Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zöldcitromos-tejfölös tekercs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (40 x 30 cm):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

4 darab tojás (M-es)
1 tojássárgája (M-es)
80 g cukor
80 g búzaliszt
½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

1 pohár 20%-os tejföl (150 g-os)
100 ml zöldcitromlé
80 g porcukor
400 ml hideg habtejszín
1 tasak Finesse reszelt citromhéj

Tetejére:

250 ml hideg habtejszín
1 evőkanál porcukor

Díszítéshez:

kb. 1 teáskanál porcukor
zöld ételszínezék
néhány cukortojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük, közben a papírt a tepsi nyitott oldalán peremmé hajtogatjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a vanillincukrot, majd további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton röviden belekeverjük. A tésztát egyenletesen elkenjük a tepsiben, és a sütő középső részében megsütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A piskótalapot cukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, és az eredeti sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni.

Töltelék:
A tejfölt összekeverjük a zöldcitromlével és a porcukorral. A tejszínt keményre felverjük, majd hozzáadjuk a tejfölös keveréket és a zselatinfix-et és alaposan átkeverjük.
A sütőpapírt lehúzzuk a piskótalap aljáról, és egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket. A krémet kb. 20 percig állni hagyjuk, majd a piskótalapot a hosszanti oldaláról feltekerjük. A tekercset legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tetejére:
A tejszínt a porcukorral keményre felverjük, és bekenjük vele a tekercset.

Díszítés:
A marcipánt összegyúrjuk a porcukorral, és ételszínezékkel zöldre színezzük. Kis darabokra formázzuk, és adagonként szűrőn átnyomkodjuk úgy, hogy „fű” keletkezzen. A zöldcitromos-tejfölös tekercset marcipánfűvel és színes cukortojásokkal díszítjük.

Tipp:

Díszítés nélkül a tekercs fagyasztható.
A Zöldcitromos-tejfölös tekercs receptje 20 szeletes süteményhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-06-01
0 Kedvelés

Befőzés indul! Tartósítási kisokos

Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!