![Kókuszos túrótorta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31950/kokuszos-turotorta-15724.webp)
Kókuszos túrótorta
![Szükséges idő](https://sutnijo.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutnijo.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutnijo.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 28 cm):
Tésztához:
Túrótöltelékhez:
Morzsa tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy magas falú keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, addig keverjük, amíg a keverék összeáll. Keverjük bele egyesével a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és keverjük a masszába közepes fokozaton keverve, rövid idő alatt. A tésztát öntsük az előkészített formába és a tetejét simítsuk el.
Túrótöltelék:
A mandarinok kivételével tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és keverjük össze botmixerrel Ezután egy keverőlapát segítségével keverjük hozzá a mandarint. A túrótölteléket öntsük a tésztára és egyenletesen osszuk el rajta.
Morzsa tészta:
A hozzávalókat tegyük egy keverőtálba, és konyha robotgéppel (dagasztóspirál) keverjük össze a legalacsonyabb fokozaton, hogy morzsákat kapjunk. Egyenletesen oszlassuk el a túrótölteléken és a tortaformát helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 90-95 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortát egy süteményrácson hagyjuk a formában kihűlni.
Tipp:
![Csillag](https://sutnijo.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Kókuszos túrótorta
Hozzávalók
16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (Ø 28 cm):
Tésztához:
Túrótöltelékhez:
Morzsa tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy magas falú keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, addig keverjük, amíg a keverék összeáll. Keverjük bele egyesével a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és keverjük a masszába közepes fokozaton keverve, rövid idő alatt. A tésztát öntsük az előkészített formába és a tetejét simítsuk el.
Túrótöltelék:
A mandarinok kivételével tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és keverjük össze botmixerrel Ezután egy keverőlapát segítségével keverjük hozzá a mandarint. A túrótölteléket öntsük a tésztára és egyenletesen osszuk el rajta.
Morzsa tészta:
A hozzávalókat tegyük egy keverőtálba, és konyha robotgéppel (dagasztóspirál) keverjük össze a legalacsonyabb fokozaton, hogy morzsákat kapjunk. Egyenletesen oszlassuk el a túrótölteléken és a tortaformát helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 90-95 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortát egy süteményrácson hagyjuk a formában kihűlni.
Tipp:
![Kókuszos túrótorta](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31950/kokuszos-turotorta-15724.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?