Kókuszos túrótorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 28 cm):
Tésztához:
Túrótöltelékhez:
Morzsa tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy magas falú keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, addig keverjük, amíg a keverék összeáll. Keverjük bele egyesével a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és keverjük a masszába közepes fokozaton keverve, rövid idő alatt. A tésztát öntsük az előkészített formába és a tetejét simítsuk el.
Túrótöltelék:
A mandarinok kivételével tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és keverjük össze botmixerrel Ezután egy keverőlapát segítségével keverjük hozzá a mandarint. A túrótölteléket öntsük a tésztára és egyenletesen osszuk el rajta.
Morzsa tészta:
A hozzávalókat tegyük egy keverőtálba, és konyha robotgéppel (dagasztóspirál) keverjük össze a legalacsonyabb fokozaton, hogy morzsákat kapjunk. Egyenletesen oszlassuk el a túrótölteléken és a tortaformát helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 90-95 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortát egy süteményrácson hagyjuk a formában kihűlni.
Tipp:
Kókuszos túrótorta
Hozzávalók
16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (Ø 28 cm):
Tésztához:
Túrótöltelékhez:
Morzsa tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy magas falú keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, addig keverjük, amíg a keverék összeáll. Keverjük bele egyesével a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és keverjük a masszába közepes fokozaton keverve, rövid idő alatt. A tésztát öntsük az előkészített formába és a tetejét simítsuk el.
Túrótöltelék:
A mandarinok kivételével tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és keverjük össze botmixerrel Ezután egy keverőlapát segítségével keverjük hozzá a mandarint. A túrótölteléket öntsük a tésztára és egyenletesen osszuk el rajta.
Morzsa tészta:
A hozzávalókat tegyük egy keverőtálba, és konyha robotgéppel (dagasztóspirál) keverjük össze a legalacsonyabb fokozaton, hogy morzsákat kapjunk. Egyenletesen oszlassuk el a túrótölteléken és a tortaformát helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 90-95 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortát egy süteményrácson hagyjuk a formában kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?