Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán tejberizs meggyszósszal

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

Tejberizshez:

250 g rizs
1500 ml mandulaital
3 evőkanál cukor
1 csipet só

Meggyszószhoz:

450 g fagyasztott, magozott meggy
kb. 300 ml almalé 100 %-os
1 evőkanál cukor

Elkészítés

Elkészítés:

Tejberizs:
A vaníliarudakat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A mandulaitalt a vaníliarudakkal, a kikapart vaníliával, (vagy a bourbon vanília pasztával) a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a sóval edényben felforraljuk. Beletesszük a rizst és alaposan elkeverjük. Lassú tűzön kb. 30 percig félig rátett fedő alatt puhára főzzük, közben alkalmanként megkeverjük. Eltávolítjuk a vaníliarudakat, és belekeverjük a Creme VEGA-t.

Meggyszósz:
A fagyasztott meggyet kiolvasztjuk, majd lecsepegtetjük. A lecsepegett meggylét annyi almalével öntjük fel, hogy 400 ml-t kapjunk. A folyadék felét, egy főzőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a meggyet is. Az egészet felforraljuk. A maradék levet elkeverjük a cukorral és a pudinggal és a felforrt meggyhez öntjük, és mindaddig kevergetve főzzük, míg besűrűsödik.
A vegán tejberizst a meggyöntettel díszítjük, és melegen tálaljuk.

Tipp:

Fagyasztott meggy helyett használhatunk málnát, vagy bogyós erdei gyümölcsöt is.
Vegán tejberizs meggyszósszal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2020-11-25
1 Kedvelés

Birsalma, az ősz kedvence

Az őszi piaci kínálat meghatározó gyümölcse a birsalma, amelyről legtöbbünknek elsőre a birsalmasajt ugrik be.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-20
1 Kedvelés

Így használd a zselatint

Sokan félnek a zselatin használatától, pedig ha valaki rendszeresen süt, szinte biztos, hogy előbb-utóbb belefut egy olyan receptbe, amelynek szerepel az összetevői között.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-18
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a cukor és liszt alternatívák

Előző cikkünkben bemutattuk, hogy milyen tökéletes tojás és tej helyettesítők léteznek, most pedig nézzük meg, mire cserélhetjük a cukrot, illetve hogyan süthetünk glutén nélkül.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-13
0 Kedvelés

Mentesen is finomat! Íme a tojás és tej alternatívák

Sütés tojás, tej, cukor vagy glutén (búzaliszt) nélkül? Nem probléma! A süteményreceptekben a hozzávalók könnyen kicserélhetők, jöjjenek a nagyszerű alternatívák.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-11-04
1 Kedvelés

A süti, ha vegán

Sokan döntenek úgy, hogy nem fogyasztanak állati eredetű élelmiszereket. Az okok változatosak: allergia, ételérzékenység, környezettudatosság vagy etikai szempont is húzódhat a veganizmus mögött.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-28
4 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!