Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Édes kenyérlapok

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 25 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 25 darab elkészítéséhez

Kelt tésztához:

160 ml tej
50 g Rama Vajas íz
400 g búzaliszt
30 g cukor
1 csipet só
1 darab tojás (közepes méretű)

Töltelékhez:

70 g Rama Vajas íz
80 g cukor
2 teáskanál őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Édes kenyérlapok sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Kelt tészta:
A tejet egy főzőedényben felmelegítjük és a margarint felolvasztjuk benne. A lisztet az élesztővel elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton 5 percig keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk (kb. 45-50 perc), amíg szemmel láthatóan megnő. A sütőformát (25 x 11 cm át-mérőjű) margarinnal kikenjük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk és egy 40 x 40 cm-es lappá nyújtjuk.

Töltelék:
A margarint egy főzőedényben kissé megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és egy kés, vagy kanál hátlapja segítségével a tésztán egyenletesen elsimítjuk. A lapot 25 egyenként 8 x 8 cm-es lappá vágjuk (1. kép) A lapokat függőlegesen a sütőformába állítjuk. (2. kép) A lapokat kicsit széthúzzuk egymástól, hogy a forma teljesen ki legyen töltve. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a Édes kenyérlapok süteményt a formából kivéve egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A Édes kenyérlapok sütemény tésztája lefagyasztható.
Az Édes kenyérlapok ssütemény vendégváró finomságként, vagy délután uzsonnára kínálható desszert. A Édes kenyérlapok süteményt a nyújtódeszkán szeleteljük fel négyzetekre. A sütemény kenyérformában egymás mellé rétegezve süthető ki.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
41 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-11-17
1 Kedvelés

Sajttorta, az amerikai kedvenc

A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-11-14
0 Kedvelés

Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban

A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-10-17
2 Kedvelés

Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!

Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!