Kókuszos túrótorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 28 cm):
Tésztához:
Túrótöltelékhez:
Morzsa tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy magas falú keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, addig keverjük, amíg a keverék összeáll. Keverjük bele egyesével a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és keverjük a masszába közepes fokozaton keverve, rövid idő alatt. A tésztát öntsük az előkészített formába és a tetejét simítsuk el.
Túrótöltelék:
A mandarinok kivételével tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és keverjük össze botmixerrel Ezután egy keverőlapát segítségével keverjük hozzá a mandarint. A túrótölteléket öntsük a tésztára és egyenletesen osszuk el rajta.
Morzsa tészta:
A hozzávalókat tegyük egy keverőtálba, és konyha robotgéppel (dagasztóspirál) keverjük össze a legalacsonyabb fokozaton, hogy morzsákat kapjunk. Egyenletesen oszlassuk el a túrótölteléken és a tortaformát helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 90-95 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortát egy süteményrácson hagyjuk a formában kihűlni.
Tipp:
Kókuszos túrótorta
Hozzávalók
16 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (Ø 28 cm):
Tésztához:
Túrótöltelékhez:
Morzsa tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint egy magas falú keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, addig keverjük, amíg a keverék összeáll. Keverjük bele egyesével a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és keverjük a masszába közepes fokozaton keverve, rövid idő alatt. A tésztát öntsük az előkészített formába és a tetejét simítsuk el.
Túrótöltelék:
A mandarinok kivételével tegyük az összes hozzávalót egy keverőtálba, és keverjük össze botmixerrel Ezután egy keverőlapát segítségével keverjük hozzá a mandarint. A túrótölteléket öntsük a tésztára és egyenletesen osszuk el rajta.
Morzsa tészta:
A hozzávalókat tegyük egy keverőtálba, és konyha robotgéppel (dagasztóspirál) keverjük össze a legalacsonyabb fokozaton, hogy morzsákat kapjunk. Egyenletesen oszlassuk el a túrótölteléken és a tortaformát helyezzük a sütő alsó részében lévő rácsra.
Sütési idő: kb. 90-95 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A tortát egy süteményrácson hagyjuk a formában kihűlni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?