Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nugát piramis csokoládéöntettel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

A pudinghoz:

350 ml tej
200 ml tejszín
150 g mogyorókrém
30 g mandula (tisztított)

Az öntethez:

150 g étcsokoládé
2 evőkanál mazsola
4 evőkanál cukor
125 ml tejszín

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Nugát piramis csokoládéöntettel desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A pudingport 6 evőkanál tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet, tejszínt és a mogyorókrémet összekeverjük, felforraljuk, majd a főzőlapról levéve hozzáadjuk a pudingot. A masszát újra forrásba hozzuk és kb. 1 percig főzzük. A masszát előkészített, hideg vízzel kiöblített formákba töltjük. A formákat párszor az asztalhoz kocogtatjuk, hogy a levegőbuborékok képződését megakadályozzuk. A desszertet legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A mandulát apró darabokra zúzzuk és egy teflonedényben aranybarnára pirítjuk. Az étcsokoládét apró darabokra törjük, és gőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, a cukrot, a tejszínt és felfőzzük. A pudingot a formákból desszertes tányérokra fordítjuk. Amint az öntet lehűlt, a pudingokra csurgatjuk. Pirított mandulával megszórva tálaljuk a Nugát piramis csokoládéöntettel desszertet.

Tipp

A Nugát piramis csokoládéöntettel desszert ízlés szerint fehér csokoládéból készült öntettel is megbolondítható, ez esetben nemcsak tört magvas gyümölcsökkel - pisztácia, mandula, mogyoró, dió, vagy narancshéjjal, de színes, látványos dekorcukrászati elemekkel, pl. cukorgolyókkal, színes tortadarával díszíthetjük.
A Nugát piramis csokoládéöntettel desszert puding alapját főzés közben apróra vágott, és előre beáztatott aszalványokkal - áfonya, mazsola, datolya, füge - is dúsíthatjuk.
A Nugát piramis csokoládéöntettel kínálható desszert étkezés után, vagy szülinapi és kerti partikon tálalható.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!