Eper szív
Hozzávalók
Csatos tortaformához (25 cm Ø):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a tojásokat, az étolajat és a tejet, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formába töltjük, és csokireszelékkel megszórjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és az alapot megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A kihűlt tortalapról lehúzzuk a sütőpapírt, és tortatálra fektetjük. A megtisztított szív alakú formát köré tesszük.
Krém:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. A túrót, a citromlevet és a cukrot keverőtálban összekeverjük. A tejszínt keményre felverjük, közben beleszitáljuk a zselatin fixet. Először a tejszínt, majd az eperkockákat keverjük óvatosan a túrókrémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortalapon. A tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A forma szélét lecsatoljuk és eltávolítjuk. A ribizlit és az epret megmossuk, a málnát megtisztítjuk. A bogyós gyümölcsöket tetszés szerint elhelyezzük a torta tetején.
Tipp:
Eper szív
Hozzávalók
kb.12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (25 cm Ø):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral és a kakaóval keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, a tojásokat, az étolajat és a tejet, majd konyhai robotgéppel (habverő) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát a formába töltjük, és csokireszelékkel megszórjuk. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és az alapot megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-22 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A kihűlt tortalapról lehúzzuk a sütőpapírt, és tortatálra fektetjük. A megtisztított szív alakú formát köré tesszük.
Krém:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. A túrót, a citromlevet és a cukrot keverőtálban összekeverjük. A tejszínt keményre felverjük, közben beleszitáljuk a zselatin fixet. Először a tejszínt, majd az eperkockákat keverjük óvatosan a túrókrémbe. A krémet egyenletesen elosztjuk a tortalapon. A tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Díszítés:
A forma szélét lecsatoljuk és eltávolítjuk. A ribizlit és az epret megmossuk, a málnát megtisztítjuk. A bogyós gyümölcsöket tetszés szerint elhelyezzük a torta tetején.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?