
Vegán sütőtökös pohárkrém



Hozzávalók
Tepsihez:
Pudinghoz:
Sütőtökös réteghez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőtököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kimérünk belőle kb. 350 grammot, és kockákra vágjuk. A sütőtökkockákat egy rétegben elterítjük a tepsiben, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a sütőtököt puhára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd botmixerrel pürésítjük.
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral, majd fokozatosan legalább 6 evőkanál mandulaitallal simára keverjük. A maradék mandulaitalt felforraljuk, majd a kikevert pudingport habverővel belekeverjük, és további 1 percig állandó keverés mellett főzzük. A puding forró felületét frissentartó fóliával rögtön lefedjük, hogy ne bőrösödjön meg, és hagyjuk kihűlni.
A tökpürét kikeverjük a Creme VEGA-val, ízlés szerint porcukorral és a vaníliás cukorral. Először a kihűlt pudingot, majd a sütőtökkrémet a desszertes poharakban elosztjuk, a desszert tetejét durvára vágott mandulával díszítjük.
Tipp:


Vegán sütőtökös pohárkrém
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Sütőtökös réteghez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőtököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kimérünk belőle kb. 350 grammot, és kockákra vágjuk. A sütőtökkockákat egy rétegben elterítjük a tepsiben, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a sütőtököt puhára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd botmixerrel pürésítjük.
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral, majd fokozatosan legalább 6 evőkanál mandulaitallal simára keverjük. A maradék mandulaitalt felforraljuk, majd a kikevert pudingport habverővel belekeverjük, és további 1 percig állandó keverés mellett főzzük. A puding forró felületét frissentartó fóliával rögtön lefedjük, hogy ne bőrösödjön meg, és hagyjuk kihűlni.
A tökpürét kikeverjük a Creme VEGA-val, ízlés szerint porcukorral és a vaníliás cukorral. Először a kihűlt pudingot, majd a sütőtökkrémet a desszertes poharakban elosztjuk, a desszert tetejét durvára vágott mandulával díszítjük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?