![Vegán tejberizs meggyszósszal](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31321/vegan-tejberizs-meggyszosszal-14354.jpg)
Vegán tejberizs meggyszósszal
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tejberizshez:
Meggyszószhoz:
Elkészítés
Elkészítés:
A vaníliarudakat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A mandulaitalt a vaníliarudakkal, a kikapart vaníliával, (vagy a bourbon vanília pasztával) a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a sóval edényben felforraljuk. Beletesszük a rizst és alaposan elkeverjük. Lassú tűzön kb. 30 percig félig rátett fedő alatt puhára főzzük, közben alkalmanként megkeverjük. Eltávolítjuk a vaníliarudakat, és belekeverjük a Creme VEGA-t.
Meggyszósz:
A fagyasztott meggyet kiolvasztjuk, majd lecsepegtetjük. A lecsepegett meggylét annyi almalével öntjük fel, hogy 400 ml-t kapjunk. A folyadék felét, egy főzőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a meggyet is. Az egészet felforraljuk. A maradék levet elkeverjük a cukorral és a pudinggal és a felforrt meggyhez öntjük, és mindaddig kevergetve főzzük, míg besűrűsödik.
A vegán tejberizst a meggyöntettel díszítjük, és melegen tálaljuk.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Vegán tejberizs meggyszósszal
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Tejberizshez:
Meggyszószhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A vaníliarudakat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A mandulaitalt a vaníliarudakkal, a kikapart vaníliával, (vagy a bourbon vanília pasztával) a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a sóval edényben felforraljuk. Beletesszük a rizst és alaposan elkeverjük. Lassú tűzön kb. 30 percig félig rátett fedő alatt puhára főzzük, közben alkalmanként megkeverjük. Eltávolítjuk a vaníliarudakat, és belekeverjük a Creme VEGA-t.
Meggyszósz:
A fagyasztott meggyet kiolvasztjuk, majd lecsepegtetjük. A lecsepegett meggylét annyi almalével öntjük fel, hogy 400 ml-t kapjunk. A folyadék felét, egy főzőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a meggyet is. Az egészet felforraljuk. A maradék levet elkeverjük a cukorral és a pudinggal és a felforrt meggyhez öntjük, és mindaddig kevergetve főzzük, míg besűrűsödik.
A vegán tejberizst a meggyöntettel díszítjük, és melegen tálaljuk.
Tipp:
![A Vegán tejberizs meggyszósszal gzdagított, uzsonnaként vagy desszertkjént kínálható finomság.](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31321/vegan-tejberizs-meggyszosszal-14354.jpg)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?