Márványos szelet
Hozzávalók
Téglalap alakú sütőkerethez (kb. 28x18 cm):
Piskótaalaphoz:
Krémhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis lábasban vagy serpenyőben, a vajjal vagy margarinnal együtt egyneművé olvasztjuk. Hozzákeverjük a piskótamorzsát, és egy kanál segítségével egyenletesen a keret aljába nyomkodjuk, és legalább 20 percre hűtőbe tesszük.
Krém:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük. A tejfölt a cukorral egy keverőtálban összekeverjük. Az előkészített zselatinlapokat egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk kb. 4 evőkanál vizet, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett feloldjuk (ne forraljuk!). A zselatint langyosra hűtjük, először habverővel hozzákeverünk kb. 4 evőkanál tejfölt, majd hozzákeverjük a többi tejfölt, végül pedig a tejszínhabot is. A krém felét a piskótaalapra simítjuk és elkenjük. A csokoládélapokat egyenletesen rászórjuk, majd elsimítjuk rajta a maradék krémet. A lekvárt simára keverjük, foltokban a krémre kanalazzuk, majd villával kissé összekeverjük a márványos hatásért. A desszertet legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
A desszertet óvatosan, egy nagyobb tortalapáttal alányúlva lehúzzuk a sütőpapírról, majd egy kés segítségével körben leválasztjuk róla a sütőkeretet.
Tippek:
A desszertet kerek formában (kb. 26 cm Ø) is elkészíthetjük.
Márványos szelet
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Téglalap alakú sütőkerethez (kb. 28x18 cm):
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tortabevonót összetördeljük, és egy kis lábasban vagy serpenyőben, a vajjal vagy margarinnal együtt egyneművé olvasztjuk. Hozzákeverjük a piskótamorzsát, és egy kanál segítségével egyenletesen a keret aljába nyomkodjuk, és legalább 20 percre hűtőbe tesszük.
Krém:
A zselatinlapokat a csomagoláson található leírás szerint beáztatjuk. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük. A tejfölt a cukorral egy keverőtálban összekeverjük. Az előkészített zselatinlapokat egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk kb. 4 evőkanál vizet, majd lassú tűzön, állandó keverés mellett feloldjuk (ne forraljuk!). A zselatint langyosra hűtjük, először habverővel hozzákeverünk kb. 4 evőkanál tejfölt, majd hozzákeverjük a többi tejfölt, végül pedig a tejszínhabot is. A krém felét a piskótaalapra simítjuk és elkenjük. A csokoládélapokat egyenletesen rászórjuk, majd elsimítjuk rajta a maradék krémet. A lekvárt simára keverjük, foltokban a krémre kanalazzuk, majd villával kissé összekeverjük a márványos hatásért. A desszertet legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
A desszertet óvatosan, egy nagyobb tortalapáttal alányúlva lehúzzuk a sütőpapírról, majd egy kés segítségével körben leválasztjuk róla a sütőkeretet.
Tippek:
A desszertet kerek formában (kb. 26 cm Ø) is elkészíthetjük.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?