Vegán sütőtökös pohárkrém
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Pudinghoz:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
40 g cukor
500 ml mandulaital
Sütőtökös réteghez:
350 g sütőtök (előkészítve mérjük le)
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
1-2 evőkanál porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Díszítéshez:
némi mandula
Elkészítés
Előkészítés:
Egy közepes méretű tepsit vagy sütőtálat sütőpapírral bélelünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőtököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kimérünk belőle kb. 350 grammot, és kockákra vágjuk. A sütőtökkockákat egy rétegben elterítjük a tepsiben, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a sütőtököt puhára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd botmixerrel pürésítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőtököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kimérünk belőle kb. 350 grammot, és kockákra vágjuk. A sütőtökkockákat egy rétegben elterítjük a tepsiben, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a sütőtököt puhára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd botmixerrel pürésítjük.
Elkészítés:
Puding:
A pudingport összekeverjük a cukorral, majd fokozatosan legalább 6 evőkanál mandulaitallal simára keverjük. A maradék mandulaitalt felforraljuk, majd a kikevert pudingport habverővel belekeverjük, és további 1 percig állandó keverés mellett főzzük. A puding forró felületét frissentartó fóliával rögtön lefedjük, hogy ne bőrösödjön meg, és hagyjuk kihűlni.
A tökpürét kikeverjük a Creme VEGA-val, ízlés szerint porcukorral és a vaníliás cukorral. Először a kihűlt pudingot, majd a sütőtökkrémet a desszertes poharakban elosztjuk, a desszert tetejét durvára vágott mandulával díszítjük.
A pudingport összekeverjük a cukorral, majd fokozatosan legalább 6 evőkanál mandulaitallal simára keverjük. A maradék mandulaitalt felforraljuk, majd a kikevert pudingport habverővel belekeverjük, és további 1 percig állandó keverés mellett főzzük. A puding forró felületét frissentartó fóliával rögtön lefedjük, hogy ne bőrösödjön meg, és hagyjuk kihűlni.
A tökpürét kikeverjük a Creme VEGA-val, ízlés szerint porcukorral és a vaníliás cukorral. Először a kihűlt pudingot, majd a sütőtökkrémet a desszertes poharakban elosztjuk, a desszert tetejét durvára vágott mandulával díszítjük.
Tipp:
A pudingot mandulaital helyett kókuszitallal is elkészíthetjük.
Kedvencnek jelölöm
Vegán sütőtökös pohárkrém
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Sütőtökös réteghez:
350 g sütőtök (előkészítve mérjük le)
150 g Dr. Oetker Creme VEGA
1-2 evőkanál porcukor
Díszítéshez:
némi mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Egy közepes méretű tepsit vagy sütőtálat sütőpapírral bélelünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőtököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kimérünk belőle kb. 350 grammot, és kockákra vágjuk. A sütőtökkockákat egy rétegben elterítjük a tepsiben, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a sütőtököt puhára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd botmixerrel pürésítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sütőtököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kimérünk belőle kb. 350 grammot, és kockákra vágjuk. A sütőtökkockákat egy rétegben elterítjük a tepsiben, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a sütőtököt puhára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd botmixerrel pürésítjük.
Elkészítés:
Puding:
A pudingport összekeverjük a cukorral, majd fokozatosan legalább 6 evőkanál mandulaitallal simára keverjük. A maradék mandulaitalt felforraljuk, majd a kikevert pudingport habverővel belekeverjük, és további 1 percig állandó keverés mellett főzzük. A puding forró felületét frissentartó fóliával rögtön lefedjük, hogy ne bőrösödjön meg, és hagyjuk kihűlni.
A tökpürét kikeverjük a Creme VEGA-val, ízlés szerint porcukorral és a vaníliás cukorral. Először a kihűlt pudingot, majd a sütőtökkrémet a desszertes poharakban elosztjuk, a desszert tetejét durvára vágott mandulával díszítjük.
A pudingport összekeverjük a cukorral, majd fokozatosan legalább 6 evőkanál mandulaitallal simára keverjük. A maradék mandulaitalt felforraljuk, majd a kikevert pudingport habverővel belekeverjük, és további 1 percig állandó keverés mellett főzzük. A puding forró felületét frissentartó fóliával rögtön lefedjük, hogy ne bőrösödjön meg, és hagyjuk kihűlni.
A tökpürét kikeverjük a Creme VEGA-val, ízlés szerint porcukorral és a vaníliás cukorral. Először a kihűlt pudingot, majd a sütőtökkrémet a desszertes poharakban elosztjuk, a desszert tetejét durvára vágott mandulával díszítjük.
Tipp:
A pudingot mandulaital helyett kókuszitallal is elkészíthetjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?