Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajttorta speculatios keksszel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

sütőpapír

Kekszes alaphoz:

250 g fűszeres speculatios keksz (pl. mézes, mesekeksz)
100 g vaj vagy margarin

Sajtkrémhez:

400 g mascarpone krémsajt
500 g krémes túró
100 g porcukor

Díszítéshez:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kapcsos tortaformát béleljük ki sütőpapírral.

Elkészítés:

Kekszes alap:
Tegyük a kekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le szorosan, és sodrófával morzsoljuk durvára. Tegyünk félre kb. 30 g-ot a díszítéshez. A maradék kekszet morzsoljuk apróra. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben, és keverjük bele a kekszmorzsát. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a forma aljában, és enyhén nyomkodjuk le, úgy hogy egy alapot képezzen. Tegyük az alapot a hűtőszekrénybe a felhasználásig.

Sajtkrém:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig keverjük. Kenjük a krémet az alapra, és simítsuk el. Tegyük a sajttortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Tegyük a tortabevonót egy edénybe és gőzfürdő felett olvasszuk fel. Tegyük a felolvasztott tortabevonót egy fagyasztó zacskóba és zárjuk le szorosan.

Lazítsuk meg a tortaforma szélénél a tortát egy kés segítségével és távolítsuk el a forma peremét, majd egy tortalapát segítségével távolítsuk el a sütőpapírt és tegyük a tortát egy tortatálra.

Vágjunk le egy kis sarkot a fagyasztózacskóból, és a tortabevonóval díszítsük a sajttortát. Szórjuk meg a maradék kekszmorzsával. Tegyük a sajttortát tálalásig a hűtőszekrénybe.

Tipp:

A sajttorta díszítés nélkül előző nap is elkészíthető.
Sajttorta speculatios keksszel

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!