![Epres charlotte torta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31981/epres-charlotte-torta-15764.webp)
Epres charlotte torta
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Üvegtálhoz (Ø 26,5 cm, űrtartalom 2,25 l):
Piskótához:
Töltelékhez:
Krémhez:
Eper réteghez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a vizet keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Adjuk hozzá a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük bele. A tésztát egyenletesen terítsük el a tepsiben, tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Óvatosan lazítsuk meg a piskótát, fordítsuk ki egy sütőpapírra, és hagyjuk kihűlni a papírral együtt.
Tekercs:
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt a piskótáról, és vágjunk ki egy kb. Ø 20 cm-es kerek alapot a lap egyik negyedében. A maradék piskótát 2 téglalap alakúra vágjuk. Az eperlekvárt egyenletesen kenjük el mindkét téglalapon. A kisebbik téglalapot a rövid oldalról, a nagyobbikat a hosszú oldalról tekerjük fel. Tegyük a tekercseket legalább 30 percre a hűtőszekrénybe.
Béleljük ki a tálat fóliával. Vágjuk a piskótatekercseket összesen kb. 35 vékony szeletre, és béleljük ki velük a tálat.
Krém:
Készítsük el a tortakrémet a fenti hozzávalókkal, a csomagoláson található utasítás szerint. Öntsük a krémet a tálban lévő piskótaszeletekre, simítsuk el, és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
Eper réteg:
Mossuk meg, tisztítsuk meg és pépesítsük az epret. Az expressz zselatinfixet fokozatosan adjuk az eperpéphez úgy, hogy kézi habverővel keverjük. Óvatosan kenjük az epres keveréket a krémre. Helyezzük rá a kivágott piskótalapot, és enyhén nyomjuk le. Tegyük a charlotte-ot legalább 3 órára, de lehetőleg egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
Fordítsuk ki az epres charlotte-ot egy tortalapra, távolítsuk el a fóliát, és tetszőleges szeleteket vágva tálaljuk.
Tippek:
Eper helyett sárgabarackkal és sárgabarack lekvárral is elkészíthetjük a tortát.
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Epres charlotte torta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez kb. 35x40 cm:
Üvegtálhoz (Ø 26,5 cm, űrtartalom 2,25 l):
Piskótához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat és a vizet keverőtálban konyhai robotgéppel(habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Adjuk hozzá a vaníliás cukorral elkevert cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük bele. A tésztát egyenletesen terítsük el a tepsiben, tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Óvatosan lazítsuk meg a piskótát, fordítsuk ki egy sütőpapírra, és hagyjuk kihűlni a papírral együtt.
Tekercs:
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt a piskótáról, és vágjunk ki egy kb. Ø 20 cm-es kerek alapot a lap egyik negyedében. A maradék piskótát 2 téglalap alakúra vágjuk. Az eperlekvárt egyenletesen kenjük el mindkét téglalapon. A kisebbik téglalapot a rövid oldalról, a nagyobbikat a hosszú oldalról tekerjük fel. Tegyük a tekercseket legalább 30 percre a hűtőszekrénybe.
Béleljük ki a tálat fóliával. Vágjuk a piskótatekercseket összesen kb. 35 vékony szeletre, és béleljük ki velük a tálat.
Krém:
Készítsük el a tortakrémet a fenti hozzávalókkal, a csomagoláson található utasítás szerint. Öntsük a krémet a tálban lévő piskótaszeletekre, simítsuk el, és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
Eper réteg:
Mossuk meg, tisztítsuk meg és pépesítsük az epret. Az expressz zselatinfixet fokozatosan adjuk az eperpéphez úgy, hogy kézi habverővel keverjük. Óvatosan kenjük az epres keveréket a krémre. Helyezzük rá a kivágott piskótalapot, és enyhén nyomjuk le. Tegyük a charlotte-ot legalább 3 órára, de lehetőleg egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
Fordítsuk ki az epres charlotte-ot egy tortalapra, távolítsuk el a fóliát, és tetszőleges szeleteket vágva tálaljuk.
Tippek:
Eper helyett sárgabarackkal és sárgabarack lekvárral is elkészíthetjük a tortát.
![Epres charlotte torta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31981/epres-charlotte-torta-15764.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?