
Vegán tejberizs meggyszósszal



Hozzávalók
Tejberizshez:
Meggyszószhoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A vaníliarudakat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A mandulaitalt a vaníliarudakkal, a kikapart vaníliával, (vagy a bourbon vanília pasztával) a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a sóval edényben felforraljuk. Beletesszük a rizst és alaposan elkeverjük. Lassú tűzön kb. 30 percig félig rátett fedő alatt puhára főzzük, közben alkalmanként megkeverjük. Eltávolítjuk a vaníliarudakat, és belekeverjük a Creme VEGA-t.
Meggyszósz:
A fagyasztott meggyet kiolvasztjuk, majd lecsepegtetjük. A lecsepegett meggylét annyi almalével öntjük fel, hogy 400 ml-t kapjunk. A folyadék felét, egy főzőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a meggyet is. Az egészet felforraljuk. A maradék levet elkeverjük a cukorral és a pudinggal és a felforrt meggyhez öntjük, és mindaddig kevergetve főzzük, míg besűrűsödik.
A vegán tejberizst a meggyöntettel díszítjük, és melegen tálaljuk.
Tipp:


Vegán tejberizs meggyszósszal
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Tejberizshez:
Meggyszószhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A vaníliarudakat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A mandulaitalt a vaníliarudakkal, a kikapart vaníliával, (vagy a bourbon vanília pasztával) a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a sóval edényben felforraljuk. Beletesszük a rizst és alaposan elkeverjük. Lassú tűzön kb. 30 percig félig rátett fedő alatt puhára főzzük, közben alkalmanként megkeverjük. Eltávolítjuk a vaníliarudakat, és belekeverjük a Creme VEGA-t.
Meggyszósz:
A fagyasztott meggyet kiolvasztjuk, majd lecsepegtetjük. A lecsepegett meggylét annyi almalével öntjük fel, hogy 400 ml-t kapjunk. A folyadék felét, egy főzőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a meggyet is. Az egészet felforraljuk. A maradék levet elkeverjük a cukorral és a pudinggal és a felforrt meggyhez öntjük, és mindaddig kevergetve főzzük, míg besűrűsödik.
A vegán tejberizst a meggyöntettel díszítjük, és melegen tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?