 
                Meggytorta
 Több, mint 60 perc
                        Több, mint 60 perc
                     Könnyen elkészíthető
                        Könnyen elkészíthető
                     kb. 12 szelet
                            kb. 12 szelet
                        Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
                                        sütőpapír
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        100 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        25 g Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 g lágy vaj vagy margarin
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        4 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Meggyes töltelékhez:
                                        350 g magozott meggybefőtt (lecsöpögtetve)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding Vaníliaízű
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        30 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 evőkanál meggylikőr
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Átitatáshoz:
                                        kb. 2 evőkanál meggylikőr
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tejszínes krémhez:
                                        400 ml hideg habtejszín
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        kb. 25 g csokireszelék
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    Egy ív sütőpapírt befogunk a formába. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd kb. 2 percig a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot kioldjuk a formából, sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk. A tortalapot hagyjuk kihűlni.
Meggyes töltelék:
A meggyet szűrőn jól lecsöpögtetjük, közben a lecsöpögő levet felfogjuk, és 300 ml-t kimérünk belőle. A pudingport összekeverjük a cukorral, és kb. 3 evőkanál lecsöpögtetett gyümölcslevet belekeverünk. A megmaradt levet felforraljuk. A kikevert pudingport keverés közben hozzáadjuk, és kb. 1 perc alatt felforraljuk. A meggylikőrt és a lecsöpögtetett meggyet óvatosan belekeverjük, és egy kicsit hűlni hagyjuk.
A tortalapot visszafordítjuk, tálra fektetjük, és a meggylikőrrel átitatjuk. A meggyes tölteléket elkenjük rajta, és 30 percre hideg helyre tesszük.
Tejszínes krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük, a töltelékre tesszük, és hullámosan elkenjünk.
Díszítés:
A csokireszeléket a tejszínes krémre szórjuk, és a tortát kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
                            A lisztet a sütőporral és a kakaóval keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd kb. 2 percig a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot kioldjuk a formából, sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk. A tortalapot hagyjuk kihűlni.
Meggyes töltelék:
A meggyet szűrőn jól lecsöpögtetjük, közben a lecsöpögő levet felfogjuk, és 300 ml-t kimérünk belőle. A pudingport összekeverjük a cukorral, és kb. 3 evőkanál lecsöpögtetett gyümölcslevet belekeverünk. A megmaradt levet felforraljuk. A kikevert pudingport keverés közben hozzáadjuk, és kb. 1 perc alatt felforraljuk. A meggylikőrt és a lecsöpögtetett meggyet óvatosan belekeverjük, és egy kicsit hűlni hagyjuk.
A tortalapot visszafordítjuk, tálra fektetjük, és a meggylikőrrel átitatjuk. A meggyes tölteléket elkenjük rajta, és 30 percre hideg helyre tesszük.
Tejszínes krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük, a töltelékre tesszük, és hullámosan elkenjünk.
Díszítés:
A csokireszeléket a tejszínes krémre szórjuk, és a tortát kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
                                    Ha a tortát alkohol nélkül szeretnénk elkészíteni, egyszerűen hagyjuk el a meggylikőrt.
                                
                             Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Meggytorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
                                        sütőpapír
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        100 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        125 g lágy vaj vagy margarin
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        4 darab tojás (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Meggyes töltelékhez:
                                        350 g magozott meggybefőtt (lecsöpögtetve)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        30 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 evőkanál meggylikőr
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Átitatáshoz:
                                        kb. 2 evőkanál meggylikőr
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tejszínes krémhez:
                                        400 ml hideg habtejszín
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 tasak Dr. Oetker Habfixáló
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        kb. 25 g csokireszelék
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    Egy ív sütőpapírt befogunk a formába. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd kb. 2 percig a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot kioldjuk a formából, sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk. A tortalapot hagyjuk kihűlni.
Meggyes töltelék:
A meggyet szűrőn jól lecsöpögtetjük, közben a lecsöpögő levet felfogjuk, és 300 ml-t kimérünk belőle. A pudingport összekeverjük a cukorral, és kb. 3 evőkanál lecsöpögtetett gyümölcslevet belekeverünk. A megmaradt levet felforraljuk. A kikevert pudingport keverés közben hozzáadjuk, és kb. 1 perc alatt felforraljuk. A meggylikőrt és a lecsöpögtetett meggyet óvatosan belekeverjük, és egy kicsit hűlni hagyjuk.
A tortalapot visszafordítjuk, tálra fektetjük, és a meggylikőrrel átitatjuk. A meggyes tölteléket elkenjük rajta, és 30 percre hideg helyre tesszük.
Tejszínes krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük, a töltelékre tesszük, és hullámosan elkenjünk.
Díszítés:
A csokireszeléket a tejszínes krémre szórjuk, és a tortát kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
                            A lisztet a sütőporral és a kakaóval keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd kb. 2 percig a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortalapot kioldjuk a formából, sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk. A tortalapot hagyjuk kihűlni.
Meggyes töltelék:
A meggyet szűrőn jól lecsöpögtetjük, közben a lecsöpögő levet felfogjuk, és 300 ml-t kimérünk belőle. A pudingport összekeverjük a cukorral, és kb. 3 evőkanál lecsöpögtetett gyümölcslevet belekeverünk. A megmaradt levet felforraljuk. A kikevert pudingport keverés közben hozzáadjuk, és kb. 1 perc alatt felforraljuk. A meggylikőrt és a lecsöpögtetett meggyet óvatosan belekeverjük, és egy kicsit hűlni hagyjuk.
A tortalapot visszafordítjuk, tálra fektetjük, és a meggylikőrrel átitatjuk. A meggyes tölteléket elkenjük rajta, és 30 percre hideg helyre tesszük.
Tejszínes krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük, a töltelékre tesszük, és hullámosan elkenjünk.
Díszítés:
A csokireszeléket a tejszínes krémre szórjuk, és a tortát kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tipp:
                                    Ha a tortát alkohol nélkül szeretnénk elkészíteni, egyszerűen hagyjuk el a meggylikőrt.
                                
                             
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Édes sütemények
                                    Édes sütemények
                                 Torták
                                    Torták
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?