Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres boszorkányhab

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Habhoz:

3 darab tojásfehérje (M-es)
1 csipet só
50 g cukor

Eperszószhoz:

300 g eper
30 g porcukor

Díszítéshez:

10 g szeletelt mandula

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 50 g-ot félreteszünk belőle a díszítéshez. A mandulát forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk, majd azonnal egy hideg tányérra tesszük, és hagyjuk kihűlni.

Elkészítés:

A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a cukorral vízgőz felett, konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd pedig a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük.
250 g epret pürésítünk, hozzákeverjük a porcukrot és a citromhéjat.

A habot és az eperpürét felváltva 4 darab desszertes pohárba rétegezzük. Tetejüket a félretett, cikkekre vágott eperrel és a pirított mandulával díszítjük, tálalásig hűtőbe tesszük.

Tipp:

A gyümölcspürét ízlés szerint kis fahéjjal ízesíthetjük.
Az Epres boszorkányhab dekoratív délutáni vagy vendégváró finomság, mely a laktóz-, glutén- és tejmentes étrendnek is megfelelő összetevőkből készül.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!