
Nugát piramis csokoládéöntettel



Hozzávalók
A pudinghoz:
Az öntethez:
Elkészítés
Elkészítés:
A pudingport 6 evőkanál tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet, tejszínt és a mogyorókrémet összekeverjük, felforraljuk, majd a főzőlapról levéve hozzáadjuk a pudingot. A masszát újra forrásba hozzuk és kb. 1 percig főzzük. A masszát előkészített, hideg vízzel kiöblített formákba töltjük. A formákat párszor az asztalhoz kocogtatjuk, hogy a levegőbuborékok képződését megakadályozzuk. A desszertet legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A mandulát apró darabokra zúzzuk és egy teflonedényben aranybarnára pirítjuk. Az étcsokoládét apró darabokra törjük, és gőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, a cukrot, a tejszínt és felfőzzük. A pudingot a formákból desszertes tányérokra fordítjuk. Amint az öntet lehűlt, a pudingokra csurgatjuk. Pirított mandulával megszórva tálaljuk a Nugát piramis csokoládéöntettel desszertet.
Tipp
A Nugát piramis csokoládéöntettel desszert puding alapját főzés közben apróra vágott, és előre beáztatott aszalványokkal - áfonya, mazsola, datolya, füge - is dúsíthatjuk.


Nugát piramis csokoládéöntettel
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
A pudinghoz:
Az öntethez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A pudingport 6 evőkanál tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet, tejszínt és a mogyorókrémet összekeverjük, felforraljuk, majd a főzőlapról levéve hozzáadjuk a pudingot. A masszát újra forrásba hozzuk és kb. 1 percig főzzük. A masszát előkészített, hideg vízzel kiöblített formákba töltjük. A formákat párszor az asztalhoz kocogtatjuk, hogy a levegőbuborékok képződését megakadályozzuk. A desszertet legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. A mandulát apró darabokra zúzzuk és egy teflonedényben aranybarnára pirítjuk. Az étcsokoládét apró darabokra törjük, és gőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, a cukrot, a tejszínt és felfőzzük. A pudingot a formákból desszertes tányérokra fordítjuk. Amint az öntet lehűlt, a pudingokra csurgatjuk. Pirított mandulával megszórva tálaljuk a Nugát piramis csokoládéöntettel desszertet.
Tipp
A Nugát piramis csokoládéöntettel desszert puding alapját főzés közben apróra vágott, és előre beáztatott aszalványokkal - áfonya, mazsola, datolya, füge - is dúsíthatjuk.

Legújabb cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?