 
                Zöldcitromos-tejfölös tekercs
 Több, mint 60 perc
                        Több, mint 60 perc
                     Tapasztalatot kíván
                        Tapasztalatot kíván
                     kb. 20 szelet
                            kb. 20 szelet
                        Hozzávalók
Tepsihez (40 x 30 cm):
                                        sütőpapír
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        zsiradék
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        4 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojássárgája (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        80 g cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        80 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        ½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Töltelékhez:
                                        1 pohár 20%-os tejföl (150 g-os)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 ml zöldcitromlé
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        80 g porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        400 ml hideg habtejszín
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tetejére:
                                        250 ml hideg habtejszín
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        50 g Dr. Oetker Marcipán
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 1 teáskanál porcukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        zöld ételszínezék
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        néhány cukortojás
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A tepsit zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük, közben a papírt a tepsi nyitott oldalán peremmé hajtogatjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a vanillincukrot, majd további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton röviden belekeverjük. A tésztát egyenletesen elkenjük a tepsiben, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótalapot cukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, és az eredeti sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A tejfölt összekeverjük a zöldcitromlével és a porcukorral. A tejszínt keményre felverjük, majd hozzáadjuk a tejfölös keveréket és a zselatinfix-et és alaposan átkeverjük.
A sütőpapírt lehúzzuk a piskótalap aljáról, és egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket. A krémet kb. 20 percig állni hagyjuk, majd a piskótalapot a hosszanti oldaláról feltekerjük. A tekercset legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tetejére:
A tejszínt a porcukorral keményre felverjük, és bekenjük vele a tekercset.
Díszítés:
A marcipánt összegyúrjuk a porcukorral, és ételszínezékkel zöldre színezzük. Kis darabokra formázzuk, és adagonként szűrőn átnyomkodjuk úgy, hogy „fű” keletkezzen. A zöldcitromos-tejfölös tekercset marcipánfűvel és színes cukortojásokkal díszítjük.
                            A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a vanillincukrot, majd további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton röviden belekeverjük. A tésztát egyenletesen elkenjük a tepsiben, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótalapot cukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, és az eredeti sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A tejfölt összekeverjük a zöldcitromlével és a porcukorral. A tejszínt keményre felverjük, majd hozzáadjuk a tejfölös keveréket és a zselatinfix-et és alaposan átkeverjük.
A sütőpapírt lehúzzuk a piskótalap aljáról, és egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket. A krémet kb. 20 percig állni hagyjuk, majd a piskótalapot a hosszanti oldaláról feltekerjük. A tekercset legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tetejére:
A tejszínt a porcukorral keményre felverjük, és bekenjük vele a tekercset.
Díszítés:
A marcipánt összegyúrjuk a porcukorral, és ételszínezékkel zöldre színezzük. Kis darabokra formázzuk, és adagonként szűrőn átnyomkodjuk úgy, hogy „fű” keletkezzen. A zöldcitromos-tejfölös tekercset marcipánfűvel és színes cukortojásokkal díszítjük.
Tipp:
                                    Díszítés nélkül a tekercs fagyasztható.
                                
                             Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Zöldcitromos-tejfölös tekercs
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (40 x 30 cm):
                                        sütőpapír
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        zsiradék
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        4 darab tojás (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojássárgája (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        80 g cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        80 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        ½ csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Töltelékhez:
                                        1 pohár 20%-os tejföl (150 g-os)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 ml zöldcitromlé
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        80 g porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        400 ml hideg habtejszín
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tetejére:
                                        250 ml hideg habtejszín
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 evőkanál porcukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A tepsit zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük, közben a papírt a tepsi nyitott oldalán peremmé hajtogatjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a vanillincukrot, majd további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton röviden belekeverjük. A tésztát egyenletesen elkenjük a tepsiben, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótalapot cukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, és az eredeti sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A tejfölt összekeverjük a zöldcitromlével és a porcukorral. A tejszínt keményre felverjük, majd hozzáadjuk a tejfölös keveréket és a zselatinfix-et és alaposan átkeverjük.
A sütőpapírt lehúzzuk a piskótalap aljáról, és egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket. A krémet kb. 20 percig állni hagyjuk, majd a piskótalapot a hosszanti oldaláról feltekerjük. A tekercset legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tetejére:
A tejszínt a porcukorral keményre felverjük, és bekenjük vele a tekercset.
Díszítés:
A marcipánt összegyúrjuk a porcukorral, és ételszínezékkel zöldre színezzük. Kis darabokra formázzuk, és adagonként szűrőn átnyomkodjuk úgy, hogy „fű” keletkezzen. A zöldcitromos-tejfölös tekercset marcipánfűvel és színes cukortojásokkal díszítjük.
                            A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a vanillincukrot, majd további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton röviden belekeverjük. A tésztát egyenletesen elkenjük a tepsiben, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótalapot cukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, és az eredeti sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A tejfölt összekeverjük a zöldcitromlével és a porcukorral. A tejszínt keményre felverjük, majd hozzáadjuk a tejfölös keveréket és a zselatinfix-et és alaposan átkeverjük.
A sütőpapírt lehúzzuk a piskótalap aljáról, és egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket. A krémet kb. 20 percig állni hagyjuk, majd a piskótalapot a hosszanti oldaláról feltekerjük. A tekercset legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tetejére:
A tejszínt a porcukorral keményre felverjük, és bekenjük vele a tekercset.
Díszítés:
A marcipánt összegyúrjuk a porcukorral, és ételszínezékkel zöldre színezzük. Kis darabokra formázzuk, és adagonként szűrőn átnyomkodjuk úgy, hogy „fű” keletkezzen. A zöldcitromos-tejfölös tekercset marcipánfűvel és színes cukortojásokkal díszítjük.
Tipp:
                                    Díszítés nélkül a tekercs fagyasztható.
                                
                             
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Édes sütemények
                                    Édes sütemények
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?