófa segítségével a tepsikbe helyezzük.

A habhoz a tojásfehérjéket félig felverjük, majd apránként hozzáadagolva a cukrot fényes, sűrű habbá verjük. Egyenletesen a tésztalapok tetejére kenjük, és megszórjuk a durvára vágott dióval. A tésztalapokat egyesével a sütő alsó harmadába toljuk, és a lapokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteménylapokat rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni. Ezután az egyik tésztalapot habos felével felfelé egy tálcára tesszük, és sütőkeretet helyezünk köré.

Krém:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük, majd a krém felét a tésztalapon egyenletesen elsimítjuk. Rátesszük a 2. lapot, erre rákenjük a többi krémet, végül befedjük az utolsó tésztalappal. A süteményt tálalásig (min. 2-3 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük, majd szeletekre vágva kínáljuk.

Tippek:

Sütőkeret helyett magas falú tepsit is használhatunk a Kijevi krémes sütemény elkészítéséhez.
Dió helyett mandulával vagy mogyoróval is elkészíthetjük, és/vagy olvasztott csokoládéval si díszíthetjük a sütemény tetejét.
A Kijevi krémes többrétegű sütemény, melyet lekvárral, gyümölcsökkel, csokoládéval és dióval, mandulával, mogyoróval töltünk meg.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!