Epres brownie vaníliás tejszínhabbal
Hozzávalók
Sütéshez:
Tésztához:
Tálaláshoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd kirakjuk az eperszeletekkel és megszórjuk a csokoládélapokkal (a dobozban található). A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután teljesen kihűlt, egy kés segítségével a sütőforma széleinél körbevágjuk a süteményt, majd 8 nagy vagy 16 kisebb szeletekre vágjuk.
A tejszínhabhoz a 150 ml hideg tejet magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a habport és a vaníliás cukrot, majd konyhai robotgéppel (habverő) először fél percig alacsony, majd magas fokozaton további kb. 3 perc alatt kemény habbá verjük. A brownie-hoz tálaljuk, a süteményt megmosott, megtisztított, cikkekre vágott eperszeletekkel díszítjük.
Epres brownie vaníliás tejszínhabbal
Hozzávalók
kb. 8 nagy vagy 16 kisebb szelet elkészítéséhez
Sütéshez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a kimért napraforgóolajat és a vizet, majd kézi habverővel kb. fél perc alatt alaposan elkeverjük. A tésztát a papírformában egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk, majd kirakjuk az eperszeletekkel és megszórjuk a csokoládélapokkal (a dobozban található). A formát a sütő közepében elhelyezett rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután teljesen kihűlt, egy kés segítségével a sütőforma széleinél körbevágjuk a süteményt, majd 8 nagy vagy 16 kisebb szeletekre vágjuk.
A tejszínhabhoz a 150 ml hideg tejet magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a habport és a vaníliás cukrot, majd konyhai robotgéppel (habverő) először fél percig alacsony, majd magas fokozaton további kb. 3 perc alatt kemény habbá verjük. A brownie-hoz tálaljuk, a süteményt megmosott, megtisztított, cikkekre vágott eperszeletekkel díszítjük.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?