Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eper szív

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb.12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb.12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (25 cm Ø):

sütőpapír

Tésztához:

100 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
60 g cukor
3 darab tojás (M-es)
3 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 evőkanál tej
kb. 30 g csokireszelék

Krémhez:

200 g eper
250 g étkezési túró (sovány)
2 evőkanál citromlé
70 g cukor
500 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

piros ribizli
eper
málna
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A forma alját sütőpapírral kibéleljük és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a tojásokat, az étolajat és a tejet, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formába töltjük, és csokireszelékkel megszórjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és az alapot megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A kihűlt tortalapról lehúzzuk a sütőpapírt, és tortatálra fektetjük. A megtisztított szív alakú formát köré tesszük.

Krém:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. A túrót, a citromlevet és a cukrot keverőtálban összekeverjük. A tejszínt keményre felverjük, közben beleszitáljuk a zselatin fixet. Először a tejszínt, majd az eperkockákat keverjük óvatosan a túrókrémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortalapon. A tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A forma szélét lecsatoljuk és eltávolítjuk. A ribizlit és az epret megmossuk, a málnát megtisztítjuk. A bogyós gyümölcsöket tetszés szerint elhelyezzük a torta tetején.

Tipp:

Tetszés szerint a torta szélére is tehetünk csokireszeléket tésztakártya segítségével.
Az Eper szív alkalmi/torta jellegű túrókrémmel töltött sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!