Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán tejberizs meggyszósszal

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

Tejberizshez:

250 g rizs
1500 ml mandulaital
3 evőkanál cukor
1 csipet só

Meggyszószhoz:

450 g fagyasztott, magozott meggy
kb. 300 ml almalé 100 %-os
1 evőkanál cukor

Elkészítés

Elkészítés:

Tejberizs:
A vaníliarudakat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A mandulaitalt a vaníliarudakkal, a kikapart vaníliával, (vagy a bourbon vanília pasztával) a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a sóval edényben felforraljuk. Beletesszük a rizst és alaposan elkeverjük. Lassú tűzön kb. 30 percig félig rátett fedő alatt puhára főzzük, közben alkalmanként megkeverjük. Eltávolítjuk a vaníliarudakat, és belekeverjük a Creme VEGA-t.

Meggyszósz:
A fagyasztott meggyet kiolvasztjuk, majd lecsepegtetjük. A lecsepegett meggylét annyi almalével öntjük fel, hogy 400 ml-t kapjunk. A folyadék felét, egy főzőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a meggyet is. Az egészet felforraljuk. A maradék levet elkeverjük a cukorral és a pudinggal és a felforrt meggyhez öntjük, és mindaddig kevergetve főzzük, míg besűrűsödik.
A vegán tejberizst a meggyöntettel díszítjük, és melegen tálaljuk.

Tipp:

Fagyasztott meggy helyett használhatunk málnát, vagy bogyós erdei gyümölcsöt is.
Vegán tejberizs meggyszósszal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2021-03-05
0 Kedvelés

Készülj március 8-ra látványos nőnapi desszertekkel!

Csoki és virág, virág és csoki. A két nőnapi klasszikus! De mi lenne, ha idén azt a picike bonbont kiegészítenénk valami házi készítésű finomsággal?

Elolvasom Elolvasom
2021-03-03
0 Kedvelés

Pizzatésztából sokfélét!

Elsőre talán nem is hinnénk, hogy mennyire változatosan elkészíthető a pizza. Persze minden a jó kezdettel indul: szükségünk lesz egy szuper pizzatésztára.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-27
1 Kedvelés

Hütte-élmény az otthonodban

Ebben a megváltozott helyzetben egy időre búcsút inthet(t)ünk az utazásoknak, külföldi programoknak, éttermi estéknek vagy egyszerűen annak, hogy beüljünk egy kávézóba.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-19
1 Kedvelés

Palacsintát, de milyet? Terítéken a palacsintafajták

Legtöbbünk kedves gyerekkori emlékeket őriz a nagy családi palacsintapartikról és a leginkább szeretett ízekről: kakaós, fahéjas, mogyorókrémes, lekváros.

Elolvasom Elolvasom
2021-02-03
0 Kedvelés

Gyümölcsök főzve, sütve, töltve

Február elején már nagyon vágyunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, az első eprekre, roppanós cseresznyékre, hamvas barackokra, lédús dinnyékre.

Elolvasom Elolvasom
0 Kedvelés

Pudingok és krémek

Tippek és trükkök a tökéletes desszertek elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!