Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán sütőtökös pohárkrém

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Pudinghoz:

40 g cukor
500 ml mandulaital

Sütőtökös réteghez:

350 g sütőtök (előkészítve mérjük le)
1-2 evőkanál porcukor

Díszítéshez:

némi mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Egy közepes méretű tepsit vagy sütőtálat sütőpapírral bélelünk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A sütőtököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kimérünk belőle kb. 350 grammot, és kockákra vágjuk. A sütőtökkockákat egy rétegben elterítjük a tepsiben, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a sütőtököt puhára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd botmixerrel pürésítjük.

Elkészítés:

Puding:
A pudingport összekeverjük a cukorral, majd fokozatosan legalább 6 evőkanál mandulaitallal simára keverjük. A maradék mandulaitalt felforraljuk, majd a kikevert pudingport habverővel belekeverjük, és további 1 percig állandó keverés mellett főzzük. A puding forró felületét frissentartó fóliával rögtön lefedjük, hogy ne bőrösödjön meg, és hagyjuk kihűlni.

A tökpürét kikeverjük a Creme VEGA-val, ízlés szerint porcukorral és a vaníliás cukorral. Először a kihűlt pudingot, majd a sütőtökkrémet a desszertes poharakban elosztjuk, a desszert tetejét durvára vágott mandulával díszítjük.

Tipp:

A pudingot mandulaital helyett kókuszitallal is elkészíthetjük.
Vegán sütőtökös pohárkrém

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!