Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nugát piramis csokoládéöntettel

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

A pudinghoz:

350 ml tej
200 ml tejszín
150 g mogyorókrém
30 g mandula (tisztított)

Az öntethez:

150 g étcsokoládé
2 evőkanál mazsola
4 evőkanál cukor
125 ml tejszín

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Nugát piramis csokoládéöntettel desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A pudingport 6 evőkanál tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet, tejszínt és a mogyorókrémet összekeverjük, felforraljuk, majd a főzőlapról levéve hozzáadjuk a pudingot. A masszát újra forrásba hozzuk és kb. 1 percig főzzük. A masszát előkészített, hideg vízzel kiöblített formákba töltjük. A formákat párszor az asztalhoz kocogtatjuk, hogy a levegőbuborékok képződését megakadályozzuk. A desszertet legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A mandulát apró darabokra zúzzuk és egy teflonedényben aranybarnára pirítjuk. Az étcsokoládét apró darabokra törjük, és gőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, a cukrot, a tejszínt és felfőzzük. A pudingot a formákból desszertes tányérokra fordítjuk. Amint az öntet lehűlt, a pudingokra csurgatjuk. Pirított mandulával megszórva tálaljuk a Nugát piramis csokoládéöntettel desszertet.

Tipp

A Nugát piramis csokoládéöntettel desszert ízlés szerint fehér csokoládéból készült öntettel is megbolondítható, ez esetben nemcsak tört magvas gyümölcsökkel - pisztácia, mandula, mogyoró, dió, vagy narancshéjjal, de színes, látványos dekorcukrászati elemekkel, pl. cukorgolyókkal, színes tortadarával díszíthetjük.
A Nugát piramis csokoládéöntettel desszert puding alapját főzés közben apróra vágott, és előre beáztatott aszalványokkal - áfonya, mazsola, datolya, füge - is dúsíthatjuk.
A Nugát piramis csokoládéöntettel kínálható desszert étkezés után, vagy szülinapi és kerti partikon tálalható.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!