Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nugát piramis csokoládéöntettel

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

A pudinghoz:

350 ml tej
200 ml tejszín
150 g mogyorókrém
30 g mandula (tisztított)

Az öntethez:

150 g étcsokoládé
2 evőkanál mazsola
4 evőkanál cukor
125 ml tejszín

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Nugát piramis csokoládéöntettel desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A pudingport 6 evőkanál tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet, tejszínt és a mogyorókrémet összekeverjük, felforraljuk, majd a főzőlapról levéve hozzáadjuk a pudingot. A masszát újra forrásba hozzuk és kb. 1 percig főzzük. A masszát előkészített, hideg vízzel kiöblített formákba töltjük. A formákat párszor az asztalhoz kocogtatjuk, hogy a levegőbuborékok képződését megakadályozzuk. A desszertet legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A mandulát apró darabokra zúzzuk és egy teflonedényben aranybarnára pirítjuk. Az étcsokoládét apró darabokra törjük, és gőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, a cukrot, a tejszínt és felfőzzük. A pudingot a formákból desszertes tányérokra fordítjuk. Amint az öntet lehűlt, a pudingokra csurgatjuk. Pirított mandulával megszórva tálaljuk a Nugát piramis csokoládéöntettel desszertet.

Tipp

A Nugát piramis csokoládéöntettel desszert ízlés szerint fehér csokoládéból készült öntettel is megbolondítható, ez esetben nemcsak tört magvas gyümölcsökkel - pisztácia, mandula, mogyoró, dió, vagy narancshéjjal, de színes, látványos dekorcukrászati elemekkel, pl. cukorgolyókkal, színes tortadarával díszíthetjük.
A Nugát piramis csokoládéöntettel desszert puding alapját főzés közben apróra vágott, és előre beáztatott aszalványokkal - áfonya, mazsola, datolya, füge - is dúsíthatjuk.
A Nugát piramis csokoládéöntettel kínálható desszert étkezés után, vagy szülinapi és kerti partikon tálalható.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
1 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!