Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kijevi krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12-15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12-15 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (20x30 cm):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

400 g búzaliszt
200 g vaj vagy margarin
150 g porcukor
4 darab tojássárgája (M-es)
kb. 50 g tejföl

Habhoz:

4 darab tojásfehérje (M-es)
150 g porcukor
250 g dióbél

Krémhez:

800 ml hideg tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Kijevi krémes sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A dióbelet durvára vágjuk. A tepsit (3 darabot) kikenjük zsiradékkal és sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral egy keverőtálban összekeverjük. A sütemény összes hozzávalóját konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, 2 perc alatt sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, 3 részre osztjuk, mindet 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tésztalapokat sodrófa segítségével a tepsikbe helyezzük.

A habhoz a tojásfehérjéket félig felverjük, majd apránként hozzáadagolva a cukrot fényes, sűrű habbá verjük. Egyenletesen a tésztalapok tetejére kenjük, és megszórjuk a durvára vágott dióval. A tésztalapokat egyesével a sütő alsó harmadába toljuk, és a lapokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteménylapokat rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni. Ezután az egyik tésztalapot habos felével felfelé egy tálcára tesszük, és sütőkeretet helyezünk köré.

Krém:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük, majd a krém felét a tésztalapon egyenletesen elsimítjuk. Rátesszük a 2. lapot, erre rákenjük a többi krémet, végül befedjük az utolsó tésztalappal. A süteményt tálalásig (min. 2-3 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük, majd szeletekre vágva kínáljuk.

Tippek:

Sütőkeret helyett magas falú tepsit is használhatunk a Kijevi krémes sütemény elkészítéséhez.
Dió helyett mandulával vagy mogyoróval is elkészíthetjük, és/vagy olvasztott csokoládéval si díszíthetjük a sütemény tetejét.
A Kijevi krémes többrétegű sütemény, melyet lekvárral, gyümölcsökkel, csokoládéval és dióval, mandulával, mogyoróval töltünk meg.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!