Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eperszószos chia puding

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Chia pudinghoz:

400 ml kókuszital
1 evőkanál porcukor
80 g chia mag

Eperszószhoz:

300 g eper
1 evőkanál porcukor

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Chia puding:
A kókuszitalt a kétféle cukorral és a chia maggal összekeverjük, lefedjük, és legalább 4-5 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, az első órában 3-4 alkalommal átkeverjük. A pihentetést követően, miután a magok megduzzadtak, hozzákeverjük a Creme VEGA-t, és a pudingot elosztjuk a desszertes tálkákban.

Eperszósz:
Az epret megtisztítjuk, megmossuk. Az eper feléhez hozzáadjuk a porcukrot, majd pürésítjük. A többi epret vékony szeletekre vágjuk, óvatosan a püréhez keverjük, és a pudingra kanalazzuk. Ha nem azonnal tálaljuk, a pudingot tálalásig hűtőbe tesszük.

Tipp:

Kókuszital helyett más tejalternatívát, például mandulaitalt is választhatunk.
Eperszószos chia puding

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!