Tükörtojásos sütemény
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Kevert tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és 2 részletben, közepes sebességen, 100 ml sárgabaracklével felváltva keverjük bele röviden. A tésztát terítsük el a tepsiben, a tetejét simítsuk el és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit tegyük egy süteményrácsra és a süteményt hagyjuk kihűlni a tepsiben.
Krém:
Keverjük össze a pudingport a cukorral. Fokozatosan keverjük simára a legalább 6 evőkanálnyi tejjel. A maradék tejet forraljuk fel, vegyük le a tűzről, és habverővel keverjük bele a kikevert pudingport. Főzzük a pudingot alacsonyabb hőfokon legalább 1 percig kevergetve. Öntsük a pudingot egy keverőtálba, és hagyjuk kb. 5 percig hűlni. Keverjük a tejfölt a meleg pudingba, és kenjük a süteményre.
Rakjuk a sárgabarackot a krém tetejére, domború felével felfelé.
Díszítés:
A tortazselét a cukorral egy kis lábosban összekeverjük, majd 250 ml lecsepegtetett sárgabaracklével (szükség esetén vízzel pótoljuk) fokozatosan keverjük simára. Forraljuk fel a folyadékot állandóan kevergetve, és forraljuk rövid ideig. A zselét egy evőkanállal azonnal eloszlatjuk a sárgabarackok tetején (úgy fog kinézni, mint egy tükörtojás). Díszítsük a tükörtojás süteményt pisztáciával, és legalább 1 órán át hűtsük.
Tippek:
A sárgabarack helyett tetszés szerint őszibarackot is használhatunk.
Tükörtojásos sütemény
Hozzávalók
kb. 20-25 darab elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Kevert tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és 2 részletben, közepes sebességen, 100 ml sárgabaracklével felváltva keverjük bele röviden. A tésztát terítsük el a tepsiben, a tetejét simítsuk el és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tepsit tegyük egy süteményrácsra és a süteményt hagyjuk kihűlni a tepsiben.
Krém:
Keverjük össze a pudingport a cukorral. Fokozatosan keverjük simára a legalább 6 evőkanálnyi tejjel. A maradék tejet forraljuk fel, vegyük le a tűzről, és habverővel keverjük bele a kikevert pudingport. Főzzük a pudingot alacsonyabb hőfokon legalább 1 percig kevergetve. Öntsük a pudingot egy keverőtálba, és hagyjuk kb. 5 percig hűlni. Keverjük a tejfölt a meleg pudingba, és kenjük a süteményre.
Rakjuk a sárgabarackot a krém tetejére, domború felével felfelé.
Díszítés:
A tortazselét a cukorral egy kis lábosban összekeverjük, majd 250 ml lecsepegtetett sárgabaracklével (szükség esetén vízzel pótoljuk) fokozatosan keverjük simára. Forraljuk fel a folyadékot állandóan kevergetve, és forraljuk rövid ideig. A zselét egy evőkanállal azonnal eloszlatjuk a sárgabarackok tetején (úgy fog kinézni, mint egy tükörtojás). Díszítsük a tükörtojás süteményt pisztáciával, és legalább 1 órán át hűtsük.
Tippek:
A sárgabarack helyett tetszés szerint őszibarackot is használhatunk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?