![Eper szív](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31667/eper-sziv-15308.webp)
Eper szív
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Csatos tortaformához (25 cm Ø):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a tojásokat, az étolajat és a tejet, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formába töltjük, és csokireszelékkel megszórjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és az alapot megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A kihűlt tortalapról lehúzzuk a sütőpapírt, és tortatálra fektetjük. A megtisztított szív alakú formát köré tesszük.
Krém:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. A túrót, a citromlevet és a cukrot keverőtálban összekeverjük. A tejszínt keményre felverjük, közben beleszitáljuk a zselatin fixet. Először a tejszínt, majd az eperkockákat keverjük óvatosan a túrókrémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortalapon. A tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A forma szélét lecsatoljuk és eltávolítjuk. A ribizlit és az epret megmossuk, a málnát megtisztítjuk. A bogyós gyümölcsöket tetszés szerint elhelyezzük a torta tetején.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Eper szív
Hozzávalók
kb.12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (25 cm Ø):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a tojásokat, az étolajat és a tejet, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formába töltjük, és csokireszelékkel megszórjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és az alapot megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A kihűlt tortalapról lehúzzuk a sütőpapírt, és tortatálra fektetjük. A megtisztított szív alakú formát köré tesszük.
Krém:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. A túrót, a citromlevet és a cukrot keverőtálban összekeverjük. A tejszínt keményre felverjük, közben beleszitáljuk a zselatin fixet. Először a tejszínt, majd az eperkockákat keverjük óvatosan a túrókrémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortalapon. A tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A forma szélét lecsatoljuk és eltávolítjuk. A ribizlit és az epret megmossuk, a málnát megtisztítjuk. A bogyós gyümölcsöket tetszés szerint elhelyezzük a torta tetején.
Tipp:
![Az Eper szív alkalmi/torta jellegű túrókrémmel töltött sütemény.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31667/eper-sziv-15308.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?