
Epres boszorkányhab



Hozzávalók
Habhoz:
3 darab tojásfehérje (M-es)
1 csipet só
50 g cukor
Eperszószhoz:
300 g eper
30 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
Díszítéshez:
10 g szeletelt mandula
Elkészítés
Előkészítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 50 g-ot félreteszünk belőle a díszítéshez. A mandulát forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk, majd azonnal egy hideg tányérra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral vízgőz felett, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük.
250 g epret pürésítünk, hozzákeverjük a porcukrot és a citromhéjat.
A habot és az eperpürét felváltva 4 darab desszertes pohárba rétegezzük. Tetejüket a félretett, cikkekre vágott eperrel és a pirított mandulával díszítjük, tálalásig hűtőbe tesszük.
250 g epret pürésítünk, hozzákeverjük a porcukrot és a citromhéjat.
A habot és az eperpürét felváltva 4 darab desszertes pohárba rétegezzük. Tetejüket a félretett, cikkekre vágott eperrel és a pirított mandulával díszítjük, tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
A gyümölcspürét ízlés szerint kis fahéjjal ízesíthetjük.

Kedvencnek jelölöm

Epres boszorkányhab
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Habhoz:
3 darab tojásfehérje (M-es)
1 csipet só
50 g cukor
Díszítéshez:
10 g szeletelt mandula
Elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 50 g-ot félreteszünk belőle a díszítéshez. A mandulát forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk, majd azonnal egy hideg tányérra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
Elkészítés:
A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral vízgőz felett, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük.
250 g epret pürésítünk, hozzákeverjük a porcukrot és a citromhéjat.
A habot és az eperpürét felváltva 4 darab desszertes pohárba rétegezzük. Tetejüket a félretett, cikkekre vágott eperrel és a pirított mandulával díszítjük, tálalásig hűtőbe tesszük.
250 g epret pürésítünk, hozzákeverjük a porcukrot és a citromhéjat.
A habot és az eperpürét felváltva 4 darab desszertes pohárba rétegezzük. Tetejüket a félretett, cikkekre vágott eperrel és a pirított mandulával díszítjük, tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:
A gyümölcspürét ízlés szerint kis fahéjjal ízesíthetjük.

Legújabb cikkek
1

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

1

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?