Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggytorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír

Tésztához:

100 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g lágy vaj vagy margarin
100 g cukor
4 darab tojás (M-es)

Meggyes töltelékhez:

350 g magozott meggybefőtt (lecsöpögtetve)
30 g cukor
3 evőkanál meggylikőr

Átitatáshoz:

kb. 2 evőkanál meggylikőr

Tejszínes krémhez:

400 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kb. 25 g csokireszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Egy ív sütőpapírt befogunk a formába. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd kb. 2 percig a legmagasabb fokozaton sima tésztává dolgozzuk. A tésztát elsimítjuk a formában. A formát a sütő középső részébe lévő rácsra tesszük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortalapot kioldjuk a formából, sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk. A tortalapot hagyjuk kihűlni.

Meggyes töltelék:
A meggyet szűrőn jól lecsöpögtetjük, közben a lecsöpögő levet felfogjuk, és 300 ml-t kimérünk belőle. A pudingport összekeverjük a cukorral, és kb. 3 evőkanál lecsöpögtetett gyümölcslevet belekeverünk. A megmaradt levet felforraljuk. A kikevert pudingport keverés közben hozzáadjuk, és kb. 1 perc alatt felforraljuk. A meggylikőrt és a lecsöpögtetett meggyet óvatosan belekeverjük, és egy kicsit hűlni hagyjuk.
A tortalapot visszafordítjuk, tálra fektetjük, és a meggylikőrrel átitatjuk. A meggyes tölteléket elkenjük rajta, és 30 percre hideg helyre tesszük.

Tejszínes krém:
A tejszínt a habfixálóval és a vanillincukorral keményre felverjük, a töltelékre tesszük, és hullámosan elkenjünk.

Díszítés:
A csokireszeléket a tejszínes krémre szórjuk, és a tortát kb. 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:

Ha a tortát alkohol nélkül szeretnénk elkészíteni, egyszerűen hagyjuk el a meggylikőrt.
Meggytorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!