Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres charlotte torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír
némi zsiradék

Üvegtálhoz (Ø 26,5 cm, űrtartalom 2,25 l):

frissen tartó fólia

Piskótához:

3 darab tojás (M-es)
1 evőkanál forró víz
60 g cukor
80 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

Kb. 125 g eperlekvár

Krémhez:

300 ml hideg habtejszín
100 ml hideg tej

Eper réteghez:

250 g eper
2 evőkanál cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit zsiradékkal kenjük ki, majd béleljük ki sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Piskóta:
A tojásokat és a vizet keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Adjuk hozzá a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük bele. A tésztát egyenletesen terítsük el a tepsiben, tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Óvatosan lazítsuk meg a piskótát, fordítsuk ki egy sütőpapírra, és hagyjuk kihűlni a papírral együtt.

Tekercs:
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt a piskótáról, és vágjunk ki egy kb. Ø 20 cm-es kerek alapot a lap egyik negyedében. A maradék piskótát 2 téglalap alakúra vágjuk. Az eperlekvárt egyenletesen kenjük el mindkét téglalapon. A kisebbik téglalapot a rövid oldalról, a nagyobbikat a hosszú oldalról tekerjük fel. Tegyük a tekercseket legalább 30 percre a hűtőszekrénybe.
Béleljük ki a tálat fóliával. Vágjuk a piskótatekercseket összesen kb. 35 vékony szeletre, és béleljük ki velük a tálat.

Krém:
Készítsük el a tortakrémet a fenti hozzávalókkal, a csomagoláson található utasítás szerint. Öntsük a krémet a tálban lévő piskótaszeletekre, simítsuk el, és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.

Eper réteg:
Mossuk meg, tisztítsuk meg és pépesítsük az epret. Az expressz zselatinfixet fokozatosan adjuk az eperpéphez úgy, hogy kézi habverővel keverjük. Óvatosan kenjük az epres keveréket a krémre. Helyezzük rá a kivágott piskótalapot, és enyhén nyomjuk le. Tegyük a charlotte-ot legalább 3 órára, de lehetőleg egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
Fordítsuk ki az epres charlotte-ot egy tortalapra, távolítsuk el a fóliát, és tetszőleges szeleteket vágva tálaljuk.

Tippek:

Az epres réteghez használhatunk fagyasztott epret.
Eper helyett sárgabarackkal és sárgabarack lekvárral is elkészíthetjük a tortát.
Epres charlotte torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
58 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!