Sajttorta speculatios keksszel
Hozzávalók
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Kekszes alaphoz:
Sajtkrémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Tegyük a kekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le szorosan, és sodrófával morzsoljuk durvára. Tegyünk félre kb. 30 g-ot a díszítéshez. A maradék kekszet morzsoljuk apróra. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben, és keverjük bele a kekszmorzsát. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a forma aljában, és enyhén nyomkodjuk le, úgy hogy egy alapot képezzen. Tegyük az alapot a hűtőszekrénybe a felhasználásig.
Sajtkrém:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig keverjük. Kenjük a krémet az alapra, és simítsuk el. Tegyük a sajttortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tegyük a tortabevonót egy edénybe és gőzfürdő felett olvasszuk fel. Tegyük a felolvasztott tortabevonót egy fagyasztó zacskóba és zárjuk le szorosan.
Lazítsuk meg a tortaforma szélénél a tortát egy kés segítségével és távolítsuk el a forma peremét, majd egy tortalapát segítségével távolítsuk el a sütőpapírt és tegyük a tortát egy tortatálra.
Vágjunk le egy kis sarkot a fagyasztózacskóból, és a tortabevonóval díszítsük a sajttortát. Szórjuk meg a maradék kekszmorzsával. Tegyük a sajttortát tálalásig a hűtőszekrénybe.
Tipp:
Sajttorta speculatios keksszel
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):
Kekszes alaphoz:
Sajtkrémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Tegyük a kekszet egy fagyasztózacskóba, zárjuk le szorosan, és sodrófával morzsoljuk durvára. Tegyünk félre kb. 30 g-ot a díszítéshez. A maradék kekszet morzsoljuk apróra. Olvasszuk fel a vajat vagy margarint egy serpenyőben, és keverjük bele a kekszmorzsát. A keveréket egyenletesen oszlassuk el a forma aljában, és enyhén nyomkodjuk le, úgy hogy egy alapot képezzen. Tegyük az alapot a hűtőszekrénybe a felhasználásig.
Sajtkrém:
Tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és konyhai robotgéppel (habverő) 1 percig keverjük. Kenjük a krémet az alapra, és simítsuk el. Tegyük a sajttortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítés:
Tegyük a tortabevonót egy edénybe és gőzfürdő felett olvasszuk fel. Tegyük a felolvasztott tortabevonót egy fagyasztó zacskóba és zárjuk le szorosan.
Lazítsuk meg a tortaforma szélénél a tortát egy kés segítségével és távolítsuk el a forma peremét, majd egy tortalapát segítségével távolítsuk el a sütőpapírt és tegyük a tortát egy tortatálra.
Vágjunk le egy kis sarkot a fagyasztózacskóból, és a tortabevonóval díszítsük a sajttortát. Szórjuk meg a maradék kekszmorzsával. Tegyük a sajttortát tálalásig a hűtőszekrénybe.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?