
Zöldcitromos-tejfölös tekercs



Hozzávalók
Tepsihez (40 x 30 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a vanillincukrot, majd további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton röviden belekeverjük. A tésztát egyenletesen elkenjük a tepsiben, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótalapot cukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, és az eredeti sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A tejfölt összekeverjük a zöldcitromlével és a porcukorral. A tejszínt keményre felverjük, majd hozzáadjuk a tejfölös keveréket és a zselatinfix-et és alaposan átkeverjük.
A sütőpapírt lehúzzuk a piskótalap aljáról, és egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket. A krémet kb. 20 percig állni hagyjuk, majd a piskótalapot a hosszanti oldaláról feltekerjük. A tekercset legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tetejére:
A tejszínt a porcukorral keményre felverjük, és bekenjük vele a tekercset.
Díszítés:
A marcipánt összegyúrjuk a porcukorral, és ételszínezékkel zöldre színezzük. Kis darabokra formázzuk, és adagonként szűrőn átnyomkodjuk úgy, hogy „fű” keletkezzen. A zöldcitromos-tejfölös tekercset marcipánfűvel és színes cukortojásokkal díszítjük.
Tipp:


Zöldcitromos-tejfölös tekercs
Hozzávalók
kb. 20 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (40 x 30 cm):
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot és a vanillincukrot, majd további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a legalacsonyabb fokozaton röviden belekeverjük. A tésztát egyenletesen elkenjük a tepsiben, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A piskótalapot cukorral megszórt sütőpapírra borítjuk, és az eredeti sütőpapírral együtt hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A tejfölt összekeverjük a zöldcitromlével és a porcukorral. A tejszínt keményre felverjük, majd hozzáadjuk a tejfölös keveréket és a zselatinfix-et és alaposan átkeverjük.
A sütőpapírt lehúzzuk a piskótalap aljáról, és egyenletesen elkenjük rajta a tölteléket. A krémet kb. 20 percig állni hagyjuk, majd a piskótalapot a hosszanti oldaláról feltekerjük. A tekercset legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tetejére:
A tejszínt a porcukorral keményre felverjük, és bekenjük vele a tekercset.
Díszítés:
A marcipánt összegyúrjuk a porcukorral, és ételszínezékkel zöldre színezzük. Kis darabokra formázzuk, és adagonként szűrőn átnyomkodjuk úgy, hogy „fű” keletkezzen. A zöldcitromos-tejfölös tekercset marcipánfűvel és színes cukortojásokkal díszítjük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?