Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Márványos szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú sütőkerethez (kb. 28x18 cm):

sütőpapír

Piskótaalaphoz:

150 g babapiskóta
75 g vaj vagy margarin

Krémhez:

400 ml hideg habtejszín
200 g tejföl
1 tasak (6 lap) Dr. Oetker Lapzselatin
25 g porcukor
3 evőkanál csokoládélap
kb. 150 g cseresznyelekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Egy tetszőleges tálcára vagy süteményes tálra sütőpapírt borítunk, és ráhelyezzük a sütőkeretet. A babapiskótát mélyhűtő tasakba tesszük, jól lezárjuk, és sodrófával morzsásra törjük.

Elkészítés:

Piskótaalap:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis lábasban vagy serpenyőben, a vajjal vagy margarinnal együtt egyneművé olvasztjuk. Hozzákeverjük a piskótamorzsát, és egy kanál segítségével egyenletesen a keret aljába nyomkodjuk, és legalább 20 percre hűtőbe tesszük.

Krém:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük. A tejfölt a cukorral egy keverőtálban összekeverjük. Az előkészített zselatinlapokat egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk kb. 4 evőkanál vizet, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett feloldjuk (ne forraljuk!). A zselatint langyosra hűtjük, először habverővel hozzákeverünk kb. 4 evőkanál tejfölt, majd hozzákeverjük a többi tejfölt, végül pedig a tejszínhabot is. A krém felét a piskótaalapra simítjuk és elkenjük. A csokoládélapokat egyenletesen rászórjuk, majd elsimítjuk rajta a maradék krémet. A lekvárt simára keverjük, foltokban a krémre kanalazzuk, majd villával kissé összekeverjük a márványos hatásért. A desszertet legalább 3 órára hűtőbe tesszük.

A desszertet óvatosan, egy nagyobb tortalapáttal alányúlva lehúzzuk a sütőpapírról, majd egy kés segítségével körben leválasztjuk róla a sütőkeretet.

Tippek:

A desszertet sárga színű lekvárral, például baracklekvárral is elkészíthetjük.
A desszertet kerek formában (kb. 26 cm Ø) is elkészíthetjük.
Márványos szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!