Kókuszos túrótorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 28 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
100 g lágy vaj vagy margarin
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
2 darab tojás (M-es)
175 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Túrótöltelékhez:
350 g mandarinbefőtt (lecsöpögtetett súly)
1 kg félzsíros túró
150 g cukor
1 csomag Dr. Oetker Eredeti puding vaníliaízű
3 evőkanál citromlé
4 darab tojás (M-es)
Morzsa tésztához:
200 g kókuszreszelék
100 g búzaliszt
100 g cukor
150 g lágy vaj vagy margarin
Elkészítés
Előkészítés:
A töltelékhez a mandarinokat szitán lecsepegtetjük. A tortaforma alját kenjük ki zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy margarint egy magas falú keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, addig keverjük, amíg a keverék összeáll. Keverjük bele egyesével a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és keverjük a masszába közepes fokozaton keverve, rövid idő alatt. A tésztát öntsük az előkészített formába és a tetejét simítsuk el.
Túrótöltelék:
A mandarinok kivételével tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és keverjük össze botmixerrel Ezután egy keverőlapát segítségével keverjük hozzá a mandarint. A túrótölteléket öntsük a tésztára és egyenletesen osszuk el rajta.
Morzsa tészta:
A hozzávalókat tegyük egy keverőtálba, és konyha robotgéppel (dagasztóspirál) keverjük össze a legalacsonyabb fokozaton, hogy morzsákat kapjunk. Egyenletesen oszlassuk el a túrótölteléken és a tortaformát helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 90-95 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortát egy süteményrácson hagyjuk a formában kihűlni.
A vajat vagy margarint egy magas falú keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, addig keverjük, amíg a keverék összeáll. Keverjük bele egyesével a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és keverjük a masszába közepes fokozaton keverve, rövid idő alatt. A tésztát öntsük az előkészített formába és a tetejét simítsuk el.
Túrótöltelék:
A mandarinok kivételével tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és keverjük össze botmixerrel Ezután egy keverőlapát segítségével keverjük hozzá a mandarint. A túrótölteléket öntsük a tésztára és egyenletesen osszuk el rajta.
Morzsa tészta:
A hozzávalókat tegyük egy keverőtálba, és konyha robotgéppel (dagasztóspirál) keverjük össze a legalacsonyabb fokozaton, hogy morzsákat kapjunk. Egyenletesen oszlassuk el a túrótölteléken és a tortaformát helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 90-95 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortát egy süteményrácson hagyjuk a formában kihűlni.
Tipp:
A mandarinbefőttet helyettesíthetjük apróra vágott, friss sárgabarackkal.
Kedvencnek jelölöm
Kókuszos túrótorta
Hozzávalók
16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (Ø 28 cm):
némi zsiradék
Tésztához:
100 g lágy vaj vagy margarin
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
2 darab tojás (M-es)
175 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
Túrótöltelékhez:
350 g mandarinbefőtt (lecsöpögtetett súly)
1 kg félzsíros túró
150 g cukor
1 csomag Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
3 evőkanál citromlé
4 darab tojás (M-es)
Morzsa tésztához:
200 g kókuszreszelék
100 g búzaliszt
100 g cukor
150 g lágy vaj vagy margarin
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A töltelékhez a mandarinokat szitán lecsepegtetjük. A tortaforma alját kenjük ki zsiradékkal és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A vajat vagy margarint egy magas falú keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, addig keverjük, amíg a keverék összeáll. Keverjük bele egyesével a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és keverjük a masszába közepes fokozaton keverve, rövid idő alatt. A tésztát öntsük az előkészített formába és a tetejét simítsuk el.
Túrótöltelék:
A mandarinok kivételével tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és keverjük össze botmixerrel Ezután egy keverőlapát segítségével keverjük hozzá a mandarint. A túrótölteléket öntsük a tésztára és egyenletesen osszuk el rajta.
Morzsa tészta:
A hozzávalókat tegyük egy keverőtálba, és konyha robotgéppel (dagasztóspirál) keverjük össze a legalacsonyabb fokozaton, hogy morzsákat kapjunk. Egyenletesen oszlassuk el a túrótölteléken és a tortaformát helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 90-95 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortát egy süteményrácson hagyjuk a formában kihűlni.
A vajat vagy margarint egy magas falú keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, addig keverjük, amíg a keverék összeáll. Keverjük bele egyesével a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és keverjük a masszába közepes fokozaton keverve, rövid idő alatt. A tésztát öntsük az előkészített formába és a tetejét simítsuk el.
Túrótöltelék:
A mandarinok kivételével tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és keverjük össze botmixerrel Ezután egy keverőlapát segítségével keverjük hozzá a mandarint. A túrótölteléket öntsük a tésztára és egyenletesen osszuk el rajta.
Morzsa tészta:
A hozzávalókat tegyük egy keverőtálba, és konyha robotgéppel (dagasztóspirál) keverjük össze a legalacsonyabb fokozaton, hogy morzsákat kapjunk. Egyenletesen oszlassuk el a túrótölteléken és a tortaformát helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 90-95 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortát egy süteményrácson hagyjuk a formában kihűlni.
Tipp:
A mandarinbefőttet helyettesíthetjük apróra vágott, friss sárgabarackkal.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?